REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos atstovai Rima Baškienė ir Povilas Urbšys pakeitė savo vietas Seimo salėje – persėdo į pirmą eilę, toliau nuo frakcijos seniūno.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos atstovai Rima Baškienė ir Povilas Urbšys pakeitė savo vietas Seimo salėje – persėdo į pirmą eilę, toliau nuo frakcijos seniūno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis savo ruožtu teigia, kad artimiausiu metu P. Urbšys bus atšauktas iš seniūnų sueigos, kaip „valstiečių“ atstovas. Be to, jam esą gresia pašalinimas iš LVŽS frakcijos.

REKLAMA

P. Urbšys neslepia, kad plenarinių posėdžių salėje persėdo dėl kilusios konfliktinės situacijos su partijos lyderiu R. Karbauskiu, R. Baškienė tvirtina tai padariusi, kad būtų patogiau pirmininkauti.

Anksčiau abu parlamentarai sėdėjo posėdžių salės paskutinėse kėdžių eilėse, netoli frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio. Dabar jie persikėlė į pirmą eilę.

„Man labai dažnai reikia eiti į tribūną kalbėti arba lėkti į pirmininkavimo vietą. Seimo salėje, kur aš sėdėjau, pakankamai didelis triukšmas ir susikaupti, skirti didesnį dėmesį posėdžio eigai, kontaktui su pirmininku, buvo sunkiau. Dabar sėdėdama pirmoje eilėje labai puikiai jaučiuosi, kontaktas su pirmininkaujančiu asmeniu didžiulis, ir galiu talkinti“, – BNS sakė R. Baškienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji tvirtino, kad persikėlimo priežastis tikrai nėra išsiskyrusios pozicijos su frakcijos vadovu: „Mano šito motyvo nėra, aš tikrai labai vertinu R. Karbauskį, mes esame puikūs bendražygiai“.

P. Urbšys savo ruožtu neslepia persėdęs „kad nesudarytų frakcijos seniūnui diskomforto“.

„Pastebėjau, kad kai kuriais atvejais jis turi išeiti iš vietos bendraudamas, galbūt vengdamas, kad aš neišgirsčiau. Aš nusprendžiau pakeisti vietą, netrukdyti normaliam darbui nei jo, nei savo“, – BNS sakė P. Urbšys.

Kai P. Urbšys pagrasino trauktis iš frakcijos, jei bus nepritarta komisijos dėl žemės klausimų sudarymui, R. Karbauskis pasiūlė jam trauktis pačiam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei jis turi nors šiek tiek savigarbos, jis tą padarys pats“, – BNS yra sakęs R. Karbauskis, kalbėdamas apie P. Urbšio likimą frakcijoje.

Antradienį „valstiečių“ lyderis teigė, kad P. Urbšio pašalinimo iš frakcijos klausimas gali būti iškeltas bet kuriuo metu.

„Šis klausimas tiesiogiai keliamas dar nebuvo, bet jis gali būti iškeltas bet kuriuo laiku, nes Seimo narys nekeičia savo veiklos arba kitaip sakant savo požiūrio į frakciją, į frakcijos vadovą ir t. t. Jis ir toliau šmeižia, šmeižia sąmoningai, labai apgalvotai“, – BNS sakė R. Karbauskis.

REKLAMA

Anot jo, frakcijoje dabar svarstoma, kad P. Urbšys nebebūtų „valstiečių“ frakcijos atstovas Seimo seniūnų sueigoje.

„Jo veiksmai nukreipti prieš frakciją, prieš mane, kaip frakcijos vadovą. Tai tokia kryptinga veikla“, – tvirtino R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ lyderio, P. Urbšys puolimą prieš jį ir frakciją pradėjo esą dėl to, kad atitrauktų dėmesį nuo įvykių Panevėžyje.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdyba Panevėžio miesto savivaldybėje nustatė korupcijos riziką, o šio miesto taryboje didžiausią frakciją turi P. Urbšio suburto visuomeninio rinkimų komiteto „Povilas Urbšys už sąrašą „Kartu“ atstovai.

Pats P. Urbšys sako kol kas pasiliksiantis frakcijoje, nes nori ją „apsaugoti nuo politinės klaidos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų