REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodamas į pastarųjų dienų politinius neramumus, liečiančius konservatorius ir jų narius, valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad „opozicija nėra tokia, kokia dedasi viešumoje“, o politinės korupcijos skandalai ima klampinti opozicijos lyderius.

Reaguodamas į pastarųjų dienų politinius neramumus, liečiančius konservatorius ir jų narius, valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad „opozicija nėra tokia, kokia dedasi viešumoje“, o politinės korupcijos skandalai ima klampinti opozicijos lyderius.

REKLAMA

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog teisėsaugos pareigūnai įtarė, kad konservatorius Laurynas Kasčiūnas už finansinę paramą su juo susijusiai asociacijai iš tuometinio „MG Baltic“ viceprezidento Raimundo Kurliansko gavo užduotį įtikinti ilgametę Biudžeto ir finansų komiteto narę Ireną Degutienę balsuoti už liberalo Šarūno Gustainio pataisą dėl vartojimo kreditų.

Opoziciją išvadino dėžučių kolekcionieriais

Po šios istorijos, R. Karbauskis savo „Facebook“ paskyroje teigė jau žinantis, kodėl opozicija taip ilgai koncentravosi į valdančiųjų „žeminimą“ – anot jo, tai buvo opozicijos gynyba.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinodami tokius faktus, kurie jau ima ryškėti, konservatoriai visada nuogąstavo, kad, jiems paaiškėjus, grės rimta krizė, todėl reikia daryti viską, kad nebūtų nei laiko, nei asmenų, kurie galėtų atskleisti konservatorių susitikimus, paramas ir „dėžutes“, - rašė R. Karbauskis.

REKLAMA

Valstiečių lyderis rašo, kad „šiandien ryškėja vertybinis opozicijos žlugimas“, o prieš Velykas paaiškėjusios politinės korupcijos aplinkybės diskredituoja konservatorių dešimtmečiais monopolizuotas vertybes, kurios viešumoje juos neva turėjo parodyti geresniais, pranašesniais už kitus.

„Dėkoju visiems už valdančiųjų palaikymą ir paskatinimą, už konstruktyvią kritiką ir abejones, visa tai man be galo svarbu, nes negaliu atsitraukti, pasitraukti ar suabejoti. Žinau, jog, mes, valdantieji, turime atlaikyti viską, kad Lietuvos žmonės galėtų pajausti skirtumą tarp „dėžučių kolekcionierių“ ir realiai dirbančių Lietuvai“, - rašė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicija: Karbauskis naudojasi proga

Reaguodamas į kritiką opozicijai ir jos vertybėms, Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas pastebėjo, kad liberalai Seimo rinkimuose dalyvavo į dienos šviesą jau išlindus Eligijaus Masiulio ir „MG Baltic“ ryšiams. Tuo tarpu pats R. Karbauskis, pasak E. Gentvilo, blokuoja bet jokius bandymus tirti jo paties veiklą.

„Karbauskiui bepigu vaidinti šventąjį, kai visos institucijos nemato jo problemų, nesiima tyrimų ir jis pats seime blokuoja bet kokius tyrimus, kurie galėtų parodyti „Agrokoncerno“ ir jo valdomos partijos veikimo būdus“, - tv3.lt sakė E. Gentvilas.

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Jurgis Razma mano, kad R. Karbauskis pastarųjų dienų neramumus bando panaudoti savo naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Matyt, jis pasinaudojo proga, kai viešojoje erdvėje iškilo istorijos apie L. Kasčiūną ir bando į kontrpuolimą pereiti, įsivaizduodamas, kad jų pačių problemos liks antrame plane. Bet taip tikrai neatsitiks. O R. Karbauskio problemos yra gerokai problemos yra gerokai rimtesnės. Jei kas pradėtų principingai nagrinėti visą jo verslo istoriją, tai būtų nepalyginami dalykai“, - tv3.lt kalbėjo J. Razma.

Taip pat J. Razma siūlo R. Karbauskiui pridėjus ranką prie širdies patvirtinti, kad jis pats, būdamas verslininku, niekada nesusitiko su politikais ir neaptarė verslui naudingų teisės aktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų