REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jog ligoninėje gali vykti tokie dalykai, medikė sakė netikėjusi, kol pačiai neteko su tuo susidurti. Kaip pati teigia, jos artimuoju rūpinosi neblaivi gydytoja, laiku nebuvo atlikti reikalingi tyrimai, o paciento būklė gydymo įstaigoje tik blogėjo.

Jog ligoninėje gali vykti tokie dalykai, medikė sakė netikėjusi, kol pačiai neteko su tuo susidurti. Kaip pati teigia, jos artimuoju rūpinosi neblaivi gydytoja, laiku nebuvo atlikti reikalingi tyrimai, o paciento būklė gydymo įstaigoje tik blogėjo.

REKLAMA

Medikė sako, jog tai, su kuo susidūrė grįžusi atostogų į Lietuvą – protu nesuvokiama.

„Visada buvau ir esu už savo kolegas, bet tai, ką patyriau praeitą savaitę buvo protu nesuvokiama. Grįžau atostogų į Lietuva ir pirmą dieną kalbėdama su anyta sužinojau, kad vyro močiutei yra negerai ir ji nuvežta į slaugos ligoninę Merkinėje.

Įtariama buvo hipotonija, net prieširdžių virpėjimas, o gal net insultas? Na, bet mano anyta pati gydytoja, tai pašnekėjome, kad jau dabar ligoninėje, tai bus viskas gerai”, - pasakojo medikė (vardas, pavardė redakcijai žinomi).

Sužinojus apie įtariamus sveikatos sutrikimus, moteris sako, kiek vėliau vėl pasidomėjo, kokia močiutė sveikata.

„Po kelių valandų skambinu vėl, situacija tokia: močiutei spaudimas 80/40 mmHg, gydytojos pasiekti neįmanoma, nes ji girta ir užsidariusi savo kabinete, nieko neįleidžia, laboratorija atostogauja ir neatliekami jokie tyrimai ir taip bus dar 5 dienas?! Į Alytaus ar Varėnos ligonines negali vežti, nes greitoji neveš, nes niekas siuntimo neparašys (gydytoja girta)”, - tikina medikė.

REKLAMA
REKLAMA

Pervežė į kitą ligoninę

Nieko nelaukusios moterys nutarė vykti į ligoninę, nepaisydamos, kad jau buvo naktis. Išvydusios pacientę, jos nutarė pervežti ją į kitą ligoninę.

REKLAMA

„Kai paskambinom sesutei į skyrių, kad duotų bent jau infuzija ir t.t. Paaiškėjo, kad močiutė net kateterio vienoje neturi, nes pas juos tokių dalykų nėra, kiekvienai infuzijai duria vis iš naujo ir su adata palieka kol sulašės?!

Tai dar važiuodamos pasiėmėme visus galbūt prireiksiančius medikamentus, kateterių ir infuzijų“, - sako moteris ir tikina, jog pamačius pacientę, šios būklė buvo išties prasta.

„Nuvažiuojam jau naktis buvo: sesutė sako, kad spaudimas dabar stabilus sist. 100/50mmHg, hipertonikei. Maloniai paaiškinu, kad pakilo dėl Infuzijos, nes juk jos tai nekaltos.

REKLAMA
REKLAMA

Įeiname į palatą: močiutė visa balta, šlapia, guli keturvietėj palatoj, jokio pagalbos skambučio nėra, buvo pasakyta, kad jei kas, belsti su lazda, atsistoti negali”, - pasakojo moteris.

Anot medikės, tik išvydus pacientę, ji pagalvojo, kad vargu ar būklė pagerės, tačiau pervežus moterį į kitą gydymo įstaigą – ji pagerėjo per kelias dienas.

„Po skysčių terapijos, antibiotikų terapijos, antrą dieną močiutė – žvali, pati nueina į tualetą, pati pavalgo. Tyrimuose buvo leukocitozė, CRP, prokalcitoninas pakilęs, kreatininas pakilęs, anemija.

Nežinau, kas būtų buvę, jei būtume dar laukę? Nes, kai ją pamačiau, tai galvojau, kad nieko gero jau nebebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai skaudi ir nemaloni patirtis, net negalėjau patikėti, kad tokį vaizdą galima pamatyti išsivysčiusioje šalyje?! Kodėl ta ligoninė iš vis yra, jei jokių paslaugų negali suteikti? Kam išlaikyti girtą gydytoją?

Susidūriau pati su tokia situacija apie kokią tik lietuviškoje spaudoje skaičiau ir visada reaguodavau skeptiškai”, - dalijosi moteris.

Sitaucija išpūsta

Tuo metu, tv3.lt telefonu susisiekus su Merkinės slaugos ir palaikomojo gydymo ligonine, atsiliepusi moteris tikino, jog vyriausioji gydytoja šiuo metu serga.

Prisistatyti nenorėjusi pašnekovė teigė, kad apie šį atvejį, žino.

„Ją (pacientę) iš vakaro paguldė ir naktį išsivežė dukra. Kiek žinau, ją namuose rado, buvo silpna, tad atvežė čia“, - teigė moteris ir netrukus ragelį perdavė asmeniui, kuris tąnakt slaugos ligoninėje dirbo.

REKLAMA

Vardo ir pavardės atskleisti taip pat nepanorusi pašnekovė tikino, jog ji yra ne medikė ir ne slaugė.

„Tai jeigu namiškiai užsimanė išsivežti, tai ir išsivežė. Juk pati dukra (pacientės) – gydytoja. Aš ne slaugė, o ta, kuri buvo tąnakt, šiandien nedirba. Aš esu šeimininkė, negaliu komentuoti medicininių klausimų. Bet gydytoja buvo surašiusi paskyrimus. Viskas jai, tai močiutei, buvo sulašinta, suleista, sutvarkyta, tikrai. Pagalba suteikta, net kalbų nėra“, - tvirtino pašnekovė.

Paklausus, kodėl pacientei, kaip teigia artimieji, nebuvo atlikti reikiami tyrimai, moteris atsakė, kad pacientė buvo paguldyta vakare, o naktį ją jau išsivežė.

REKLAMA

„Tai ji tik paguldyta buvo, nieko jai baisaus ir nebuvo, baikit jūs, čia išpūsta...“, - tvirtino pašnekovė.

Taip pat tikino, kad laborantė, atliekanti tyrimus, tuo metu atostogavo. Tad visi reikiami tyrimai atliekami Varėnos ligoninėje. Kodėl pacientė nebuvo vežta į minėta gydymo įstaigą, paskyti nė viena pašnekovė negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų