REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Aiškėja tragedijos Kelmės r. aplinkybės: pora nuskendo pačių iškastame tvenkinyje (nuotr. TV3)

Ugniagesiai gelbėtojai sako, kad dar neprasidėjus vasarai, jiems jau tenka iš vandens traukti nuskendusiųjų kūnus.

15

Ugniagesiai gelbėtojai sako, kad dar neprasidėjus vasarai, jiems jau tenka iš vandens traukti nuskendusiųjų kūnus.

REKLAMA

Gegužę jie ištraukė jau 10 skenduolių. Trečiadienį vandens telkiniuose nuskendo net 3 žmonės, visi – Kelmės rajone, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Prieš vidurdienį buvo gautas pranešimas, kad Kelmės rajone, Pašiaušės kaime, tvenkinyje prie kranto plūduriuoja skenduolis. Jį ištraukė Tytuvėnų ugniagesiai. Skenduolio asmenybė nenustatyta, įvykį tiria policija.

19.30 val. pranešta, kad Valpainių kaime, tvenkinyje, skęsta du žmonės.

Į nelaimės vietą išskubėjo Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai. Jiems atvykus, vandens paviršiuje žmonių nesimatė, jie jau buvo panirę.

Nuskendusiųjų kūnus ugniagesiai rado už 3 metrų nuo kranto. 1972 metais gimusiems sutuoktiniams medikai konstatavo mirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Stasio Kvietkaus, sutuoktinių pora maudėsi tvenkinyje prie savo namų. Jį buvo išsikasę patys.

REKLAMA

„Dažniausia nelaimių vandenyje priežastis – žmonės neįvertina rizikų, taip pat savo jėgų ir galimybių. Svarbu maudymuisi pasirinkti ir saugią vietą. Jeigu žmonės išsikasa tvenkinius, turėtų įsirengti ir saugią vietą maudytis – kad nebūtų statūs krantai ir gilu. Nelaimės dažnai įvyksta ir pavartojus alkoholio,“ – sakė jis.

Iš viso šiemet ugniagesiai ištraukė 48 skenduolius (pernai per tą patį laikotarpį – 39), iš jų 2 vaikus, bei išgelbėjo 21 gyventoją.

Daugiausia skenduolių iš vandens telkinių ištraukta Kauno (10), Vilniaus (9), Šiaulių (7), Klaipėdos (5) ir Tauragės (5) apskrityse.

REKLAMA
REKLAMA

Kad neįvyktų skaudi nelaimė, ugniagesiai gelbėtojai įspėja būti atsargiems prie vandens telkinių, nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, nestovėti ir nežaisti ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį.

„Nesimaudykite pavalgę ar apsvaigę nuo alkoholio. Nenerkite staiga į vandenį, jeigu ilgai buvote saulėkaitoje. Per staigūs temperatūros pokyčiai sutraukia raumenis, gali sustoti kvėpavimas. Neplaukite per toli nuo kranto, ypač už plūdurų, nes pervertinę savo jėgas galite nebesugebėti parplaukti į krantą. Taip pat neplaukiokite ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių“, - pataria ugniagesiai.

Jie taip pat ragina prižiūrėti savo vaikus, kad jie nebristų į vandenį vieni, be suaugusiųjų priežiūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų