REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
LSDP tarybos posėdis (nuotr. Fotodiena.lt)

Socialdemokratų lyderiui Gintautui Paluckui nerimą kelia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo dėl verslo poveikio politikai objektų atranka ir pasirinkimas.

42

Socialdemokratų lyderiui Gintautui Paluckui nerimą kelia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo dėl verslo poveikio politikai objektų atranka ir pasirinkimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pranešime spaudai tvirtino, jog tyrimas apėmė tik dalį šalies politikų ir verslų.

„Ypač svarbus epizodas – kai du konservatorių-krikdemų frakcijos nariai iš „MG Baltic“ savo įsteigtoms viešosioms įstaigoms gavo paramą, o vienas iš jų Specialiųjų tyrimų tarnybai liudijo, kad ėmėsi ir veiksmų, siekdamas paveikti politinius sprendimus per parlamento narę. Tačiau šie epizodai kažkodėl iškrenta iš „MG Baltic“ įtakos darymo lauko. Tai leidžia manyti, kad NSGK išvados tapo mainų objektu dėl konservatorių-krikdemų paramos „valstiečių“ siūlomoms mokesčių ir pensijų reformoms“, – pranešime spaudai cituojamas G. Paluckas.

REKLAMA

NSGK trečiadienį patvirtinto parlamentinio tyrimo išvadas dėl verslo poveikio politikai. Jas vėliau turės tvirtinti visas Seimas.

Pasak G. Palucko tik ateityje bus galima matyti, ar tyrimas pavirs teisiniais žingsniais.

„Kuo daugiau viešumo ir atvirumo apie galimai neskaidrius procesus – tuo mažiau stagnacijos ir korupcijos. Vis dėlto tik tolimesni įvykiai parodys, ar siekis skaidrinti politikos lauką pasitelkiant Seimo komitetą buvo tikras. Kitaip tariant, ar tyrimas liks politiniu, ar iš to seks teisinės pasekmės. Pavyzdžiui, apkalta ar ikiteisminis tyrimas“, – sakė G. Paluckas.

REKLAMA
REKLAMA

NSGK trečiadienį konstatavo, kad „MG Baltic“ prieš daugiau nei dešimtmetį ėmėsi įgyvendinti politinį scenarijų, pagal kurį siekta įkurti naują, koncerno interesus tenkinančią liberalų partiją. Komitetas nurodė, jog Liberalų sąjūdis yra „artimai susijęs“ su koncerno vadovais.

Prieš kelias savaites žiniasklaidoje paskelbtoje parlamentarams pateiktoje Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymoje apie „MG Baltic“ įtaką politiniams procesams buvo rašoma, kad Liberalų sąjūdžio kūrimas buvo „MG Baltic“ projektas. Taip pat teigta, jog partija yra kontroliuojama koncerno.

Birželį Vilniaus apygardos teisme bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kur koncernui „MG Baltic“, jo buvusiam viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui, Liberalų sąjūdžiui, Darbo partijai, buvusiems liberalų ir „darbiečių“ lyderiams Eligijui Masiuliui ir Vytautui Gapšiui, buvusiam Seimo nariui Šarūnui Gustainiui ir dabartiniam parlamentarui Gintarui Steponavičiui pateikti kaltinimai politine korupcija. Visi jie savo kaltę neigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų