REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį rengiamas Lietuvos rusų dramos teatro vadovo konkursas.

Ketvirtadienį rengiamas Lietuvos rusų dramos teatro vadovo konkursas.

REKLAMA

Posto siekia aštuoni kandidatai, BNS patvirtino Kultūros ministerijos atstovai. Paraiškų buvo laukiama iki balandžio 6 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis konkursas kovo pradžioje neįvyko komisijai apsisprendus, kad nė vienas iš penkių pretendentų neatitiko minimalių reikalavimų.

REKLAMA

Ilgametis teatro vadovas Jonas Vaitkus, sulaukęs viešų kaltinimų nederamu seksualiniu elgesiu, gegužės pradžioje 15min.lt patvirtino nebedalyvausiantis konkurse. Jis teatrui vadovavo dešimtmetį, jo antroji kadencija baigėsi kovo pradžioje. Šiuo metu J. Vaitkus dirba teatro vyriausiuoju režisieriumi, laikinai įstaigai vadovauja pavaduotojas Deimantas Šatikas.

Pretendentai vadovauti teatrui ar koncertinei įstaigai turi surinkti daugiau kaip 60 proc. didžiausio galimo balų skaičiaus už programos vertinimą ir pokalbį su komisija, kad būtų laikomi įveikusiais konkursą.

J. Vaitkų nederamu seksualiniu elgesiu kaltina moterys. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Etikos komitetas pripažino jo elgesį neetišku. Pats režisierius kaltinimus vadina dalimi šmeižto kampanijos, kurią vykdo Rusijos propagandiniai kanalai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų