REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
2
Skaitytojo nuotr.

Norite pasiekti savo namus? Teks nemenkai papurtyti piniginę ir per mėnesį už įvažiavimą į savo privačią teritoriją pakloti ne vieną šimtą eurų. Tokioje situacijoje atsidūrę šiauliečiai nebetveria – tai žmonių reketas.

2

Norite pasiekti savo namus? Teks nemenkai papurtyti piniginę ir per mėnesį už įvažiavimą į savo privačią teritoriją pakloti ne vieną šimtą eurų. Tokioje situacijoje atsidūrę šiauliečiai nebetveria – tai žmonių reketas.

REKLAMA

Šiaulietis Rimas portalui tv3.lt papasakojo absurdišką situaciją, kurią patyrė kartu su kaimynais. Vietiniam smulkiajam verslininkui nusipirkus sklypą su keliu iki jų namų, šis nusprendė važiavimą keliu apmokestinti.

Kelias į namus – 250 eurų

Šalia įvažiavimo į kelią kabo verslininko Vido paliktas pranešimas, jog nuo gegužės 21 d. jo pastatyta kelio užkarda nusileis, o norint ją pakelti teks mesti 2 eurus kainuojantį žetoną.

„Yra keliukai prie pagrindinės gatvės. Tie keliukai – įvažiavimai į 4-5 sklypus. Ir kažkas nusipirko tą keliuką kaip žemės sklypą, uždėjo užtvarą ir pakabino užrašą, kad norint pravažiuoti į kiemus, įmeskite žetonus, nusipirktus po 2 eurus. Ir viskas, taip ir reketuoja žmones, bando pinigų susirinkti. Arba mėnesinį mokestį reikia mokėti 250 eurų, jeigu norit pravažiuoti“, - tv3.lt situaciją nupasakojo Rimas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras sakė, kad vietos gyventojai dėl šios situacijos kreipėsi į savivaldybę, tačiau liko nieko nepešę.

Manė, kad problema išspręsta

Tiesa, netrukus po gauto skundo paskambinus Rimui, vyras džiaugėsi iš kaimynų girdėjęs, kad verslininkas užkardą ketina nuimti ir problema išspręsta.

REKLAMA

Tačiau susisiekus skelbime nurodytu numeriu, ragelį pakėlęs vyras patikino, jog vis dar planuoja iš aplinkinių gyventojų rinkti pinigus už įvažiavimą į savo valdą. 

„Siekiant kad butu pagerinta man priklausančios gatvės dalis (sutvarkyta gatvės danga, apšvietimas ir kt.) bei sukauptos lėšos gatvės dangos pagerinimui (išlietas asfaltas, išklotos trinkelės , įrengti šaligatviai ir t.t.), prižiūrima esama būklė ir suteikiamos paslaugos gyventojams (nukasamas sniegas ir t.t.). Tam būtinos lėšos, kurias galima sukaupti iš asmenų, kurie naudojasi man priklausančia gatvės dalimi“, - atsakyme tv3.lt rašė Vidas.

REKLAMA
REKLAMA

Užkarda – nelegali

Su situacija susipažinęs Šiaulių kaimiškosios seniūnijos seniūno pavaduotojas Saulius Vidžiūnas patikino, kad toks žingsnis nėra legalus ir gyventojas negali apmokestinti žmonių už įvažiavimą į jų kiemus.

„Jeigu tie žmonės naudotųsi tuo, kas jam priklauso, ir jis apmokestintų, tai ir valstybei turėtų, manau, mokesčius rodyti. Abejoju, kad teisėtai tai galėtų būti. Žmonės turėtų turėti servitutą (leidimą naudotis svetimu daiktu – aut. past.) važiuoti iki savo namų, antraip jiems nebūtų leidęsi statyti“, - tv3.lt kalbėjo S. Vidžiūnas.

Seniūno pavaduotojo teigimu, aplinkiniai gyventojai gali kreiptis į seniūniją ar savivaldybę su prašymų pašalinti nelegalią užkardą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų