REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Tragedija Kaune. Iš degančio namo išnešti du leisgyviai mažamečiai

Namuose, kur pirmadienį kilus gaisrui žuvo du mažamečiai, anksčiau yra lankęsi ugniagesiai. Jie šeimą buvo įspėję dėl netvarkingų krosnies įrenginių.

18

Namuose, kur pirmadienį kilus gaisrui žuvo du mažamečiai, anksčiau yra lankęsi ugniagesiai. Jie šeimą buvo įspėję dėl netvarkingų krosnies įrenginių.

REKLAMA

Tai minima kaip viena iš galimų gaisro priežasčių.

„2016 metais vykdant prevencines akcijas mūsų pareigūnai šiame būste jau yra lankęsi ir buvo išsakytos pastabos dėl netinkamos krosnies įrenginių priežiūros“, – antradienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkas Artūras Šalvaitis.

Jis teigė, kad pastabos buvo sutiktos geranoriškai, tačiau problemą išspręsti trukdė sunki finansinė būklė.

Tiksli pirmadienio gaisro priežastis dar yra tiriama.

„Paprastai yra keliamos pirminės versijos ir jos privalo būti patikrinamos. Šiandien pasakyti, dėl kokios priežasties (kilo gaisras – red.), būtų neteisinga. Viena iš galimų priežasčių – galimas techniškai netvarkingas šildymo įrenginys“, – sakė Kauno apylinkės prokurorė Renata Oželienė.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl nelaimės pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtarimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pareikšti vaikų motinai.

„Mes spėjame, kad mirties priežastis yra jos netinkamas motinos pareigų vykdymas: vaikai per ilgai buvo palikti vieni, galimai užrakinti, dėl ko negalėjo išeiti iš namų“, – sakė prokurorė.

REKLAMA

Vaikų mama yra sulaikyta, ji yra apklausiama. Kol kas prokurorai nėra apsisprendę, ar bus prašoma ją suimti.

Iš moters artimųjų pasakojimų žinoma, kad moteris teigė vaikus vienus palikusi tik dešimčiai minučių, kol nuvyko iki banko pasiimti pinigų.

„Mums tokios galimos įvykio aplinkybės keltų abejonės“, – sakė R. Oželienė.

Gaisras, kuriame žuvo dvejų metų mergaitė ir penkerių metų berniukas, pirmadienį kilo Tunelio gatvėje esančiame name.

Antradienį paaiškėjo preliminari vaikų mirties priežastis: jie mirė apsinuodiję smalkėmis, BNS pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Namo, kur kilo gaisras, langai buvo su grotomis, durys užrakintos, todėl vaikai neturėjo realios galimybės pasišalinti iš degančio namo.

Kol kas nėra nustatyta, ar vaikai užsirakino patys, ar jie bandė kilus gaisrui ištrūkti iš degančio namo. Tai turėtų paaiškėti apklausus vaikus radusius ugniagesius.

Vaikų motinai nustatytas 0,09 promilės girtumas.

Šiuo metu nedirbanti moteris, 2016 metais administracine tvarka bausta už tėvų valdžios nepanaudojimą arba panaudojimą priešingai vaiko interesams: moteris su sugyventiniu buvo rasti neblaivūs.

Žuvusių vaikų tėvas su jų motina negyveno. Jis yra pripažintas nukentėjusiuoju.

„Jis ryte buvo apklaustas, beje, taip pat labai nustebęs, kaip įvyko šis įvykis, todėl, kad jam pačiam neaišku, kodėl vaikai buvo palikti vieni, kai kitame pastate buvo vaikų močiutė“, – kalbėjo prokurorė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų