REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Panevėžio r. gyventojaisutuoktiniai L. R. ir V. R. kaltinami tuo, kad 2016 m. Lėvens upėje nuskandino savo kaimynę.

Šiandien Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Panevėžio r. gyventojaisutuoktiniai L. R. ir V. R. kaltinami tuo, kad 2016 m. Lėvens upėje nuskandino savo kaimynę.

REKLAMA

Byla apygardos teisme nagrinėjama pagal du kaltinimus lygiagrečiai – prokurorės palaikomą kaltinimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir nukentėjusiųjų savarankiškai pareikštą kaltinimą dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Šią bylą praėjusiais metais jau buvo išnagrinėjęs Panevėžio apylinkės teismas.

Rado be sąmonės

Tuo metu sutuoktiniai buvo kaltinami tuo, kad 2016 m. balandžio 30 d. – gegužės 1 d., būdami apsvaigę nuo alkoholio, nukentėjusiesiems priklausančio namo kieme, po savo automobiliu rado be sąmonės gulinčią nukentėjusiąją G. M., ją iš po automobilio ištraukė, tačiau dėl apsvaigimo, sumišimo ar asmeninio nepatyrimo objektyviai neįvertino to, kad ji gyva, įkėlė ją į automobilio bagažinę, nuvežė prie Lėvens upės ir įmetė ją į upę.

Nukentėjusioji mirė paskendusi, o sutuoktiniai buvo apkaltinti dėl neatsargaus jos gyvybės atėmimo. 

2017 m. birželio 9 d. apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo pripažino L. R. ir V. R. kaltais dėl neatsargaus gyvybės atėmimo G. M. bei skyrė jiems laisvės atėmimo bausmes, tačiau bausmių vykdymą atidėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Nesutikę su tokiu pirmosios instancijos teismo sprendimu, žuvusios moters artimieji kreipėsi į Panevėžio apygardos teismą, siekdami, kad kaltinimas sutuoktiniams būtų pakeistas į sunkesnį – iš neatsargaus gyvybės atėmimo į tyčinį nužudymą.

REKLAMA

Išklausė žuvusios moters artimųjų 

Nukentėjusiojo apeliacinį skundą išnagrinėjusi apygardos teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad nagrinėdamas bylą apylinkės teismas pažeidė Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas, o tai sutrukdė teismui išsamiai ir nešališkai išnagrinėti bylą bei priimti teisingą sprendimą. Todėl 2017 m. gruodžio 20 d. teisėjų kolegija panaikino apylinkės teismo nuosprendį ir nutarė, kad byla turi būti nagrinėjama iš naujo apygardos teisme.

Šiandienos posėdyje teismas išklausė žuvusios moters artimųjų – sutuoktinio ir dukros parodymus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamieji L. R. ir V. R. pasinaudojo teise parodymų pagal naujai jiems pareikštą kaltinimą neduoti.

Proceso dalyviai sutiko, kad liudytojai į teismą iš naujo nebūtų kviečiami. Kadangi visi liudytojai jau buvo apklausti tiek bylą nagrinėjant apylinkės teisme, tiek nagrinėjant apeliacinį nukentėjusiųjų skundą apygardos teisme, teismas nutarė jų parodymus pagarsinti iš ankstesnių posėdžių protokolų.

Nukentėjusieji taip pat pateikė teismui prašymą atlikti papildomus tyrimo veiksmus – skirti byloje kompleksinę medicininę-autotechninę ekspertizę. Sprendimą dėl šio prašymo teisėjų kolegija paskelbs kitame teismo posėdyje gegužės 8 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų