REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Palanga (nuotr.: tv3.lt)

Šį savaitgalį, gegužės 25 – 27 d., Palangoje vyks grandiozinė kurorto šventė, skelbsianti vasaros sezono atidarymą. 3 dienas vyks per 100 renginių. Planuojama, kad juose dalyvaus daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių. Tačiau vykstantiems į pajūrį prireiks apsišarvuoti kantrybe – galimos didžiulės automobilių spūstys dėl kelio remonto darbų.

15

Šį savaitgalį, gegužės 25 – 27 d., Palangoje vyks grandiozinė kurorto šventė, skelbsianti vasaros sezono atidarymą. 3 dienas vyks per 100 renginių. Planuojama, kad juose dalyvaus daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių. Tačiau vykstantiems į pajūrį prireiks apsišarvuoti kantrybe – galimos didžiulės automobilių spūstys dėl kelio remonto darbų.

REKLAMA

Skaičiuojama, kad per vasarą į Palangą atvyksta per pusę milijono automobilių ir dauguma jų į kurortą važiuoja Kretingos gatve. Šį sezoną vairuotojų laukia tikras iššūkis – Kretingos gatvėje remonto darbai bus baigti tik rudenį.

„Kretingos gatvės rekonstrukcijos projektą įgyvendina Lietuvos automobilių kelių direkcija. Projekto vertė – per 7 mln. eurų. Ši investicija per visą Nepriklausomybės laikotarpį yra antroji pagal dydį į kelių infrastruktūrą Palangoje – brangiau kainavo tik Palangos aplinkkelio įrengimas.

Kretingos gatvės rekonstrukcija yra Palangai labai svarbus projektas, kadangi vien per vasarą į kurortą atvyksta per pusę milijono automobilių, ir beveik visi jie į miestą įvažiuoja būtent Kretingos gatve”, – portalui tv3.lt teigė Palangos miesto mero patarėja Jurgita Vanagė.

REKLAMA
REKLAMA

Kelio remonto darbai iki rudens

Anot pašnekovės, Kretingos gatvės rekonstrukcijos projektas bus įgyvendintas per 6 mėnesius. Pavasarį pradėti darbai bus baigti rugsėjo viduryje. Rekonstrukcijos metu tvarkoma ir Klaipėdos plento atkarpa.

REKLAMA

„Šiuo metu Kretingos gatvėje formuojama kelio konstrukcija, klojami lietaus nuotekų tinklai, montuojama pralaida per Rąžės upelį. Kelio konstrukcijos formavimo bei šaligatvių tiesimo darbai vyksta ir šio projekto apimtyje rekonstruojamoje Klaipėdos plento atkarpoje”, – sako J. Vanagė.

Planuojantiems važiuoti į Palangą ir norintiems išvengti kelio remonto darbų, siūloma rinktis kitą maršrutą.

„Norintieji išvengti tvarkomos gatvės atkarpos, į kurortą vykti gali kitais keliais. Į Palangą patogiai galima įvažiuoti ne tik Kretingos gatve – vengiant rekonstruojamos gatvės atkarpos, iš Kretingos pusės atvykstantys vairuotojai gali rinktis Palangos aplinkkelį, ir į kurortą įvažiuoti iš Palangos oro uosto pusės. Vykstantieji iš Klaipėdos pusės gali rinktis kelią pro Nemirsetą“, – patarė J. Vanagė.

REKLAMA
REKLAMA

Palangos valdininkai teigia, kad automobilių eismas rekonstruojamose Kretingos gatvės bei Klaipėdos plento dalyse vyksta sklandžiai. Ir nors tvarkomose atkarpoje automobilių greitis kiek mažesnis, transporto priemonių spūsčių kol kas nesusidaro.

„Akcentuotina, kad rekonstrukcijos metu eismas Kretingos gatve vyksta ir vyks abiem kryptimis, o iki aktyviojo kurortinio sezono rangovai yra įsipareigoję įrengti ir išasfaltuoti rekonstruojamos gatvės dalies dvi eismo juostas.

Tad važiavimo sąlygos vasarą vykstant į ir iš Palangos nebus kitokios, nei buvo iki prasidedant gatvės rekonstrukcijai. Kretingos gatve automobiliai abiem kryptimis galės važiuoti jau rekonstruota gatvės puse, tad didelių nepatogumų vairuotojams nekils”, - tikisi J. Vanagė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spūsčių neišvengs

Tuo metu palangiškiai sako, jog automobilių spūstys prie miesto Kretingos gatvėje dusindavo kurortą kiekvieną vasarą, kai kelio remonto darbų nevyko. Tad šią vasarą žmonės mano, kad spūstys bus dar didesnės. Maža to, kai kurie jau ir dabar sako kenčiantys spūstyse.

„Aišku, kad bus spūsčių, kaip gali nebūti. Vasaros sezono metu ir taip būna spūstys, o dabar tai išvis“, – žurnalistams sakė palangiškis.

„Spūstys bus kaip ir kiekvienais metais, nors kelias ir nebuvo remontuojamas spūstys jau būdavo, tai naivu tikėtis, kad jų nebus dabar, kai kelias tvarkomas. Bet tai daryti būtina. Juk žiemą ar rudenį netvarkysi kelio, kai šalčiai ar smarkūs lietūs“, – pridūrė pašnekovas.

REKLAMA

Kitas palangiškis tvirtino, kad net ir paprastą darbo dieną automobilių spūstys susidaro.

„Per piko valandas, kai važiuoji į darbą, apie pusė 8 ryte, jau ir dabar tenka spūstyse pastovėti, todėl stengiesi anksčiau išvažiuoti, kad į jas nepakliūti“, – sakė vyras.

Koreguojamas eismas

Eismo iššūkiai laukia ne tik prie įvažiavimo į Palangą. Mieste tvarkoma ne viena gatvė, tad eismas ribojamas.

„Kaip ir kituose šalies miestuose, pavasarį Palangoje tvarkoma ne viena gatvė, tad eismas kai kuriose gatvėse yra ribojamas. Tačiau gatvių remonto darbai netrikdo patekimo į kurortą”, – teigia J. Vanagė.

Eismą Palangoje koreguoja ne tik kelio remonto darbai. Savaitgalį, kuomet vyks kurorto šventė, eismo schema bus keičiama.

REKLAMA

„Kurorto šventės metu (nuo gegužės 25 d. iki gegužės 27 d. imtinai) Palangoje laikinai keičiama eismo schema, todėl vairuotojai, vykstantys į kurortą, prašomi atidžiai sekti kelio ženklus ir jais vadovautis”, – sako mero patarėja.

Vienose gatvėse eismas bus uždraudžiamas, kitose apribotas arba įvestas vienos krypties eismas.

Pernai poilsiautojams nemažai sumaišties sukėlė vienpusis eismas Vytauto gatvėje. Į vienos krypties eismą buvo pertvarkyta 2,1 kilometras šios gatvės. Ja automobiliai gali važiuoti tik viena kryptimi: nuo Šventosios pusės link Klaipėdos.

Tokių eismo pakeitimų Palangos miesto savivaldybė ėmėsi norėdama sukurti saugias eismo sąlygas dviratininkams. Dėl šios priežasties Vytauto gatvė jau yra padalinta į 3 juostas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brangiausia – žalioji zona

Taip pat primenama, kad automobilių stovėjimas Palangoje – mokamas.

„Vykstantieji į Palangą taip pat turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad nuo gegužės 15 d. iki rugsėjo 15 d. automobilių stovėjimas dalyje Palangos gatvių yra mokamas, tačiau yra nemažai vietų, o taip pat – ir automobilių stovėjimo aikštelių, kur automobilį galima pastatyti nemokamai. Mokestis už automobilių stovėjimą, palyginti su praėjusiais metais, nesikeitė”, – primena J. Vanagė.

Rinkliavos dydis priklauso nuo konkrečios automobilio stovėjimo vietos bei trukmės.

Brangiausia – žalioji zona. Čia pusvalandis vienam automobiliui kainuoja 0,9 EUR, o valanda atsieina 1,7 Eur. Žalioji zona – Palangos miesto centrinės dalies teritorija nuo Kęstučio gatvės pietuose iki J. Basanavičiaus gatvės šiaurėje, nuo Vytauto gatvės rytuose iki Meilės al. vakaruose.

REKLAMA

Raudonojoje zonoje už 30 min vieno automobilio stovėjimą reikia sumokėti 0,6 EUR, už 1 val – 1,2 EUR. Raudonoji zona – Palangos miesto centrinės dalies teritorija nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės pietuose iki Kęstučio gatvės šiaurėje, nuo J. Basanavičiaus gatvės pietuose iki Žvejų g. šiaurėje ir nuo Vytauto gatvės rytuose iki Meilės ir Naglio alėjų vakaruose bei automobilių statymo vietos Jūratės gatvės vakariniame gale, Jūratės ir Vytauto gatvių sankirtoje, Vasario 16-osios gatvės atkarpoje nuo Vytauto gatvės iki Piktuižio gatvės, Ronžės gatvės atkarpoje nuo Vytauto gatvės iki Plytų gatvės, L.Vaineikio gatvės atkarpoje nuo Vytauto gatvės iki Medžiotojų gatvės, Vytauto gatvės atkarpoje nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės iki Aitvarų gatvės bei tarp Žvejų ir Šermukšnių gatvių.

REKLAMA

Geltonojoje zonoje už 30 min vieno automobilio stovėjimą nedelsiant reikia sumokėti 0,3 EUR, o už 1 val – 0,6 Eur. Geltonoji zona – Palangos miesto centrinės dalies teritorija nuo Žemynos ir S. Dariaus ir S. Girėno gatvių pietuose iki Bangų ir Druskininkų gatvių šiaurėje ir nuo Klaipėdos plento rytuose iki Vytauto gatvės vakaruose, Kontininkų gatvės atkarpa nuo Paliepgirių kelio iki sklypo Kontininkų g. 9A bei Vanagupės gatvė.

Pernai Palangos gatvėse veikė 42 parkomatai. per 4 mėnesius juose surinkta apie 385 tūkst. eurų.

Poilsiautojams šį savaitgalį planuojantiems praleisti pajūryje primenama, kad darbai vyksta ne tik kurorto gatvėse. Iki birželio 3 dienos turėtų būti baigtas ir paplūdimio pildymas smėliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų