REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Apribota „Tauragės“ viešbučio veikla: rasta daugybė pažeidimų

Tauragės centre ilgus metus veikiančiame „Tauragės“ viešbutyje apsistojęs kaunietis Tomas Vasiliauskas liko be žado. Pasak nemažai šalies viešbučių gyvenusio vyro, tokios netvarkos ir tiek pažeidimų jam dar niekur neteko matyti. Į jo skundą sureagavusios institucijos vardijo aibes pažeidimų, skirtos baudos, o maitinimo paslauga sustabdyta.

3

Tauragės centre ilgus metus veikiančiame „Tauragės“ viešbutyje apsistojęs kaunietis Tomas Vasiliauskas liko be žado. Pasak nemažai šalies viešbučių gyvenusio vyro, tokios netvarkos ir tiek pažeidimų jam dar niekur neteko matyti. Į jo skundą sureagavusios institucijos vardijo aibes pažeidimų, skirtos baudos, o maitinimo paslauga sustabdyta.

REKLAMA

Tačiau viešbučio savininkas Romualdas Ozgirdas įsitikinęs, kad institucijų surašyti pažeidimai esantys menki.

Slogus įspūdis

Kauniečiui Tomui viešnagė „Tauragės“ viešbutyje, kuriame kambarį rezervavo per booking.com svetainę, paliko slogų įspūdį, vyras sako greičiausiai niekada į jį kojos nebekelsiąs. Dėl to, ką pamatė ir kaip buvo priimtas viešbutyje, vyras surašė skundą, kurį tyrė net kelios institucijos.

– Viešbutis labai stipriai nustebino. Vien atėjus, kai pasitinka močiutė, kuriai turbūt per 80 metų, ir atbėga du lojantys šunys, o su močiute nėra kaip pasikalbėti ir pasitarti, paaiškina, kad kažkas kažkur išėjo, kai tau neišmuša čekio, raktų turi prašyti du kartus, tai įspūdis susidaro nelabai koks, – žurnalistams vardijo kaunietis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Tomo, gal viešbutis kažkada ir buvo prabangus, bet šlovė jau labai seniai praėjusi.

– Ten iš esmės reikia keisti tvarką. Booking.com jau prieš dvejus metus lankytojai rašė apie tai, apie ką prakalbau viešai, – patikino vyras.

REKLAMA

Pasak Tomo, jį labai nustebino ir pusryčių patiekimo tvarka.

– Buvau pasakęs, kad pusryčiausiu 7.30 valandą, keistai atrodo, kai ryte penktame aukšte randi užrakintas duris, nusileidęs registratūroje nieko nerandi, o dviem telefonų numeriais niekas neatsiliepia. Po maždaug dvidešimties minučių pasirodo chalatą vilkinti moteris ir nustemba: „O, jūs atėjote pusryčių“, nors iš vakaro su ja kalbėjau, kad valgysiu pusryčius. Taip neturėtų būti. Jau nekalbant apie tai, kad ponia vilkėdama tuo pačiu chalatu nuėjo į virtuvę ir prakepė kiaušinienės.

REKLAMA
REKLAMA

Tikiu, kad ji tą darė sąžiningai ir tvarkingai, bet pagal Lietuvoje galiojančias higienos normas taip neturėtų būti, – viešnagės Tauragėje įspūdžius vardijo Tomas. – Lietuvoje tenka daugelyje viešbučių apsistoti, pasitaiko visokių stebuklų, bet šis viešbutis pirmas, kuriame tiek pažeidimų.

Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui adresuotame skunde viešbučio svečias mini laisvai po viešbutį ir jo maitinimo vietą lakstančius šunis, nešvarą kambaryje, kuriame teko apsistoti, kyšančius laidus viešbučio patalpose. Viešbučio svečio skundą centras persiuntė ir kitoms atsakingoms institucijoms.

Maitinimo paslauga sustabdyta

Tauragės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pranešimą apie galimus higienos reikalavimų pažeidimus tiekiant svečiams maistą gavo vasario 22-ąją. Kitą dieną tarnybos vyriausieji specialistai-maisto produktų inspektoriai atliko patikrinimą viešbučio maisto tvarkymo patalpose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip informavo tarnybos vyriausioji specialistė Julija Žygaitienė, tikrinimo metu nustatyta, kad viešbutyje neužtikrinami bendri higienos reikalavimai, maistas ruošiamas nesilaikant asmens higienos reikalavimų, neužtikrinamas maisto produktų atsekamumas, patalpos nešvarios, netvarkingos, maisto ruošimo vietoje prikrauta pašalinių daiktų, maistą ruošianti darbuotoja neturi ir nedėvi darbo aprangos, neturi galiojančio sveikatos žinių atestavimo pažymėjimo.

Taip pat nustatyta, kad nėra rankoms plauti ir dezinfekuoti skirtų priemonių, neatlikti geriamojo vandens mikrobiologiniai tyrimai, įranga maistui gaminti ir inventorius nešvarūs. Tikrinimo dieną, tiksliau, ryte, 9 valandą, viešbutis neturėjo švarių indų, nes jie iš vakaro buvo palikti neplauti.

REKLAMA

Dėl tikrinimo metu nustatytų grubių maisto tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimų Tauragės VMVT viršininko sprendimu nuo vasario 23 d. 13 val. sustabdyta viešbučio maitinimo teikimo veikla. Atnaujinta ji bus tik pašalinus nustatytus pažeidimus. Apie konkretesnes datas specialistai nekalba.

Pasiteiravus, kokios maitinimo paslaugos viešbutyje teikiamos, VMVT specialistė paaiškino, kad viešbutyje gali būti gaminami tik kontinentiniai pusryčiai – kava arba arbata, sausainiai ir sumuštiniai.

Ugniagesiai: „Viešbutis Tauragėje yra pavojingas“

Pasak viešbutį tikrinusios Tauragės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko Mindaugo Mikutavičiaus, ši įstaiga yra pavojinga.

REKLAMA

– Ne kartą važiavome gesinti – ir suodžiai, ir laidai degė, – trumpai situaciją nusakė M.Mikutavičius.

Daugiau pakomentavo Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkas Tadas Vosylius.

Gavę informaciją apie galimus pažeidimus, specialistai praėjusią savaitę iškart nuvyko į viešbutį.

– Apžiūrėjome du viešbučio aukštus. Viename aukšte matėsi sienoje įrengta elektros paskirstymo dėžutė, vadinamoji elektros skydinė. Ji buvo iškritusi iš vietos. Jautėsi drėgmės požymiai, lyg vanduo kaupiasi, sunkiasi, prikišta kažkokių skudurų. Pamatėme, kad kelia pavojų, ir nedelsdami raštiškai informavome Klaipėdos energetikos inspekciją, nes elektros įrenginiai – jų kompetencija, – patikrinimo rezultatus komentavo T.Vosylius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak T.Vosyliaus, prieš keletą savaičių viešbučio savininkas jau buvo baustas pinigine bauda už priešgaisrinių saugos taisyklių pažeidimą. 2017 metų pabaigoje ir šių metų pradžioje ugniagesiai vyko į viešbutį gesinti kamine užsidegusių suodžių, ir dėl elektros spintelės kibirkščiavimo.

Netvarkinga elektros instaliacija

Patikrinimą viešbutyje atliko ir Valstybinės energetikos inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus specialistas. Kaip teigia inspekcijos atstovė spaudai Milda Levandraitytė, inspekcijos specialistas nustatė, kad dėl netvarkingos lietaus surinkimo ir nuvedimo sistemos vanduo sunkiasi per stogą ir drėksta siena, ant kurios sumontuotas elektros paskirstymo skydas. Jis iš dalies iškirstas iš sienos ir atitrauktas nuo jos, kad į skydą tiesiogiai nepatektų vanduo ir drėgmė. Elektros laidai virš skydo – atviri.

REKLAMA

Per patikrinimą nustatyti Elektros linijų ir instaliacijos įrengimo taisyklių bei Gaisrinės saugos pagrindinių reikalavimų pažeidimai. Viešbučio direktorius įpareigotas perkelti elektros skydą, apsaugant jį nuo vandens ir drėgmės, ir pasirūpinti, kad netvarkinga elektros instaliacija nekeltų grėsmės aplinkiniams. Vakar inspekcijos specialistas turėjo atlikti dar vieną patikrinimą ir įvertinti, ar įpareigojimas įvykdytas.

Pažeistos higienos normos

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras patikrinimą „Tauragės“ viešbutyje praėjusį penktadienį atliko pakartotinai, nes praėjusios savaitės pirmadienį atliktas planinis patikrinimas.

– Visi skunde iškelti trūkumai pasitvirtino. Ir prieš tai juos buvome nustatę, dabar tiesiog prijungsime papildomus įrodymus ir taikysime administracinio poveikio priemones, – komentavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Tauragės departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Vitalija Juzėnienė.

REKLAMA

Visuomenės sveikatos centro specialistai nustatė, kad kambariuose nešvaru, kai kurie baldai sulūžę, suplyšę, užuolaidos nešvarios, netinkamai pateikta informacija apie paslaugas. Pasak specialistės, dėl nustatytų pažeidimų viešbučio vadovui pradėta administracinė procedūra, bus taikoma administracinė bauda ir nustatytas laikas pažeidimams pašalinti. Per nustatytą terminą nepašalinus Lietuvos higienos normos pažeidimų, gali būti priimtas sprendimas sustabdyti leidimo-higienos paso galiojimą arba pakartotinai skirti baudą. Šįkart bauda gali siekti nuo 140 iki 600 eurų. Kadangi viešbučio savininkas baudžiamas pirmą kartą, jam gali būti skirta pusė minimalios baudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Turi pradėti tvarkytis, taip nebuvo anksčiau, – sakė V.Juzėnienė, pridūrusi, kad planiniai patikrinimai vykdomi kas antri metai. – Gaila, jei viešbutį miesto centre tektų uždaryti.

Viešbučio svečio skundas dėl finansinių operacijų perduotas Mokesčių inspekcijai. Šiuo metu Mokesčių inspekcija analizuoja ir vertina turimą informaciją apie viešbutį valdančią įmonę.

Savininkui pažeidimai neatrodo reikšmingi

„Tauragės“ viešbučio savininkas Romualdas Ozgirdas, paprašytas pakomentuoti nustatytus pažeidimus, pirmiausiai pasiteiravo, ar rajone nebėra problemų, kad domimasi tokiomis smulkmenomis.

– Apsiraminkite ir duokite ramiai mums dirbti savo darbą, – žurnalistę paragino nuo 1992 m. viešbutį valdantis R.Ozgirdas. – Dirbam ir viskas, kad stoge atsirado skylė, tai ką dabar daryti? Kai sprogo dujos daugiabutyje šalia, sujudino pastato stogą.

REKLAMA

Nustatyti pažeidimai savininkui neatrodo rimti.

– Kad nėra ką šalinti. Kokius pažeidimus jūs matote? Kad nėra muilo prie kriauklės? Čia dideli pažeidimai? Ne specialiai padarėme, kad ant skydelio vanduo ėmė bėgti. Vieną kėdę su cigarete pradegintą rado, per stogą dviejuose kambariuose iš 40 vanduo bėga. O pažymėjimą kai gausim, toliau maitinsim, – sakė viešbučio savininkas.

Pasiteiravus apie viešbutyje laisvai lankstančius šunis, atkirto:

– Šunelius užmigdysim. Gerai bus?

Kiek atlyžęs R.Ozgirdas pasidžiaugė, kad šuneliai juos saugo, girdi, kas pirmajame aukšte dedasi.

– Tai mūsų pagalbininkai. Ir svečius su šuneliais mes į viešbutį priimame, – teigė viešbučio savininkas.

 Raimonda ALYSIENĖ

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų