REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fragmentiškas informacijos apie verslo įtaką viešinimas nėra geras, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Fragmentiškas informacijos apie verslo įtaką viešinimas nėra geras, sako premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA

Trečiadienio vakarą laidoje „Dėmesio centre“ ministras pirmininkas sakė, kad viešinamos turėtų būti visos tyrimo išvados, kurios leistų susidaryti bendrą vaizdą.

„Aš nepritariu tam, manau, kad mūsų visuomenei būtų paprasčiau ir aiškiau, kada būtų pateiktos komiteto išvados, visuma matyti. Dabar mes turime vieną fragmentą su viena verslo grupe, atskirais asmenimis, bet norėtųsi, kaip ir buvo tikslas, kad komitetas atskleistų visumą ir pateiktų visuomenei tada jau daryti išvadas“, – sakė S. Skvernelis.

„Segmentiškas informacijos išviešinimas tikrai nėra geras“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę žiniasklaida paskelbė išslaptintą Valstybės saugumo departamento (VSD) informaciją apie verslo koncerną „MG Baltic“.

REKLAMA
REKLAMA

Šį raštą VSD perdavė parlamentinį tyrimą apie verslo grupuočių ir atskirų asmenų įtaką Lietuvos politinei sistemai atliekančiam Seimo komitetui, prezidentei, Seimo pirmininkui ir premjerui. Dalis teksto rašte yra užtušuota.

REKLAMA

S. Skvernelis mano, kad ta informacija, kuri nėra svarbi teisėsaugos tyrimuose, turėtų būti paviešinta pilna apimtimi, be užtušavimų.

Jis taip pat pabrėžė, kad tyrimo tikslas nėra „pamojuoti su vėzdu“ po politinę sistemą ir teigė, kad tyrimo atskleistas sistemos spragas bus siekiama ištaisyti.

„Šio tyrimo išdavoje aš matau ne kažkokį tai karą kiekvienas su visais ar kažką apdrabstyti kaip kas bando purvais ar kažką išbalinti, bet iš esmės atskleisti sisteminius, giluminius procesus ir problemas ir, tikiuosi, kad komitetas su Vyriausybe, su vykdomąja valdžia, turės parengti įstatymų projektus, kad tas sistemines problemas ištaisyti – to siekiame mes. O jei kažkas galvoja, kad siekis yra su vėzdu pasimojuoti, pasidaužyti po politinę sistemą, to aš tikrai negaliu palaikyti“, – kalbėjo premjeras.

Parlamentinio tyrimo vadovas Vytautas Bakas sako, kad paviešinta informacija yra mažiau nei trečdalis visos tyrimo medžiagos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų