REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviguba tragedija Kelmės rajone. Sūnaus akivaizdoje nuskendo abu tėvai. Šoko ištiktas paauglys pagalbos išskubėjo ieškoti į kaimą. Žmonės iškvietė ugniagesius. Deja, sutuoktinių  poros išgelbėti nepavyko.

Dviguba tragedija Kelmės rajone. Sūnaus akivaizdoje nuskendo abu tėvai. Šoko ištiktas paauglys pagalbos išskubėjo ieškoti į kaimą. Žmonės iškvietė ugniagesius. Deja, sutuoktinių  poros išgelbėti nepavyko.

REKLAMA

Kraupi nelaimė štai šiame tvenkinyje Kelmės rajone Valpainių kaime įvyko pavakare. Penkiolikmečio sūnaus akivaizdoje nuskendo abu jo tėvai. 

„Mažesnis brolis viską matė. Jam prieš akis tėvai nuskendo. Važiavo į kaimą netgi ieškoti pagalbos, tai galbūt ir užsidelsė, kol jis viską… vis tiek išgąstis, baimė. Kol visi sureagavo, tai ir po laiko buvo“, - kraupią šeimos tragediją pasakoja mirusiųjų dukra Eimantė.

Dukra liūdnai žvelgia į tvenkinį, kur ir įvyko tragedija. Ji pasakoja, kad mama nusprendė nusimaudyti.

„Nuo šito tiltuko  kažkaip panėrus buvo, nu arčiau negu pusė to tvenkinio, nes vis tiek gylis buvo didesnis. Nuo jo šoko, gal biškį dar paplaukė, kiek jėgų turėjo, o paskui į tą gilumą jau grynai“, - sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Tvenkinio toje vietoje būta gilaus – apie keturis metrus. Į nelaimės vietą atskubėjo ir ugniagesiai, ir medikai, deja, bendraamžių 46-erių sutuoktinių išgelbėti nepavyko – jų kūnai rasti nuskendę vos keli metrai nuo kranto. 

REKLAMA

„Brolis pasakojo, tai mama ėjo maudytis į tvenkinį, išniro taip, pakilo. Paskui jis liepė tėčiui eit gelbėt. Matyt, užsikabino viens už kito ir mama nusitempė. Ir paskendo“, - sako mergina.

Tėvus pasiglemžė jų pačių dar pernai išvalytas, praplatintas ir pagilintas tvenkinys. Čia šeimos galva, aistringas žvejys, buvo įleidęs ir žuvų. Sodyboje matyti suarti laukai, čia šeima pasodinusi bulves, pasėjusi įvairių daržovių. Tik šiltnamis taip ir liko neįrengtas.

Gyventojai pasakoja, kad šeima gyveno ūkiškai, buvo darbšti, niekad neatsisakydavo padėt nei jų atžalos, nei abu sutuoktiniai. Tiesa, taurelės pora nevengdavo.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl girtavimo sutuoktiniai ir buvo patekę socialinių darbuotojų akiratin. Buvo ir atimti vaikai, paskui vėl grąžinti, o štai pati mažiausioji ir šiuo metu auga pas močiutę. 

Tarsi nujausdama nelaimę moteris dar tą pačią dieną paskambino ir besilaukiančiai vyresnei dukrai, ir pas močiutę augančiai mažiausiai dukrelei. Visos juokavo. Kalbėjo ir su šeimą stebėjusia ir jai padėjusia socialine darbuotoja. Šiai po tragedijos prireikė specialistų pagalbos. Sukrėstas ir visas Valpainių kaimas. 

Po tragedijos be tėvų liko keturios atžalos. Vaikai sako bandysią tvarkytis ūkyje patys.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų