REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Uspaskicho sugalvojo – nori vadovauti Vilniui

Už pažadų nevykdymą atsakys turtu

Darbo partijos įkūrėjas ir pirmininkas Viktoras Uspaskichas teigia sieksiantis tapti Vilniaus meru. Kelti jo kandidatūrą kitąmet vyksiančiuose merų rinkimuose nuspręsta ketvirtadienį surengtame partijos prezidiumo ir tarybos posėdyje. Dėl kandidato į šalies prezidentus Darbo partija dar neapsisprendė, bet renkasi iš dviejų personalijų.

Darbo partijos įkūrėjas ir pirmininkas Viktoras Uspaskichas teigia sieksiantis tapti Vilniaus meru. Kelti jo kandidatūrą kitąmet vyksiančiuose merų rinkimuose nuspręsta ketvirtadienį surengtame partijos prezidiumo ir tarybos posėdyje. Dėl kandidato į šalies prezidentus Darbo partija dar neapsisprendė, bet renkasi iš dviejų personalijų.

REKLAMA

„Kaune kol kas iškelti du kandidatai (į merus – BNS), jie turi paruošti programą, pristatyti, tada bus vienas: Martynas Maulė ir Vigilijus Jukna. Vilniuje Darbo partijos taryba siūlo Viktorą Uspasich. Tikrai dalyvausiu Vilniaus mero rinkimuose. Tikiuosiu sėkmės“, – BNS patvirtino V. Uspaskichas.

V. Jukna yra buvęs žemės ūkio ministras.

Pasak V. Uspaskicho, dėl kandidato į Klaipėdos merus dar neapsispręsta.

Partija šiuo metu renkasi tarp dviejų pretendentų kitąmet vyksiantiems šalies prezidento rinkimams.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol nebus vienas kandidatas, dar neviešiname. Žinomi (visuomenei asmenys – BNS)“, – sakė V. Uspaskichas.

Europarlamentaras V. Uspaskichas teigė dar neapsisprendęs dėl dalyvavimo 2019 metais vyksiančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą, bet pasirengęs vesti partiją į 2020 metų Seimo rinkimus.

REKLAMA

„Dėl Europos Parlamento rinkimų dar galvoju ir turiu partiją vesti sėkmingai į Seimo rinkimus, savivaldos rinkimams paruošėme gerą programą“, – kalbėjo Darbo partijos pirmininkas.

V. Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metais ir su nedidele pertrauka jai vadovavo iki 2013 metų.

Teismas tuo metu nagrinėjo Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylą. V. Uspaskichas joje pripažintas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

2015 metais V. Uspaskichas paskelbė paliekantis „darbiečius“ bei aktyvią politiką, bet pernai į partiją grįžo. Prieš mėnesį jis išrinktas Darbo partijos pirmininku.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partija rinkimuose į Seimą daugiamandatėje apygardoje 2016 metais neperžengė reikalingo 5 proc. balsų barjero. Du atstovai išrinkti vienmandatėse apygardose, tačiau šiuo metu partijoje yra likęs vienintelis, Valentinas Bukauskas.

Savivaldos, Europos Parlamento ir prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų pirmą pusmetį.

Žada atsakyti savo turtu

Į merus Vilniaus mieste partiečiai pasiūlė kandidatuoti Viktorui Uspaskich, rašoma partijos išplatintame pranešime spaudai.

„Aš rimtai apie tai galvoju. Jeigu laimėsiu, nuo to Vilnius tikrai nieko nepraras, o tik suras“, - partiečiams sakė V. Uspaskich.

Jis taip pat teigė, kad į tokią poziciją kandidatuojantis politikas turi nešti asmeninę atsakomybę. Todėl jam nusprendus kandidatuoti ir laimėjus, už pažadus, kuriuos prižadės įvykdyti - atsakys savo asmeniniu turtu. Taip už užimamus postus ir padarytus pažadus personalinę atsakomybę kviečia prisiimti ir kitus politikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skyriaus pirmininkų V. Uspaskich paprašė paruošti sąrašus į savivaldybių tarybas. V. Uspaskich taip pat skyrių pirmininkų paprašė pagalvoti, kas iš partijos būtų tinkami kandidatai į Prezidentus.

„Reikia nuspręsti – ar mes į kandidatus keliame savo partietį, ar remiame kitą kandidatą. Pagalvokite ir padiskutuokite skyriuose. Nes savo poziciją tikrai turėsime. Tai yra labai svarbu“, - sakė Viktoras Uspaskich.

Darbo partijos pirmininkas taip pat pasiūlė idėją – identifikuoti kiekvieną partijos narį. Tam bus paruoštos anketos, kurias turės užpildyti skyrių nariai.

„Kiekvienas partijos narys savo skyriuje turi atsakingai užpildyti anketą, kas tinkamas būti Darbo partijos pirmininku, pavaduotoju, atsakinguoju sekretoriumi, prezidiumo nariu, skyriaus pirmininku, skyriaus pirmininko pavaduotoju ir t.t. Mes turime aiškiai žinote, kas tie žmonės, į kuriuos galime remtis. Pagal valstybines pareigybes, pradedant nuo Prezidento iki departamento vadovo, savivaldybės tarybos narių, t.y. kas galėtu būti Prezidentu, Seimo pirmininku, ministru, viceministru, meru, vicemeru, administracijos direktoriumi, departamento vadovu, savivaldybės tarybos nariu. Mes norime, kad pati partija ir visa Lietuvos visuomenė matytų pilną skaidrų Darbo partijos paveikslą“, - kalbėjo Viktoras Uspaskich.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų