REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas reikalauja buvusio šios partijos nario europarlamentaro Antano Guogos atsisakyti mandato.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas reikalauja buvusio šios partijos nario europarlamentaro Antano Guogos atsisakyti mandato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ketvirtadienį pranešė partija, kaip Liberalų sąjūdžio atstovo išrinkto A. Guogos trauktis reikalaujama po jo antradienį paskelbtų teiginių apie liberalų parlamentarą Virgilijų Alekną.

REKLAMA

„Jau ne pirmą kartą A. Guoga patvirtino savo „bobos liežuvautojos“ reputaciją. Siūlau jam pasitikrinti, ką vis tik turi kelnėse ir pagaliau priimti bent vieną tvirtą sprendimą – pasitraukti iš Europos Parlamento, į kurį pateko nuo Liberalų sąjūdžio“, – sako E. Gentvilas.

Parlamentaro teigimu, A. Guoga jau ilgą laiką nuosekliai veikė prieš Liberalų sąjūdžio interesus, net jo liudijimai baudžiamojoje byloje yra melagingi ir jais siekiama dar labiau apjuodinti partiją.

REKLAMA
REKLAMA

Nors A. Guogai atsisakius Europos Parlamento nario mandato kitas politikas eilėje būtų E. Gentvilas, jis teigia, kad šio posto nesiektų.

„Užtikrinu Antaną ir visą visuomenę – jam atsistatydinus aš atsisakysiu priimti Europos Parlamento mandatą ir į Briuselį nevyksiu. Liksiu dirbti Seime ir vadovauti partijai“, – teigia liberalų lyderis.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ trečiadienį paskelbė, kad Liberalų sąjūdžio politinės korupcijos byloje liudijęs A. Guoga prieš 2016-ųjų Seimo rinkimus vykusioje apklausoje tyrėjams atskleidė, jog tada dar neįkliuvęs su galimu kyšiu buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis esą jam gyrėsi galįs nupirkti bet kurią žvaigždę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau apklausoje jis, dienraščio žiniomis, teigė, jog esą politinėje aplinkoje sklando gandas, kad čempionui už dalyvavimą Seimo rinkimuose liberalų gretose buvo atseikėta 200 tūkst. eurų.

V. Alekna teigė, kad šios kalbos neturi jokio pagrindo.

Dienraščiui A. Guoga teigė nieko apie tai nežinantis.

Politinės korupcijos byloje įtarimai pateikti buvusiam liberalų lyderiui Eligijui Masiuliui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui, eksparlamentarui Šarūnui Gustainiui, buvusiam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui ir buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui R. Kurlianskiui bei trims juridiniams asmenims – Liberalų sąjūdžiui, Darbo partijai bei koncernui „MG Baltic“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų