REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši pavasarinė savaitė žada daugiau staigmenų net dauguma tikisi. Ir tos staigmenos labai gerai atsis-pindės termometruose – nuo šilumos bangos iki stipriai kandančio ir po pavasariškų dienų ne itin malonaus šalčio.

Ši pavasarinė savaitė žada daugiau staigmenų net dauguma tikisi. Ir tos staigmenos labai gerai atsis-pindės termometruose – nuo šilumos bangos iki stipriai kandančio ir po pavasariškų dienų ne itin malonaus šalčio.

REKLAMA

Šiandien Lietuvoje palijo. Temstant didžiausi lietaus debesys iškeliaus tolyn į šiaurę ir kritulių bus labai nedaug. Atrodo, kai kur truputį palynos, kris dulksna, bet tik tiek. Antroje nakties pusėje netgi pragiedrulių gali pasitaikyti. Dėl drėgmės pertekliaus daug kur suboluos rūkas, be to, sustiprės ir pietryčių vėjas.

Kai kuriose šalies vietose antradienio naktį eismo sąlygas sunkins plikledis ir rūkas, perspėja Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Be to, naktį daug kur silpnai palis, oro temperatūra sieks nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.

Pirmadienį popiet Lietuvos pagrindiniai keliai – drėgni, vietomis yra šlapių ruožų.

Visoje šalyje mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai provėžoti, padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Lietuvoje lyja, kitur be žymesnių kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 3 iki 8 laipsnių šilumos.

Kitos dienos

Rytoj vis palis vakarinėje šalies dalyje, galbūt Vidurio Lietuvoje, tačiau šalies rytuose lietaus bus labai mažai, čia dangus žada būti šviesus. Stiprokas pietinių krypčių vėjas į Lietuvą atpūs labai šilto oro bangą.

REKLAMA

Ją geriau įsivaizduoti padės oro temperatūros žemėlapis. Naktis numatoma gana šilta, tačiau dar nie-ko neįprasta nebus. Dieną iš pietų atkeliaus didelė šilumos banga. Ypač šilta bus pietiniuose Lietuvos rajonuose.

Iš tiesų prie jūros naktį bus keli laipsniai šilumos, o dieną šils iki 7 – 8 laipsnių. Kitur Lietuvoje šiąnakt irgi atvės iki 3 – 4 laipsnių šilumos, o dieną bus nuo maždaug 6 laipsnių šalies šiaurėje iki 12 laipsnių šilumos apie Druskininkus. Naktį palis nedaug, boluos rūkas, dieną lietus šalies vakaruose, Vidurio Lietuvoje, bet rytuose gali ir visai nelyti. Sustiprės pietinių krypčių vėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio naktį šiluma sklaidysis, bet paryčiais vis tiek liks keli laipsniai šilumos, o dieną vėjas suksis iš šiaurės vakarų. Vakarinėje šalies pusėje temperatūra beveik nekils, liks apie 2 – 3 šilumos, bet šalies rytuose dar gali įšilti iki 4 – 5 laipsnių. Kartu su vėsesniu oru sulauksime ir nelabai gausių mišrių kritulių.

Ketvirtadienio naktį į Lietuvą jau plauks šaltis iš šiaurės. Paryčiais visur bus apie 3 – 4 laipsnius šal-čio. Ant žemės esanti drėgmė sustings į slidų plikledį. Ryte gali prasidėti skaudžių kritimų metas, ir gerai, jei tik tiek. Visgi dieną sušils iki 1 – 2 laipsnių šilumos.

Apibendrinant galima pasakyti, kad pirmoje savaitės pusėje Lietuvoje bus ankstyvojo pavasario orai. Oro temperatūra dažniausiai bus aukštesnė už 0, dėl to sniegas pamažu tirps, nuo stogų varvės van-dens lašai, nutįs varvekliai ir mums teks taškyti balas. Antroji savaitės pusė bus jau visai kitokia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį ties Skandinavija pradės kauptis šaltas oras ir naktį į ketvirtadienį jis mus jau pasieks. Vėl nusistovės žiemiški orai. Naktimis oras šals iki 6, 8, kai kada 10 laipsnių šalčio, lengvas šaltukas liks ir dienomis. Tačiau nebus kritulių. Visa ant žemės esanti drėgmė vėl sustings į ledą, ir reikės žiūrėti, kad nepaslystume. Tokie orai išliks iki pat savaitės pabaigos, ir, atrodo, kitos savaitės pradžioje jie irgi bus panašūs.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų