REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Greičio radarai (nuotr. Fotodiena.lt)

Interneto platybėse užvirė diskusija, kurią pradėjo „Facebook“ vartotojas Giedrius. Vaikinas uždavė klausimą, kuris sulaukė nemažai kitų vairuotojų pašaipų.

10

Interneto platybėse užvirė diskusija, kurią pradėjo „Facebook“ vartotojas Giedrius. Vaikinas uždavė klausimą, kuris sulaukė nemažai kitų vairuotojų pašaipų.

REKLAMA

Tiesa, pasigilinus į situaciją, galima būtų prisiminti visiems žinomą tiesą – „nėra kvailų klausimų, gali būti tik kvaili atsakymai“.

Taigi, Giedrius uždavė tokį klausimą: „Sveiki, būtų labai aktualu sužinoti dėl radarų Vilniuje, kurie fotografuoja ne tik greitį, bet ir tai, ar transporto priemonė yra apdrausta. Jei neapsidraudęs važiuoji kasdien tuo pačiu maršrutu pro draudimą fiksuojantį radarą, bauda sumuojasi ar gauni tik vieną?“

Internautų pašaipos

Kaip įprasta tokiose diskusijose, visada atsiranda tų, kurie žino geriausiai. Tad nieko keisto, kad jau pirmas komentaras skelbia: „O kaip tau atrodo? Aišku, kad sumuojasi. Gausi tiek baudų, kiek kartų pravažiavai pro radarą.“

REKLAMA
REKLAMA

Kitas „Facebook“ vartotojas pasidalijo savo patirtimi: „Man taip jau buvo. Važinėjau kažkur mėnesį, tai nufotografavo mėnesio pradžioje ir pabaigoje. Tai užskaitė du kartus, tad už abi „fotosesijas“ bendrai susimokėjau 65 eurus.“

REKLAMA

Lietuvos policijos atstovai patvirtino, kad šiuo konkrečiu atveju, asmuo gaus vieną baudą už važiavimą be draudimo. Tiesa, neįvardytas laikotarpis, kiek jis taip galės važinėti, bet prasidėjus naujam mėnesiui tas pats pažeidimas turėtų būti fiksuojamas iš naujo.

Tad vairuotojams verta susimąstyti, ar nebūtų pigiau įsigyti draudimą nei kas kažkurį laiką mokėti baudas. Lietuvoje vairuojant neapdraudus transporto priemonės privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu gresia bauda nuo 50 iki 240 eurų.

O kaip su greičio mėgėjais?

Per šią diskusiją buvo užduotas klausimas ir dėl greičio mėgėjų. Net pasirodė nuomonių, kad sykį viršijus greitį, už pakartotinį greičio viršijimą atskira bauda nėra skiriama. Tad kaip čia yra? Pažeidei kartą ir lakstyt kiek tik nori?

REKLAMA
REKLAMA

Norime patikslinti šią situaciją Lietuvos policijos atstovų komentarų: „Gali būti labai įvairiai. Gali gauti baudas už kiekvieną pažeidimą, gali būti pažeidimai apjungti ir paskirta viena bauda už didžiausią viršytą greitį. Kiekvienas atvejis nagrinėjamas individualiai.“

Būtent policija yra ta institucija, kuri sprendžia ir skiria baudas. Tad sykį viršiję greitį 30 km/val., o antrą kartą – 50 km/val. gali sulaukti tiek dviejų baudų, tiek baudos už antrąjį pažeidimą (didesnis greitis – aut. past.).

Geriausia, laikytis taisyklių ir neieškoti atsakymų, kaip išvengti baudų arba kokio dydžio jos turėtų būti. Tada bus saugiau tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems, tiek kitiems eismo dalyviams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų