REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai nutiko prieš 20 metų, 1998-ųjų pabaigoje. Tąkart Plungėje, prie namo S. Nėries gatvėje, kurio viename butų gyveno Ligita G. ir jos draugas Vilmantas G. (34 metai), nuaidėjo automato šūvių serija.

Tai nutiko prieš 20 metų, 1998-ųjų pabaigoje. Tąkart Plungėje, prie namo S. Nėries gatvėje, kurio viename butų gyveno Ligita G. ir jos draugas Vilmantas G. (34 metai), nuaidėjo automato šūvių serija.

REKLAMA

Į kiemą išbėgo dauguma namo gyventojų. Tarp jų buvo ir Ligita G. Moteris išvydo sušaudyto savo draugo Vilmanto G. paskutinę agoniją. Atvykusiems medikams liko tik konstatuoti jauno vyro mirtį.

Šūviai tamsiame kieme

Tą dieną Vilmantas su drauge važinėjo po miestą asmeniniais reikalais. Apie 19 val. abu grįžo namo, o po kurio laiko vyras sėdo į automobilį ir išvyko pirkti gėlių, nes porelė ruošėsi į vienos merginos draugės gimtadienį.

Po 15 minučių Vilmantas grįžo su gėlėmis, buvo apie 20 val. Žmogus išjungė džipo variklį ir tuo metu pasigirdo automato šūviai. Šaudoma buvo iš lauko, per priekinį stiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilmantas pabandė išlipti, bet tada žudikai ėmė šaudyti per šoninį durelių langą. Vilmantas nugriuvo šalia savo automobilio. Žudikas greitai pasišalino. Nors šūvius girdėjo daug namo gyventojų, bet šaudžiusio asmens ar kelių asmenų niekas nepastebėjo.

REKLAMA

Įvykio vietoje rasta apie 20 automatinio ginklo šovinių tūtelių. Taip pat buvo rasta pėdsakų, kad šaudoma buvo ir iš medžioklinio šautuvo. Džipas sušaudytas kaip reikiant – suvarpytas stiklas, priekinis kapotas. Kulkos pataikė ir į Vilmanto galvą, krūtinę, kojas.

Pagarsėjęs Plungėje verslininkas

Kai buvo kalbama apie Plungės organizuotą nusikalstamą pasaulį, dažniausiai būdavo minimos brolių Vilmanto ir Artūro G. pavardės. Taip pat prisimenamos aistros dėl Rietavo automobilių turgaus, kurio didelė dalis akcijų priklausė būtent sušaudytam Vilmantui.

REKLAMA
REKLAMA

Nors turimas akcijas verslininkas buvo perrašęs buvusios žmonos vardu, bet įtakos turguje Vilmantas neprarado. Tarp vietos „verslininkų“ konfliktas buvo kilęs dar 1994 metais.

Tąkart viskas išsisprendė įsikišus policijos pareigūnams. Jau kitų metų pavasarį Vilmantas G. ir dar keli jo draugai verslininkai buvo sulaikyti dėl turto prievartavimo bei savivaldžiavimo. Tai, kaip manyta, buvo Kauno „daktarų“ gaujos atstovo Žemaitijoje V. Jonikos kerštas.

Galiausiai ši istorija subliuško. Nors vienas teismas verslininkus buvo nuteisęs įvairiomis bausmėmis, bet Aukščiausiasis Teismas tokius nuosprendžius panaikino ir asmenims skyrė švelnias, su laisvės atėmimu nesusijusias bausmes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turėjo ryšių policijoje?

Vilmanto G. pavardė buvo siejama ir su vienu Plungės kriminalinės policijos komisaru. Bet Klaipėdos apygardos pareigūnų pastangos įrodyti šį ryšį nuėjo perniek.

Beje, būtent tam pačiam komisarui ir patikėta tirti Vilmanto G. nužudymą. Pareigūnas žiniasklaidai teigė, kad tyrimas gali užtrukti, mat jokių siūlo galų rasti nepavyko.

Žudikas arba žudikai veikė itin profesionaliai. Apie nužudymo motyvus negalėjo nieko pasakyti nei komisaras, nei nužudyto vyro brolis ir draugė. Vilmantui G., anot jų, niekas negrasino ir jis prieš mirtį nebuvo dėl kažko susikrimtęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų