REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nyderlanduose, kaip įtariama, biologinės motinos iš globėjų namų pagrobtos 5 metų dukrytės istorija, manoma, peržengė šios šalies ribas. Nors Lietuvos policijos atstovai šią minutę dar negali patvirtinti tokios informacijos, bet vienos atsakingos institucijos atstovė prasitarė, kad mergaitė su motina, greičiausia, jau yra Lietuvoje.

Nyderlanduose, kaip įtariama, biologinės motinos iš globėjų namų pagrobtos 5 metų dukrytės istorija, manoma, peržengė šios šalies ribas. Nors Lietuvos policijos atstovai šią minutę dar negali patvirtinti tokios informacijos, bet vienos atsakingos institucijos atstovė prasitarė, kad mergaitė su motina, greičiausia, jau yra Lietuvoje.

REKLAMA

Tokią informaciją naujienų portalui tv3.lt pateikė Klaipėdos miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gražina Aurylienė.

Paaiškėjo, kad į Klaipėdos vaiko teisių apsaugos skyrių šiandien paskambino pagrobimu įtariamos moters sesuo.

„Iš pokalbio su vaiko mamos seserimi tapo aišku, kad moteris su dukra yra grįžusios į Klaipėdą. Bet tai yra viską, ką šiuo metu galiu pasakyti. Nieko daugiau nežinome. Kai tik sulauksime rašto, kokių veiksmų turime imtis, iškart tą ir darysime“, - užtikrino G. Aurylienė.

Įdomu tai, kad nors tokia paieškoms reikšminga informacija buvo žinoma Vaiko teisių apsaugos skyriui, ji nebūtinai pasiekė policijos ausis. Kaip jau rašėme, Lietuvos pareigūnai po Nyderlandų kolegų paskelbtos tarptautinės paieškos taip pat ėmėsi veiksmų – apklausė pagrobimu įtariamos moters giminaičius, kaimynystėje gyvenančius žmones.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, policijos atstovai negalėjo patvirtinti, kad buvo apklausta būtent ieškomos moters sesuo, po kurios skambučio kilo įtarimų, kad motina su dukra jau kirto Lietuvos sieną.

REKLAMA

Klaipėdos policijos Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė į detales apie vykdomą paiešką nesileido, tiesiog patvirtino, kad visa informacija yra tikrinama: „Tikriname viską. Tiek tai, kas turi realų pagrindą, tiek abejonių keliančią informaciją. Šiai akimirkai mes nežinome, kur yra mergaitė. Kai tik turėsime naujienų, būtinai pranešime visuomenei.“

Ne pirmas toks atvejis

Tęsiant pokalbį su G. Auryliene aiškėja, kad tokių specifinių vaiko pagrobimo atvejų (kai įtariamas vienas ar abu biologiniai tėvai – aut. past.) pasitaiko, tiesa, labai retai. „Taip, turėjome Ingos Rinau atvejį, bet ten jau seniai priimti sprendimai ir vaikas gyvena su tėvu. Nemanau, kad reikia vėl iš naujo apie tai kalbėti. Apskritai tokių situacijų būna retai.

REKLAMA
REKLAMA

Gal tik antras toks atvejis per pastaruosius penkerius metus. Reikia pripažinti, kad turime nemažai atvejų, kai tėvai išvažiuoja į užsienį su vaikais ir ten, dėl vienokių ar kitokių priežasčių vaikas yra paimamas iš šeimos, atskiriamas nuo mamos ar tėčio. Šiuo atveju turėjo būti kažkoks pažeidimas, kuris paaiškintų, kodėl taip nutiko, bet mes tokia informacija nedisponuojame“, - pabrėžė G. Aurylienė.

Moteris nenorėjo sutikti su ta mintimi, kad tokie savo vaikų grobimai dažniausiai turėtų būti tapatinami su mišriose šeimose kilusiomis problemomis:

„Tai vyksta nebūtinai dėl mišrių porų. Patikėkite manimi, daug konfliktų kyla ir tarp tėvų lietuvių. Išvažiuoja į užsienį, pradeda pyktis, o kai yra vaikas, tai nesutarimai tik paaštrėja.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pokalbio pabaigoje G. Aurylienė atkreipė dėmesį, kad lietuvės motinos dažnai grįžta į gimtinę, nes tikisi, kad šalies įstatymai bus palankūs nepaisant to fakto, kad buvo pagrobtas vaikas. „Turiu pasakyti, kad įstatymai Europos ir daugelio pasaulio šalių yra itin griežti, ypač kai kalba pasisuka apie vaikus. Tad Lietuva negalės apginti savo piliečių, jei šie kitoje šalyje atliko neteisėtus, nusikalstamus veiksmus“, - aiškia žinutę perdavė G. Aurylienė.

Tikisi, kad pavojus negresia

Naujienų portalas tv3.lt vakar rašė, kad Olandijoje paskelbta penkiametės lietuvės Deimantės Žąsytytės paieška. Mažametė, skelbiamais duomenimis, dingo dar savaitgalio pradžioje, praneša vietos žiniasklaida.

REKLAMA

Mastrichto miesto policija mažametės paieškoms sutelkė milžiniškas pajėgas. Olandų žiniasklaidos teigimu, kol kas įvairių šaltinių informacija netiksli – neaišku, ar mažametė dingo šeštadienio vakarą ar sekmadienio rytą. 

Manoma, kad mergaitę pasiėmė jos biologiniai tėvai. Liudininkų teigimu, mažylę į automobilį įsisodino pora.

OLANDIJOS POLICIJOS INFORMACIJA PATEIKIAMA ČIA

Nors pareigūnai nemano, kad mergaitei gresia pavojus, bijoma, kad ją galėjo išgabenti į Lietuvą.

Skelbiama, kad Deimantė vilkėjo rožinius marškinėlius ir mėlynas kelnes su gėlytėmis. Ji apibūdinama kaip tamsių plaukų, tamsiaakė mergaitė, turinti šviesiai rudą odą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų