REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Pajūris

Palanga skelbia sezono startą. Tiek verslininkai, tiek ir miesto valdžia tikina, jog vasarai jau pasiruošta. Esą dėl gerų orų poilsiautojų netrūko jau balandžio mėnesį. Tačiau oficialus vasaros sezono atidarymas kurorte – šį savaitgalį. Kviečiama apsilankyti daugiau nei 100 renginių. Informuojama ir apie poilsiautojų šią vasarą laukiančias naujienas.

32

Palanga skelbia sezono startą. Tiek verslininkai, tiek ir miesto valdžia tikina, jog vasarai jau pasiruošta. Esą dėl gerų orų poilsiautojų netrūko jau balandžio mėnesį. Tačiau oficialus vasaros sezono atidarymas kurorte – šį savaitgalį. Kviečiama apsilankyti daugiau nei 100 renginių. Informuojama ir apie poilsiautojų šią vasarą laukiančias naujienas.

REKLAMA

Grandiozinė, vasaros sezono šventė Palangoje truks 3 dienas: nuo gegužės 25 d. iki gegužės 27 d. „Bus visko”, - žada organizatoriai: ir geros muzikos, ir meno parodų, ir sporto, šurmuliuos kermošius, o šeštadienio vakarą dangų nušvies fejerverkas.

Per 3 savaitgalio dienas Palangoje įvyks daugiau nei 100 renginių.

„Rengdami Kurorto šventės programą kėlėme sau tikslą suderinti kuo daugiau skirtingo žanro renginių, kad Kurorto šventė būtų įvairialypė. Norime kartu su palangiškiais pasidžiaugti, o taip pat – kurorto svečiams parodyti tai, ką mūsų krašte turime gražiausio.

REKLAMA
REKLAMA

Šventės metu bus apstu tiek populiariosios muzikos, tiek ir folkloro, sporto renginių, parodų. Pristatysime ir patyrusius scenos grandus, ir jaunuosius Palangos talentus, jau šiandien ryškiai spindinčius Lietuvos muzikos pasaulyje“, – sakė vienas ir šventės organizatorių, UAB „Palangos renginiai“ kultūrinės veiklos vadybininkas Nerijus Stasiulis.

REKLAMA

Penktadienis – liaudiškai muzikai

Gegužės 25 d., Palangos folkloro kolektyvas „Mėguva“, pakvies į modernizuoto folkloro koncertą „Išgirsk šimtmečio jūrą“. Į Palangą atvyks liaudiškos muzikos ansambliai iš Kauno, Šilalės, Priekulės, Kretingos, Klaipėdos, savo programas pristatys ir Palangos kolektyvai.

Anot organizatorių, penktadienio vakaro kulminacija – grupės „Žalvarinis“ koncertas, publikos dėmesio lauksiantis Jūratės ir Kastyčio skvere. Po jo skvere numatoma ZUMBA šokių naktis.

Dėmesio savaitgalį netrūks sporto mėgėjams: vyks festivalis „Sportas visiems“.

„Šis tradicinis festivalis yra simbolis aktyvios Palangos – kurorto, kuris yra itin patrauklus bei patogus aktyvaus laisvalaikio leidimo mėgėjams bei sportininkams profesionalams“, – sakė N. Stasiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje savo jėgas išmėginti galės visi norintys. Iš viso „Sportas visiems“ surengs per 70 sporto šakų varžybų.

Šeštadienį Palangoje vyks vaikų ir jaunimo šokių konkursas „Ant bangos“. Na, o iškilmiaugiausias savaitgalio renginys – šeštadienio vakare.

18 val., Jūratės ir Kastyčio skvere įrengtoje scenoje vyks Kurorto šventės atidarymas. Scenoje pasirodys gausus būrys muzikos atlikėjų, o įspūdingą reginį palydės ir jo kulminacija taps efektingas fejerverkų šou nuo jūros tilto.

„Visą savaitgalį Palangoje šurmuliuos kermošius „Palangos Juzė“, šeštadienio rytą Palangos orkestras tradiciškai žadins miestą, o prieš vidurnaktį, 23 val., dangų ties jūros tiltu nušvies fejerverkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės vertina per daugelį metų nusistovėjusias tradicijas ir nori žinoti, kad atvykę į Kurorto šventą ras ne tik naujovių, bet ir senų, laiko patikrintų atrakcijų“, – sakė N. Stasiulis

Sieks rekordo

„Viena iš šiemetinės šventės naujovių – šokių mokyklos „CODA“ ir „Palangos vasaros parko“ sieks pagerinti „Super špagato“ rekordą. Šeštadienio vakare, 17 val., prie šio rekordo kūrimo prisijungti bus kviečiami visi, galintys ir norintys padaryti špagatą.

Siekiamybė – nuo jūros tilto per J. Basanavičiaus gatvę nusitęsusi ne mažiau kaip 500 metrų ilgio špagatą darančiųjų eilė”, - teigė N. Stasiulis.

Tiesa, dar 2011 m. vasarį „CODA“ subūrė daugiau nei 200 klaipėdiečių „Super špagato“ fiksavimui. Deja, tuo metu špagato rekordo registruoti nepavyko

REKLAMA

Špagato rekordo tikslas – suburti, suvienyti sportui, šokiui, menui neabejingus žmones, bendram tikslui – ilgiausiam špagatui ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Rekordo užfiksavimui reikalingas bent 500 m. špagatas. Špagato pradžia – nuo Palangos tilto, betęsiantis J. Basanavičiaus gatvę.

Ragina nesnausti

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė sako, jog efektyviausia priemonė, pritraukianti žmones į kurortą – puikus oras.

„Sezonui jau pasiruošta, planingai jam buvo ruošiamasi. Galima sakyti, jis anksčiau prasidėjo, pavasaris ankstyvas ir malonus, tad geri orai teigiamai įtakojo mūsų svečių srautą. Savaitgalio užimtumo verslininkai laukė ir yra patenkinti tiek balandžio mėnesiu, tiek ir gegužės.

REKLAMA

Pagrindinis faktorius – geras oras, jis efektyviausia priemonė kalbant apie poilsiautojų srautus.

Pernai nemažai atsidarė kavinukių su lauko terasomis, svečiai puikiai jas įvertino, pripažinimas davė savo, tad kavinukės tęs veiklą ir šią vasarą.

Basanavičiaus gatvėje veiks pernai atsidaręs „Vasaros parkas“. Ten šeimos ras ir maitinimo vietas, vaikų laukia batutai, dviračių nuoma, laipynės, mini golfas ir kitos šeimoms skirtos pramogos“, - tv3.lt sakė I. Valaitienė.

Laisvos vietos viešbučiuose tirpsta, tad ketinantiems ilsėtis Palangoje patarama nelaukti ir rezervuoti viešbučius.

„Šiam savaitgaliui vargu ar rasite nakvynę, viešbučiai siūlo paskutines vietas. Galbūt iš penktadienio į šeštadienį ir galima rasti vietą, bet šeštadienis – parduotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patariame nelaukti ir užsisakyti, kad turėtumėte pasirinkimą ir visi lūkesčiai būtų patenkinti“, - teigė I. Valaitienė.

Paplūdimiai parengti

Palangos valdininkai tikina, kad paplūdimai maudynių mėgėjams jau parengti: yra persirengimo kabinos, suolai, šiukšlių dėžės, veikia viešieji tualetai.

Nuo gegužės 15 d. centrinėje gelbėjimo stotyje jau budi ir gelbėtojai. Jie pramogautojų saugumu rūpinasi visą parą. Nuo birželio gelbėtojai ims budėti ir Šventosios gelbėjimo stotyje bei visuose gelbėjimo postuose. Postuose, kurių kurorto paplūdimiuose iš viso įrengta 17, bus budima iki rugsėjo 1 d. kasdien nuo 9 val. iki 20 val.

REKLAMA

Šventosios gelbėjimo stotyje gelbėtojai budės visą parą.

Paplūdimio atkarpoje nuo jūros tilto iki Rąžės upelio žiočių jau baigiami ekstremalios situacijos likvidavimo darbai. Iki vasaros nuo audrų labiausiai nukentėjusioje paplūdimio atkarpoje supilta apie 8 tūkst. kubinių metrų smėlio, formuojamas ir klojiniais bei žabtvorėmis sutvirtinamas kopagūbris. Smėlis, atlikus tyrimus bei gavus mokslininkų rekomendacijas, jau baigiamas vežti iš Šventosios, kur buvo iškastas vykdant uosto gilinimo darbus.

Palanga iš paukščio skrydžio 

Viena iš naujovių, kurią šią vasarą savo svečiams siūlo Palanga – Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bokšte įrengta apžvalgos aikštelė. Apsilankius joje, atsiveria Palangos vaizdas iš daugiau nei 20 metrų aukščio.

REKLAMA

Apžvalgos aikštelėje galima ne tik pasigrožėti Palanga iš paukščio skrydžio (pro bokšto langus matyti miesto panorama bei jūra), bet ir, pakėlus akis į viršų, visai iš arti išvysti įspūdingo dydžio bažnyčios varpus bei jų mechanizmą, kadangi lankytojams skirta zona įrengta būtent varpų aikštelėje. Bokšto apžvalgos aikštelėje įrengti ir du monokliai-teleskopai.

Norintieji patekti į 21,4 metro aukštyje įrengtą apžvalgos aikštelę, šį atstumą turi įveikti laiptais. Pasigrožėti yra kuo ir pakeliui – tarpinėje laiptų aikštelėje galima apžiūrėti bažnyčios laikrodžio mechanizmą bei perskaityti laikrodžio naudojimo instrukciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kviečia į „Anapilį“

Dar viena šiųmetė naujovė – sutvarkyta vienos iš gražiausių Palangos vilų – „Anapilio“ - aplinka. Apsilankiusieji šioje miesto erdvėje neabejotinai panorės pasižvalgyti po viloje įsikūrusį Kurorto muziejų.

Sutvarkytoje „Anapilio“ teritorijoje įrengti retro stiliaus stovai dviračiams, suolai, šiukšlių dėžės, įrengti ir nauji apšvietimo stulpai. Teritorijos apšvietimas suprojektuotas taip, kad akcentu taptų „Anapilis“. Vilai apšviesti skirtų šviestuvų skleidžiama šviesa nukreipta taip, kad išryškintų pastatą bei atskiras jo detales – stogo kraigą, smailę, medžio raižinius. Kiti šviestuvai apšviečia liepų alėją bei pėsčiųjų takus.

Tvarkant vilos aplinką, didelis dėmesys buvo skirtas ir želdiniams – vilos teritorija buvo papildyta naujais pušų sodinukais, pasodinta ir žydinčių gėlių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų