REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos departamento atstovai trečiadienį pranešė, kad buvo surengta plataus masto policijos operacija, kurios metu suduotas milžiniškas smūgis vienam stambiausių pastarojo meto organizuotam nusikalstamam susivienijimui.

Policijos departamento atstovai trečiadienį pranešė, kad buvo surengta plataus masto policijos operacija, kurios metu suduotas milžiniškas smūgis vienam stambiausių pastarojo meto organizuotam nusikalstamam susivienijimui.

REKLAMA

Pareigūnai sulaikė Lietuvą ir kitas šalis šiurpinusios „kamuolinių“ gaujos narius. Patikslinta, kad iš viso sulaikyta 19 asmenų. Tarp suimtųjų – ir gaujos lyderiu laikomas Giedrius Janonis – Kamuolys.

Apie šią itin įslaptintą operaciją informaciją pateikė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis ir LR generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša.

Grupuotė sunaikinta

L. Pernavas per spaudos konferenciją tikino, kad kalbama apie pačio aukščiausio kalibro nusikaltėlių sulaikymą: „Ruošėmės šiai operacijai dvejus metus. Drąsiai galiu teigti, kad šios grupuotės veikla baigta. Sulaikyti asmenys nuo pačios žemiausios grandies iki aukščiausios. Galiu patvirtinti, kad sulaikyti visi pagrindiniai šios grupuotės nariai.“

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroras M. Jovaiša patikslino, kad per policijos operaciją buvo sulaikyta 19 asmenų: „Dvylika iš jų jau suimti nuo 2 iki 3 mėnesių. Dėl likusių klausimas dar yra sprendžiamas. Jie įtariami tokiais nusikaltimais kaip narkotinių medžiagų, ginklų kontrabanda, sunkūs bei apysunkiai kūno sužalojimai, taip pat dalyvavimas nusikalstamame susivienijime. Už tai gresia iki gyvos galvos. Visi asmenys buvo sulaikyti Kaune.“

REKLAMA

Savo ruožtu A. Roginskis pridūrė, kad pas sulaikytus įtariamuosius buvo atliktos kratos, kurių rezultatai tikrai įspūdingi: „Pas sulaikytus asmenis rasti šaunamieji ginklai. Taip pat buvo paimti pinigai, kitos vertybės. Policija taip pat paėmė keletą prabangių automobilių (Porsche, Mercedes Benz, Tesla – aut. past.). Niekam ne paslaptis, kad tokios transporto priemonės yra didelės vertės.“

Siautėjo ir užsienyje

„Kamuolinių“ gaujos vardas buvo žinomas ne tik Lietuvos, bet ir užsienio kriminalistams. Vienas paskutiniųjų plačiai nuskambėjusių šios gaujos narių įvykdytų nusikaltimų buvo aprašomas dar 2015-siais.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad tuomet Berlyno teisėsaugos pareigūnai sulaikė gaujos lyderį G. Janonį ir jo bendrą Andrių Juodį. Paaiškėjo, kad kauniečių gaujos lyderis koordinavo ne tik Berlyne, bet ir kituose Vokietijos miestuose aktyviai siautėjančius garsių prekių ženklų itin brangių laikrodžių, papuošalų, aksesuarų, drabužių bei avalynės parduotuvių plėšikus.

Gaujos nariai buvo įtariami ir prabangių automobilių vagystėmis. Tokie nusikaltimai Maskvoje fiksuoti 2003-2006 metų laikotarpyje. Prabangių automobilių vairuotojai būdavo užpuolami tiesiog kelyje. Vėliau suklastojus transporto priemonių dokumentus, šios keliaudavo į Baltarusiją, Tadžikistaną bei kitas šalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konfliktas naktiniame klube

2011-siais Kaune buvo nagrinėjama baudžiamoji byla, kur į kaltinamųjų suolą sėdo du „kamuolinių“ gaujos nariai - „viršūnėms“ priskiriamas Andrius Juodis, pravarde Gruzinas, buvo kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu, o eiliniu „torpeda“ laikomam Andriui Butvilai, pravarde Storas, pateikti ir kaltinimai pasikėsinimu nužudyti du žmones.

Kruvinas incidentas įvyko 2011 metų sausio 30-osios vakarą. Jis prasidėjo Kauno centre, Maironio gatvėje, tuo metu įsikūrusiame naktiniame klube „Exit“, o vėliau persikėlė į šio klubo prieigas. Tarp „kamuolinių“ ir kelių klubo lankytojų kilo žodinis konfliktas, kuris peraugo į smurtą.

REKLAMA

Santykių aiškinimasis persikėlė į lauką. Tada vienas „kamuolinių“ išsitraukė šaunamąjį ginklą, kurį netrukus pakeitė su savimi turėtu peiliu. Šiuo ir sužalojo savo auką. Konfliktas užsibaigė tik įsikišus gausioms policijos pareigūnų pajėgoms.

Du „kamuoliniai“ 2010-siais buvo teisiami ir dėl vieno vyro nužudymo. Jis buvo mirtinai sumuštas. Tiesa, nors nusikaltime dalyvavo du banditai, įkalinimo bausmės, teismo sprendimu, nusipelnė tik vienas iš jų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų