REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skerdynės Klaipėdoje: peiliu nužudyta moteris bei padurtas vyras. Įtariamasis – sužeistojo sūnus, sudavęs 5 mirtinus smūgius peiliu pamotei į pilvą. Vyras policijai žinomas, vos prieš 8 mėnesius į laisvę grįžęs 42 m. Milanas Tarasevičius.

Skerdynės Klaipėdoje: peiliu nužudyta moteris bei padurtas vyras. Įtariamasis – sužeistojo sūnus, sudavęs 5 mirtinus smūgius peiliu pamotei į pilvą. Vyras policijai žinomas, vos prieš 8 mėnesius į laisvę grįžęs 42 m. Milanas Tarasevičius.

REKLAMA

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo teigimu, apie kruvinas skerdynes, viename iš uostamiesčio bendrabučių, pranešė kaimynai. Paskambinę bendruoju pagalbos telefonu žmonės tikino, jog Bangų g. 10 namo laiptinė plūsta krauju, peiliu sužalotas vyras, tačiau galimai yra ir daugiau aukų.

„Iš bendro pagalbos centro, 12.27 val, gavome informaciją, kad viename iš Klaipėdos bendrabučių, Bangų gatvėje 10, laiptinėje yra daug kraujo, sužalotas vyriškis ir galimai yra daugiau sužalotų asmenų.

Atvykus policijos pareigūnams buvo nustatyta, kad kambaryje yra moters lavonas su durtinėmis žaizdomis ir taip pat į pilvą sužalotas vyriškis. Jis nedelsiant išgabentas į gydymo įstaigą, pradėtas įvyko tyrimas“, - žurnalistams teigė A. Motuzas.

REKLAMA
REKLAMA

Nužudė pamotę, padūrė tėvą

Pasak pareigūno, įtariamojo nusikaltimu įvykio vietoje nebuvo. Tačiau remiantis liudininkų informacija, vyras netrukus sulaikytas.

REKLAMA

„Įtariamojo nebuvo įvykio vietoje. Jis pagal liudininkų bei nukentėjusiojo, kuris galėjo įvardinti kas įvykdė šį nusikaltimą, duomenis, informavus policijos pajėgas dirbusias mieste, per valandą buvo sulaikytas Taikos prospekte, prie prekybos centro“, - aiškina A. Motuzas.

Nužudytoji – 63 m. moteris Irena. Dviejų kambarių bendrabučio bute ji gyveno kartu su dviem vyrais: su sugyventiniu ir sutuoktiniu. Pastarojo sūnus moteriai ir sudavė 5 mirtinus smūgius peiliu į pilvą.

Konflikto metu, galimai ją ginti stojęs įtariamojo tėvas, taip pat sulaukė dūrio į pilvą.

„Pagal pavardes sunku komentuoti, tačiau galima pasakyti, kad asmuo, kuris yra sužalotas įvardijamas kaip įtariamojo asmens tėvas. O nužudytoji yra 20 metų kartu gyvenusi su jo tėvu. Tačiau šiuo metu moteris turėjo jau kitą sugyventinį. Jie vis 3 gyveno tame dviejų kambarių butelyje“, - pasakojo pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Teistas už nužudymą

Skerdynes įvykdęs asmuo policijai žinomas. Tai anksčiau ne kartą teistas 42 m. vyras tik pernai rugsėjį sugrižęs į laisvę iš įkalinimo įstaigos, kurioje praleido 11 metų dėl nužudymo žiauriomis aplinkybėmis.

„Kiek pavyko išsiaiškinti, tai jis prieš 11-12 metų buvo nužudęs savo pažįstamą, žiauriomis aplinkybėmis. Iš įkalinimo įstaigos grįžo pernai rugsėjį. Kurį laikotarpį gyveno pas seserį. Bet kadangi pasirinko asocialų gyvenimo būdą, iš jos namų buvo išprašytas. Tad pastaruoju metu neturėjo pastovios gyvenamosios vietos“, - sakė A. Motuzas.

Esą nusikaltimo motyvas kol kas neaiškus. Tačiau pasak liudininkų, bute buvo girtaujama nuo ryto. Galima konfliktas kilo pasibaigus alkoholiui ir bandant išprašyti įtariamąjį iš buto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Motyvas kol kas neaiškus, dabar vykta įtariamojo apklausa, jis buvo sulaikytas neblaivus. Galima tik daryti prielaidą, kad tai įvyko esant asmenims neblaiviems ir iš asmeninių nesutarimų.

Kadangi turime informacijos, kad tame bute buvo nuo ryto girtaujama ir asmuo, kuris įtariamas nusikaltimu, prisijungė prie girtaujančių asmenų.

Šiuo metu jo versijos mes nežinome, kadangi vyksta apklausa. Tačiau kaip ir minėjau, pasibaigus alkoholiui, matyt, įtariamasis buvo nepageidaujamas tame bute ir buvo prašomas išeiti lauk. Matyt to konflikto metu ir įvyko nusikaltimas.

Įtariamajam buvo nustatytas girtumas virš 2 promilių. O kiek nukentėję asmenys buvo neblaivūs, nustatyta bus tyrimo metu. Šiuo metu vyrui daroma operacija ir tikimės, kad išgyvens. Prognozės yra tokios.

REKLAMA

Dūriai peiliu buvo į pilvo sritį. Moters kūne preliminariai buvo 5 dūriai, įvykio vietoje konstatuota, kad peilis buvo likęs jos kūne.

Kol kas sunku pasakyti įvykių seką, tačiau pagal dabar turimą informaciją, tai pirmiausiai konfliktas įvyko tarp moters ir įtariamojo, kurio metu ir buvo padaryti tie smūgiai peiliu.

Vyras, kuris sužalotas, matyt, buvo priėjęs, matė tą įvykį, nes praktiškai nužudymas jo akyse ir įvyko, tad galbūt jam bandant užstoti, įtariamasis peiliu dūrė jam, tėvui“, - įvykio detales atskleidė A. Motuzas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų