REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Lukiškių kalėjimas (nuotr. tv3.lt)

Po septynis kartus teisto 46-erių Vytauto Meškausko paskutinių nusikaltimų tapo tikrai aišku, kad šio žmogaus kalėjimas jau niekada nepataisys. O jeigu taip ir atsitiktų, dorai gyventi mūsų visuomenėje jam neteks.

51

Po septynis kartus teisto 46-erių Vytauto Meškausko paskutinių nusikaltimų tapo tikrai aišku, kad šio žmogaus kalėjimas jau niekada nepataisys. O jeigu taip ir atsitiktų, dorai gyventi mūsų visuomenėje jam neteks.

REKLAMA

Ši kriminalinė istorija primena 20 metų senumo įvykius. Būtent 1998-siais Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija V. Meškauską nuteisė išimtine mirties bausme, tačiau dėl pasikeitusių įstatymų, ją pakeitė į įkalinimą iki gyvos galvos, rašoma kriminalinių naujienų laikraščio „Akistata“ archyvuose.

Pragyveno iš gyvulių vagysčių

V. Meškauskas pats prisipažino, kad 1992-ųjų kovo mėnesį, vėl grįžęs iš įkalinimo įstaigos, apsigyveno Jonavoje. Suprantama, pragyvenimui reikėjo pinigų, tad jis susipažinęs su Leonardu S. susitarė, kad vogs gyvulius, o šis juos realizuos.

Tais pačiais metais pirmąsias dvi karves V. Meškauskas pavogė su dar vienu bendrininku, kuris vėliau žuvo. Vos per keletą mėnesių iš viso pavogti net 37 gyvuliai.

REKLAMA
REKLAMA

V. Meškauskas teigė, kad būtent Leonardas S. jam nurodydavo, iš kur vogti gyvulius. Tačiau pastarasis teigė su V. Meškausku susipažinęs tik 1996-siais ir jokių nusikaltimų kartu nėra daręs.

REKLAMA

1993-ųjų kovą už įvairius nusikaltimus V. Meškauskas nuteistas 7 metams nelaisvės, tačiau sugrįžęs iš kalėjimo, ankstesnio „verslo“ nemetė. Anot V. Meškausko, jis vėl susitiko su Leonardu S. ir nutarė pratęsti veiklą.

Žiauri dviejų senukų žmogžudystė

1996-ųjų rudenį ne itin lengvas ir rizikingas darbas V. Meškauskui pabodo, todėl jis sumanė greičiau „prasigyventi“ ir pradėjo klausinėti savo bendrininko, pas ką galima rasti daugiau pinigų.

Leonardas S. nurodė keletą sodybų, kurių savininkai gyvena pasiturinčiai – tarp jų ir Meškonių kaime gyvenančią šeimą. Į tą sodybą V. Meškauskas užsuko jau planuodamas kraupų nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, apsižiūrėti jis užsuko prašydamas „paskolinti“ arklio tempiamą vežimą. Galiausiai Meškonių kaime esančioje sodyboje žudikas pasirodė jau norėdamas įgyvendinti savo ketinimus.

Į vidų jis užėjo pro nerakintas duris. Virtuvėje jis sutiko 86-erių vyrą. Šiam surišo rankas, o kai pensininkas pabandė priešintis, taip trinktelėjo, kad šiam iš nosies ir ausų pasruvo kraujas.

Tuo metu į kambarį įėjo sumušto vyro sesuo. 71-erių moteriai įsibrovėlis taip pat surišo rankas, nusivedė į kitą kambarį ir pradėjo reikalauti pinigų. Moteris pasakė, kur yra pinigai.

Juos pasiėmęs, žudikas moterį pasmaugė rankšluosčiu, prieš tai numovęs nuo rankos pirštų du auksinius žiedus. Pasišalinant jam kilo mintis padegti namą ir taip sunaikinti visus įkalčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Radęs butelį benzino, juo apšlakstė baldus ir juos padegė. Tuo pačiu jis dar įjungė televizorių ir lygintuvą, taip tikėjosi sudaryti įspūdį, kad gaisras kilo savaime. Po šio kraupaus nusikaltimo V. Meškauskas nuvyko pas Leonardą S. ir kartu girtavo.

Jau kartą teistas už tyčinę žmogžudystę, V. Meškauskas šįkart atėmė niekuo dėtų senukų gyvybes. Jis pripažintas itin pavojingu recidyvistu ir dėl dar daugiau nusikaltimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų