REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros sezono pradžią skelbia visi Lietuvos kurortai. Štai Druskininkuose dabar dauguma poilsiautojų – lietuviai. Nors neseniai situacija buvo priešinga.

Vasaros sezono pradžią skelbia visi Lietuvos kurortai. Štai Druskininkuose dabar dauguma poilsiautojų – lietuviai. Nors neseniai situacija buvo priešinga.

REKLAMA

Lietuvių neatbaido ir aukštos šio kurorto kainos.

Skaičiuoja, kad per kelerius metus viskas Druskininkuose pabrango maždaug trečdaliu. Šiuo metu savaitę dviem žmonėms gyvenimas viešbutyje, be jokių papildomų paslaugų, kainuoja apie 500 eurų. Tai maždaug tiek pat kiek nuskristi į Maljorką.

Druskininkai triumfuoja – skelbiama, kad praeiti metai buvo geriausi kone per visą nepriklausomybę. Statistiniais duomenimis, šį Lietuvos kurortą pernai aplankė gerokai per 300 tūkstančių turistų. Viešbučiuose nakvota daugiau nei milijoną kartų. Daugiau nei pusė poilsiautojų buvo lietuviai.

Druskininkuose poilsiaujantys lietuviai sako, kad per pastaruosius metus kainos kurorte smarkiai kilo. Dviem žmonėms savaitę apsigyventi viešbutyje su pusryčiais kainuoja maždaug pusę tūkstančio eurų. Panašiai už tiek galima nuskristi ir gyventi populiariame Ispanijos kurorte Maljorkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelerius metus Rusiją ištikusi ekonominė krizė skaudžiai smogė Druskininkams. Rusai buvo pagrindiniai kurorto klientai. Ypač poilsiautojai iš Maskvos ir Sankt Peterburgo Lietuvoje taškėsi pinigais. Dabar rusai žymiai kukliau laiką leidžia Druskininkuose. Tačiau skirtingai nei lietuviams, rusams lietuviškos kainos vis dar atrodo nedidelės.

REKLAMA

Druskininkų verslininkai tikisi, kad šie metai bus tokie geri kaip ir pernai. Pastebima, kad į kurortus vis daugiau atvažiuoja jaunų šeimų, kurie ne tik poilsiauja, bet ir leidžia sau pirkti nepigias sveikatinimosi procedūras.

Tiesa, poilsiautojų iš Vokietijos Druskininkuose gali šiais metais šiek tiek atkristi. Uždarius Vilniaus oro uostą, skrydžiai iš kai kurių Vokietijos miestų nebuvo perkelti į Kauną. Sanatorijos gauna pranešimus, kad dalis vokiečių atsisakė dėl to poilsiauti Druskininkuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų