REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Asociatyvi kavinės nuotr. (Fotodiena.lt)

Lankymasis viešosiose maitinimo įstaigose, restoranuose, kavinėse – daliai iš mūsų yra tiesiog kasdienybės dalis. Socialiniai tinklai mirga nuo maistu ir kompanija besimėgaujančių kadrų, nors netrūksta ir užfiksuotų nemalonių radinių maistų ar nutikimų.

5

Lankymasis viešosiose maitinimo įstaigose, restoranuose, kavinėse – daliai iš mūsų yra tiesiog kasdienybės dalis. Socialiniai tinklai mirga nuo maistu ir kompanija besimėgaujančių kadrų, nors netrūksta ir užfiksuotų nemalonių radinių maistų ar nutikimų.

REKLAMA

Šį kartą internete išplito nuotraukos, sukėlusios tikrą diskusijų audrą. Viename iš Vilniuje esančių restoranų buvo nufotografuota žmonių porelė prie stalo, o šalia jų, ant kėdės sėdėjo didelis šuo. Komentatoriai pašėlo: kol vieni džiaugėsi lygiomis teisėmis augintiniams, kiti – piktinosi higienos pažeidimais.

Ar meilė neviršija ribų?

Minėtos nuotraukos, užfiksuotos restorane „Grill Terrace“, socialiniuose tinkluose išplito žaibiškai. Kol didžioji dalis žmonių džiaugėsi šio restorano teigiamu požiūriu į augintinius ir tikino patys į restoranus besivedantys savo šunis, kito neslėpė pykčio.

Gyvūnų mylėtojai socialinių tinklų grupėse įrodinėjo, kad taip ir turi būti, esą, tik nemylintys gyvūnų galėtų prieštarauti. Nemažos dalies teigimu, užsienio restoranuose toks vaizdas įprastas, neva tai Lietuva atsilikusi dėl tokio požiūrio. Ne vienas minėjo, kad į šį restoraną vedėsi ir savo šunis, taip pat skatino tai daryti ir kitus.

REKLAMA
REKLAMA

Atsirado net įrodinėjančių, kad prie tokių staliukų prieitų dažniau ir aptarnautų maloniau.

Tuo tarpu priešinga nuomone dalinosi žmonės, tvirtinantys, kad tai nehigieniška bei yra skirtumas tarp gyvūno atsivedimo į restorano ir jo sodinimo ant kėdės šalia žmogaus. Buvo primenančių, kad „gyvūnai nuo žmonių skiriasi ir tuo, kad pastarieji savo higiena tiek nesirūpina, kiek žmonės“.

REKLAMA

„Ar meilė gyvūnui reiškia vienodų sąlygų ir teisių suteikimą kaip žmonėms?“, - stebėjosi internautai. Aršioje diskusijoje dalyvavo šimtai lietuvių.  

„Gal padavėja jo nepastebėjo“

Tuo tarpu paminėto restorano atstovai portalui tv3.lt tikino nepropaguojantys tokio šeimininkų elgesio su gyvūnais. „Tikrai esame draugiški gyvūnams – „Grill Terrace“,„Charlie Pizza“,„La Crepe“ ir kitų mūsų valdomų kavinių bei restoranų lauko terasose klientams leidžiame atkeliauti ir su augintiniais. Vis dėlto nepropaguojame, jog gyvūnai kartu su žmonėmis sėdėtų ant kėdžių prie stalo.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo atveju tikėtina, kad tam tikrą laikotarpį šunelio ant kėdės terasos darbuotojai tiesiog nepastebėjo – lauko kavinių sezonas prasidėjo dar neseniai, „Grill Terrace“ veikia tik keletą dienų, tad personalui reikia šiek tiek laiko įsivažiuoti į darbus“, - portalui tv3.lt atsiųstame atsakyme nurodė UAB „Amber Food“ grupės rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.

Apsisprendžia savininkai

Priimti lankytojus su augintiniais teisės aktai nedraudžia, tačiau viešojo maitinimo įstaigos administracijai tenka visa atsakomybė įvertinti ir nuspręsti, ar augintinis, pvz. šuo, nepakenks maisto saugai, nurodo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vadovaujantis Lietuvos higienos normos nuostatomis, maisto tvarkymo patalpose neturi būti gyvūnų augintinių, kurie gali kelti grėsmę saugiam maisto tvarkymui; augintiniams draudžiama patekti į patalpas, kuriose gaminamas maistas, laikomos žaliavos ir pan.

Sprendimą, ar priimti lankytojus su augintiniai priima kiekviena viešojo maitinimo įmonė. Paprastai tos, kurios nepageidauja aptarnauti lankytojų su augintiniais, apie tai lankytojus informuoja specialiu ženklu prie įėjimo. Augintiniams draugiškos viešojo maitinimo įstaigos lankytojus taip pat dažnai informuoja specialiu ženklu“, - portalui tv3.lt nurodė Vyriausioji specialistė-valstybinė maisto produktų inspektorė Vita Šturmienė.

REKLAMA

Jos teigimu, šunų šeimininkai atsakingi, kad jų augintinis savo elgesiu netrukdytų kitiems lankytojams ir viešojo maitinimo įstaigos personalui. Reiškia, kad viskas priklausys nuo tuo metu esančių lankytojų požiūrio.

Portalui tv3.lt nuotraukas atsiuntė net keli skaitytojai, tačiau jų tikrasis autorius nesutiko, kad nuotraukos būtų publikuojamos. Jas galima rasti ne vienoje socialinio tinklo grupėje, kuriose diskutuojama apie augintinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų