REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
119
Apleistas namas. Asociatyvi nuotrauka (Rinkos aikštė/A. Barzdžiaus nuotr.)

Panevėžio konservatorijos studentė – 19-metė Marija (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) dingo 2001-ųjų vasario 25-ąją.

119

Panevėžio konservatorijos studentė – 19-metė Marija (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) dingo 2001-ųjų vasario 25-ąją.

REKLAMA

Išeidama turėjo pasą, apie 200 litų, mobilųjį telefoną. Sudegintas merginos lavonas buvo rastas kovo 2 dieną, tą pačią dieną buvo sulaikyti ir žudikai.

Ši kraupi istorija, nors ir nutikusi prieš 17 metų, iki šiol primena, kokie pavojai gali slypėti už atsitiktinių pažinčių šydo. Plačiau apie šį siaubingą įvykį buvo aprašoma kriminalinių naujienų laikraštyje „Akistata“.

Netikėta pažintis

Maždaug prieš septynias savaites, artėjant Šv. Valentino dienai, dvi Panevėžio konservatorijos auklėtinės neatsispyrė pagundai užmegzti naujas pažintis. Per vietos radijo programą. Ant vyrukų užmesto kabliuko užkibo viename bendrabučio kambaryje gyvenusios Marija ir Audra.

Abi turėjo mobiliuosius telefonus, abiem rūpėjo paišdaigauti. Kažkokie nedorėliai pasiskelbė esą iš Pandėlio miestelio, iš Rokiškio rajono, ieškojo panelių Meilės dienai atšvęsti, na, o kadangi kalbėjo lipšniai, tai mikliai užpainiojo merginas.

REKLAMA
REKLAMA

Keisčiausia, kad į šį radijo žaidimą visų pirma įsijungė vėliau žūties išvengusi Audra. Nors galiausiai į nužudymu pasibaigusį į pasimatymą nuėjo ne ji, o jos kambario draugė...

REKLAMA

Paspendė spąstus

Maždaug po pusantros savaitės, vasario 25-ąją, sekmadienį, Vaidu prisistatęs nenaudėlis paskambino dar kartą. Ir pasiūlė Marijai pasimatyti Tulpių gatvėje, greta buvusio „Pušyno“ restorano. Mergina sutiko.

Ji prieš tai labai nekantravo, kai suvedžiotojas nepasirodė. Tad pagaliau šiam paskambinus telefonu, suprantama, išlėkė iš bendrabučio galvotrūkčiais. Audra nė nemanė, kad ją tuomet gyvą regėjo paskutinį sykį.

Vėliau, kiek beskambino mobiliuoju telefonu, draugužė neatsiliepė. Kitądien apie tai sužinojo bendrabučio auklėtoja, o dar po paros viskas buvo pranešta konservatorijos direktoriui. Šis apie moksleivės dingimą informavo policiją.

REKLAMA
REKLAMA

Prasidėjo paieška

Į merginos paiešką mestos gausios policijos pareigūnų pajėgos. Versijų būta įvairiausių, tarp jų ir padažnėjęs merginų išvežimas į užsienį prostitucijos sumetimais.

Versijos buvo susijusios su pagrobimu, su dokumentų atėmimu, su pavertimu baltąja verge. Pareigūnai nustatė, kad per radijo stotį Marija susipažino su panevėžiečiu Rolandu L. (27 m.). Tai policijai gerai pažįstamas vyrukas, daugiausia įkliuvęs dėl vagysčių.

Ir teistas buvo už vagystę, turto sugadinimą ir nepilnamečio įtraukimą į nusikaltimą. Teismas jam buvo skyręs 3 metus 9 mėnesius. Anksčiau vyras gyveno Panevėžio rajone, Barklainių kaime, o išėjęs į laisvę su žmona ir dviem vaikais persikėlė į Panevėžį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pravieniškių bendrojo režimo kolonijoje atlikdamas bausmę Rolandas susipažino su Lorencu V. Šis irgi buvo teistas už vagystes, turto konfiskavimą. Ir ne kartą. Bičiuliai vogė ir išėję iš kolonijos.

Surengė egzekuciją

Pirminiais duomenimis, įtariamieji pasmaugė Mariją. Paskui, deja, sudegino. Beliko nuo ugnies susitraukusios kai kurios kūno dalys. Įtariama, kad spaudoje sukeltas triukšmas išgąsdino žmogžudžius, regis, jie rengėsi paslėpti lavoną, galbūt net užkasti jį.

Ar tai būta nužudymo plėšimo tikslais, kaip dabar manoma, ar siekimo paslėpti rimtesnį nusikaltimą, nežinoma. Merginos juk nebėra. Nebeprikelsi!

Žudikai prisipažino, kad į mėlynspalvį automobilį iš bendrabučio apgaulės būdu išviliotą auką įsisodino dėl apiplėšimo. Išsikvietė ją mobiliuoju telefonu, kaip seserį pristatė vieną pažįstamą merginą, o paskui, nusivežę į apleistą ir jau per kelias rankas ėjusį baltų plytų mūrinį pastatą su kolonomis, nužudė.

Liko mobilusis telefonas, kurį pasiėmė galvažudžių sėbrė, du šimtai litų, auksinė grandinėlė ir, berods, daugiau nieko. Štai, kiek teverta tais laikais buvo jauno žmogaus gyvybė...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų