REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar praėjusių metų gruodžio mėnesį 17-mečio gimnazisto kūnas buvo aptiktas Panevėžyje Dariaus ir Girėno gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Dar praėjusių metų gruodžio mėnesį 17-mečio gimnazisto kūnas buvo aptiktas Panevėžyje Dariaus ir Girėno gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

REKLAMA

Jaunuolio kūnas buvo rastas su žaizda kakle. Nors iš karto buvo mestos gausios policijos pareigūnų pajėgos, bet operatyviai sulaikyti įtariamųjų nepavyko. Nužudytas gimnazistas policijai nebuvo žinomas, anksčiau nebaustas ir neteistas, tad šis nužudymas apaugo kraupių įtarimų voratinkliu.

Vis dėlto, prabėgus keturiems mėnesiams, policijos atstovams pagaliau pavyko nustatyti ir sulaikyti įtariamuosius šiuo itin cinišku ir žiauriu nusikaltimu.

Informaciją apie sulaikytus įtariamuosius ir kitas tyrimo aplinkybes pateikė Panevėžio apskrities policijos viršininkas Egidijus Lapinskas, Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Orlandas Butkus ir Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

REKLAMA
REKLAMA

Netikėtos detalės

Panevėžio apskrities policijos viršininkas Egidijus Lapinskas sakė, kad šis nusikaltimas sukėlė didelį rezonansą tiek Panevėžyje, tiek Lietuvoje: „Praėjusių metų gruodžio 10 d. buvo rastas jaunuolio kūnas. Iškart nustatyta, kad mirtis smurtinė. Kilo daug klausimų, kodėl buvo nužudytas 17-metis. Šiame tyrimui skyrėme daug dėmesio, dirbo patys geriausi pareigūnai.

REKLAMA

Po įtempto tyrimo ir aktyvių veiksmų buvo nustatyti įtariamieji. Šią savaitę jie buvo sulaikyti. Galime sakyti, kad šis tyrimas yra sėkmingas. Galiu nuraminti žmones, kad nusikalstamumo laikai negrįžta. Noriu padėkoti visiems gyventojams, kurie nuo pat pirmos nusikaltimo dienos teikė įvairią informaciją.“

Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis teigė, kad šiame tyrime buvo sulaikyti du asmenys: „Jie yra įtariamieji. Tai Panevėžio gyventojai. Šioje byloje vienas įtariamasis suimtas 3 mėnesiams. Kitam skirta švelnesnė kardomoji priemonė. Nusikaltimo padarymo metu abu įtariamieji buvo nepilnamečiai. Vienas iš įtariamųjų policijai žinomas asmuo, jis keletą kartų yra teistas už nusikaltimus nuosavybei.“

REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinis mokinys

Gimnazijos, kurioje mokėsi nužudytas vaikinas, direktorė sakė, kad jį mena, kaip dorą, siekiantį savo tikslų mokinį.

„Vaikinas buvo labai motyvuotas, pareigingas, draugiškas ir atsakingas. Kiekvienas mūsų bendruomenės narys prisimena jį su pagarba, prisimena jį kaip gerą draugą.

Tai buvo mokinys, kuris turėjo pilietinę socialinę atsakomybę. Vaikinas noriai dalyvavo labdaros renginiuose senelių globos namuose. Ne kiekvienas tokio amžiaus vaikas aukoja savo laisvalaikį ir skiria dėmesį garbaus amžiaus žmonėms“, – susijaudinusi kalbėjo gimnazijos vadovė ir sakė, kad vaikinas buvo išskirtinis mokinys.

Bendruomenė sukrėsta

Pasiteiravus, kaip sužinojo ir kaip reagavo bendruomenė, mokslo įstaigos vadovė tarė:

„Gumulas gerklėje stovi, kai pagalvoji apie tokią beprasmę jauno žmogaus žūtį. Nelinkėčiau niekam patirti tai, ką išgyvenome sužinoję apie įvykį.

Gimnazijos bendruomenę, o ypač tie, kurie kartu mokėsi, labai buvo sukrėsti. Gimnazistams buvo teikiama psichologinė pagalba, nes žinia – tragiška ir skaudi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų