REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į viešumą patekęs kultūros įstaigų pertvarkos projekto variantas – nesvarstomas, tai netikra naujiena, teigia kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Į viešumą patekęs kultūros įstaigų pertvarkos projekto variantas – nesvarstomas, tai netikra naujiena, teigia kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kas buvo paskleista per socialinius tinklus, tai yra visiškas netikrų naujienų generavimas nežinau kokiu tikslu, galbūt sukiršinti kultūros bendruomenę, suklaidinti ją, kelti įtampą, nežinau, kokie tikslai Seimo nario galvoje, bet aš turiu griežtai paneigti visa tai, kas buvo viešinama socialiniuose tinkluose, nes tai nevyksta“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ministrė.

REKLAMA

Opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija L. Ruokytę-Jonsson pakvietė paaiškinti planus reorganizuoti kultūros įstaigų tinklą.

Praėjusią savaitę Seimo narys konservatorius Vytautas Juozapaitis socialiniame tinkle paviešino, anot jo, Kultūros ministerijoje parengtą projektą, kaip reikėtų pertvarkyti nacionalines bei valstybines kultūros įstaigas. Jame siūloma nemažai įstaigų uždaryti ar perkelti kitur, pakeisti jų statusą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tą skandalą sukūrėte jūs ir jūsų netikrų naujienų fabrikėlis“, – ketvirtadienį per frakcijos posėdį ministrė pareiškė V. Juozapaičiui.

Šis atkirto, kad jo paviešinta prezentacija sukurta ne jo, o Kultūros ministerijos darbuotojų, tarp jų – ir ministrės patarėjo.

Pagal paviešintą prezentaciją, nebeliktų apskričių bibliotekų, jos būtų jungiamos su miestų, kuriuose įsikūrusios, bibliotekomis, Nacionalinis Kauno dramos teatras prarastų savo statusą ir taptų Kauno dramos teatru, aptarnaujančiu Kauno bei Marijampolės apskritis. Panašus likimas numatytas ir Vilniaus mažajam teatrui – jis taptų Vilniaus teatru ir aptarnautų Vilniaus bei Alytaus apskritis.

Paskelbtoje medžiagoje teigiama, kad Vilniaus teatras „Lėlė“ ir Kauno lėlės teatras taptų regionus aptarnaujančiais teatrais, o Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje savivaldybės padedant valstybei turėtų inicijuoti teatrų vaikams sukūrimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų