REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
119
Kirvis (nuotr. 123rf.com)

Kai teismas leido suimti 39-erių Igorį Gudkovą, lengviau atsikvėpė ne tik Švenčionių rajonas, kuriame jis laikinai gyveno, bet ir visa Lietuva. Šis maniakas 2001-siais suimtas ne šiaip dėl kokios vagystės, o dėl kraupių žmogžudysčių.

119

Kai teismas leido suimti 39-erių Igorį Gudkovą, lengviau atsikvėpė ne tik Švenčionių rajonas, kuriame jis laikinai gyveno, bet ir visa Lietuva. Šis maniakas 2001-siais suimtas ne šiaip dėl kokios vagystės, o dėl kraupių žmogžudysčių.

REKLAMA

Jis buvo įtariamas ir teisiamas dėl to, kad kirviu užkapojo savo seserį ir jos vyrą. Būtent pas juos Igoris glaudėsi po to, kai buvo išleistas iš įkalinimo įstaigos. Ten jis 8-eriems metams pateko taip pat už kraupų nusikaltimą – savo dėdės nužudymą.

Beje, po sesers ir jos vyro nužudymo, jis pasislėpė pas tuos pačius žmones, pas kuriuos slėpėsi ir po pirmojo savo nusikaltimo. Šio žudiko istorija aprašoma kriminalinių naujienų laikraščio „Akistata“ archyvuose.

Įkliuvo blaivykloje

1991 metų kovo mėnesį, Igoris Gudkovas sėdo už grotų. Vieną dieną jis, būdamas girtas, atėjo pas savo dėdę Sergejų. Lyg ir be blogų ketinimų, mat dėdė juo rūpinosi, duodavo pinigų, kartkartėmis leisdavo pernakvoti.

REKLAMA
REKLAMA

Abu taikiai susėdo žiūrėti televizoriaus, tačiau netrukus dėl kažkokių niekų susiginčijo. Igoris griebė kėdę ir smogė dėdei per galvą. Pamatęs, kad giminaitis jau nebegyvas, Igoris nunešė kūną ir paguldė į lovą, apklojo antklodėmis.

REKLAMA

Kai vyro lavonas buvo aptiktas, pareigūnai pirmiausia ir patraukė pas nužudytojo kaimynus. Pas vieną iš jų buvo rastas iš nužudytojo buto išneštas kilimas, tačiau kol pareigūnai apklausinėjo šeimininką, jo sūnus tykiai išslydo iš namų ir, nubėgęs pas kaimynus, įspėjo I. Gudkovą, kad jo ieško policija.

I. Gudkovas skubiai pasišalino, tada jo sulaikyti taip ir nepavyko. Buvo paskelbta paieška. Įkliuvo žudikas visiškai atsitiktinai Vilniuje – girtas pakliuvo į blaivyklą, o ten ant sienos kabėjo jo nuotrauka.

Nepaliko likimo valiai

Švenčionių apylinkės teismas 1991-ųjų rugsėjį I. Gudkovui paskelbė nuosprendį – 11 metų laisvės atėmimo. Tada šis žmogus buvo teisiamas jau antrą kartą, nes trejus metus už chuliganizmą buvo gavęs dar nepilnametis.

REKLAMA
REKLAMA

Kol I. Gudkovas kalėjo, mirė motina, o jos namą sesuo pardavė. Jo rinkos kaina tuo metu galėjo būti apie 20 000 dolerių, pirkėjas buvo žinomas Švenčionėlių verslininkas. Sesuo Igorio nepamiršo – lankė jį kolonijoje, nors, pasak jo paties, tai buvo tik tris kartus.

Beje, kodėl Tatjana pardavė motinos namą ir neįsigijo kito būsto – mįslė, nes jos šeima gyveno medinėje lūšnoje, kurios tik pusė sutuoktiniams tepriklausė – du kambarėliai ir virtuvė.

1999 metais I. Gudkovas buvo paleistas iš įkalinimo vietos. Jam buvo pritaikyta amnestija, po to nuspręsta paleisti anksčiau laiko kaip gerai besielgiantį, tad vietoje 11 atsėdėjo 8 metus. Sesuo priėmė brolį, priregistravo savo lūšnoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blaivus neužsibuvo

Pradžioje I. Gudkovas negėrė, į gyvenimą žiūrėjo rimtai ar bent jau taip visiems sakė. Bet netrukus vyrukas atleido vadžias, pradėjo gerti. Dėl to netrukus buvo išvarytas iš darbo.

Ėmė mušti sugyventinę ir ši jį išvijo iš namų. Bedarbiai jo sesuo su vyru I. Gudkovui vėl leido gyventi kartu, bet žiūrėjo įtariai, nes manė, kad bent jau maistui dar keturiasdešimties nesulaukęs sveikas vyras privalo užsidirbti.

Sesuo vis dažniau ėmė broliui priekaištauti, spaudė jį susirasti kokio nors darbo. Brendo konfliktas, nes I. Gudkovas ir toliau nedirbo, o kur nutvėręs kokį litą jį tuojau pat pragerdavo.

Miegojo su lavonais?

Ankstyvą praėjusio antradienio rytą I. Gudkovas valgė virtuvėje ir pajuto sesers vyro žvilgsnį, kuris jam pasirodė įžeidus – atseit „mano duoną valgai, veltėdi“. To užteko, protą aptemdė neapykanta.

REKLAMA

Kai sesers vyras išėjo į tvartą melžti karvių, I. Gudkovas nusekė paskui, pakeliui pastvėręs kirvį. Po pirmojo smūgio susmukęs, vyras dar buvo gyvas, todėl žudikas smūgiavo vėl ir vėl, kol auka jau neberodė jokių gyvybės žymių.

Tada, nešinas kruvinu kirviu, grįžo į trobą. Seserį I. Gudkovas iš pradžių smaugė kojine, vėliau pasipylė smūgiai kirviu. Galbūt po sesers ir jos vyro nužudymo I. Gudkovas prisiminė, kaip žudė dėdę, nes sutuoktinių kūnus taip pat suguldė į lovą, pridengė antklodėmis.

Vėliau pamelžė karvę, pašėrė kiaules. Kaime išdalino pieną. Kiek pasisukiojo Švenčionyse. Manoma, kad kitą naktį po nužudymo I. Gudkovas ramiausiai miegojo pas nebegyvą seserį, o vėliau iškeliavo į Švenčionėlius, pas draugus.

Galiausiai buvo sulaikytas, girtas. Savo veiksmų logiškai paaiškinti negalėjo. Tik nuolat kartojo, kad nusižudys, mat pūti kalėjime jis nenorįs...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų