REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Palanga (nuotr. Fotodiena.lt)

Šiuo metu jau 18 metų sulaukusi Eglė pasidalijo su tv3.lt skaitytojais savo patirtimi iš praėjusio vasaros sezono. Konkrečiai – kalba sukasi apie tai, kaip su drauge į Lietuvos pajūrį užsidirbti, papramogauti bei pasilepinti lietuviška saule atvykusi mergina nurijo karčią realybės piliulę.

45

Šiuo metu jau 18 metų sulaukusi Eglė pasidalijo su tv3.lt skaitytojais savo patirtimi iš praėjusio vasaros sezono. Konkrečiai – kalba sukasi apie tai, kaip su drauge į Lietuvos pajūrį užsidirbti, papramogauti bei pasilepinti lietuviška saule atvykusi mergina nurijo karčią realybės piliulę.

REKLAMA

Mergina teigė, kad nenuskilo ne tik su darbais, kuriuos teko dirbti, bet ir dėl itin prastų orų. Visi puikiai pamename, kad praėjęs vasaros sezonas buvo itin nedėkingas Lietuvos poilsiautojams. Dažniau buvo galima pasilepinti lietaus, o ne saulės „voniomis“.

„Maža to, kad nepavyko nieko užsidirbti, tai dar jaučiausi išnaudojama darbdavio. O ką jau kalbėti apie poilsį prie jūros, kai po 12-14 darbo valandų, vos galėdavau kojas pavilkti. Daugiau niekada nekartosiu tokios klaidos. Į pajūrį vyksiu tik pailsėti, bet ne darbo tikslais“, - tikina 18-metė.

Išvyko kartu su drauge

Iš Kauno kilusi mergina prisimena, kad praėjusiais metais baigdamos 11 klasę su draugėmis pradėjo dėlioti vasaros planus. „Galiausiai likome dviese, kurios nusprendė pabandyti savo laimę ir praleisti vasarą viename iš Lietuvos kurortų. Ne tik pasilinksminti, bet ir, žinoma, užsidirbti. Abi dar buvome nepilnametės (po 17 metų – aut. past.), todėl susirasti darbą buvo itin sudėtinga“, - prisiminimais dalijosi Eglė.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai joms pasisekė rasti suvenyrų pardavėjų darbą Šventojoje. Tiesa, dirbti reikėjo ne toje pačioje vietoje, tačiau tai jų neatbaidė. „Juk susitiksime po darbo, tuomet taip pagalvojome ir išvykome“, - dabar su šypsena viską prisimena 18-metė.

REKLAMA

Bet jau pati pradžia nieko gero joms nežadėjo. „Sezonas Šventojoje prasidėjo vėliau, mes nuvykome ten tik birželio pabaigoje. Itin pribloškė gyvenimo sąlygos. Teko gyventi nedideliame keturviečiame kambaryje. Nors gyvenimo sąlygos buvo primityvios, tačiau už jas dar nemažai ir sumokėdavome“, - pasakojo Eglė.

Darbas be poilsio

Merginų nenudžiugino ir darbo sąlygos. Nors iš pradžių kalbėta, kad joms teks dirbti pamainomis, tačiau iškart prasidėjo nesusipratimai. „Jau antrą darbo savaitę dirbau be išeiginių. Mat mane keisti turėjusi mergina išdirbo tik kelias dienas ir paspruko kitur. O pamainos greitai surasti nepavyko. Pamenu, kai per dieną dirbdama apie 14 val., po visko tik norėdavau išsimiegoti.

REKLAMA
REKLAMA

Panašiai jautėsi ir mano draugė. Galiausiai susiklostė taip, kad mūsų darbo grafikai nesutapdavo. Planas drauge pasilepinti pajūrio malonumais nuėjo perniek. O kai po trijų savaičių atvyko draugės vaikinas, jis iškart pasakė, kad čia nesąmonė. Draugė pasidavė ir išvyko, o aš dar pasilikau. Tiesa, persikėliau iš Šventosios į Palangą“, - pasakojo Eglė.

Mergina pridūrė, kad per beveik mėnesį Šventojoje prie jūros ištrūko pailsėti gal tik 2-3 kartus: „Ir tai tik kelioms valandoms. Orai tikrai nelepino.“

Apie uždarbį pamiršo

Sezono įkarštyje Palangoje atsirado taip pat pardavėjos vieta. Nieko nedelsdama Eglė nusprendė dar pabandyti savo laimę. Netrukus susirado kur gyventi ir atrodė, kad likusią vasaros dalį praleis pakankamai turiningai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Palangoje apsigyvenau pas pažįstamus, kurie čia dirbo nuo sezono pradžios. Vėl teko pardavinėti įvairius suvenyrus, mažmožius poilsiautojams. Orai buvo nekokie, todėl apyvarta buvo maža.

O tai reiškė ir menką uždarbį. Buvau nepilnametė, todėl jokios sutarties nepasirašiau. Viskas priklausė nuo darbdavio geranoriškumo. Galiausiai sumokėdavo tik tiek, kad užtektų nuomai ir pigiai pavalgyti“, - pasakojo Eglė.

Taip ji pradirbo iki rugpjūčio vidurio, kol galiausiai suprato, kad užteks: „Pamenu, kad nuolat skundžiausi savo jau namo grįžusiai draugei. Ir ji galiausiai įtikino, kad užteks man kankintis. Sutarėme, kad ji atvyks savaitgaliui. Tai pamenu penktadienį dar atidirbau, o savaitgalį jau leidau su drauge. Tos dvi dienos, greičiausia, buvo geriausios per praktiškai visą vasarą iki tol. Net įdegt suspėjome“, - juokėsi Eglė.

REKLAMA

Pokalbio pabaigoje paklausta, ar pavyko, vis dėlto, kažkiek užsidirbti, Eglė tik šyptelėjo: „Užteko bilietui atgal į Kauną. Ir... ledams.“

Tiesa, mergina pridūrė, kad girdėjo, jog Lietuvos kurortuose užsidirbti neblogai sekasi padavėjams bei virėjams. Tiesa, ji pati negalėjo išbandyti tokio darbo, mat tuomet buvo tik 17-kos. Bet, kaip tikina šiandien, daugiau tokios patirties ir nenorėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų