REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Aplinkos apsaugos ir Sveikatos reikalų komitetai trečiadienį aiškinsis dėl atliekų tvarkymo Vilniuje.

Seimo Aplinkos apsaugos ir Sveikatos reikalų komitetai trečiadienį aiškinsis dėl atliekų tvarkymo Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas „valstietis“ Kęstutis Mažeika pabrėžia, kad Vilniaus savivaldybė paskutinė Lietuvoje įsivedė dvinarę atliekų tvarkymo sistemą ir jai iš gyventojų surinkti šiukšles sekasi sunkiausiai.

REKLAMA

„Ir neišvežtų šiukšlių pavojaus sveikatai problema, kurios ji (savivaldybė – BNS) nemato, o mato Visuomenės sveikatos centras, yra. Aiškinsimės, pagal ką nusprendė, kokiais kriterijais rėmėsi vieni, kad problema yra, o kiti – kad jos nėra“, – BNS teigė komiteto K. Mažeika.

Pasak jo, savivaldybė šiukšlių krizę „kontroliuoja tik dalinai arba nekontroliuoja“.

„Reikia išsiaiškinti, kokiam taške situacija yra, nes jeigu paskelbti viešieji pirkimai, nustatyti išvežimo tarifai ir dažniai (...) Ar čia laikinai problemos, ar jos ir toliau tęsis“, – tvirtino K. Mažeika.

REKLAMA
REKLAMA

Jis piktinasi, kad savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA), siekiant pagreitinti atliekų surinkimą, leido atliekų vežėjams „Ecoservice“, „Ekonovus“, „VSA Vilnius“ laikinai susirasti transportą be svėrimo įrangos, kuris surinktų atliekas ir nesvertas gabentų į mechaninio rūšiavimo ir biologinio apdorojimo įrenginiu (MBA).

„Vadinasi, kai kuriems gyventojams sąskaitos gali būti netikslios, jie permokės“, – prognozavo K. Mažeika.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis praėjusią savaitę pareiškė nematantis pagrindo skelbti ekstremalią situaciją dėl kai kuriose vietose neišvežtų šiukšlių pavojaus sveikatai.

Gegužės 1-ąją sostinėje startavus atliekų sistemos reformai, kai kurių mikrorajonų gyventojai skundžiasi dėl neišvežamų šiukšlių. Patikrinus paaiškėjo, kad dėl netinkamai tvarkomų atliekų kyla pavojus žmonių sveikatai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų