REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Respublikinės Panevėžio ligoninės maistas (SAM nuotr.)

Netylant kalboms apie maisto kokybę šalies ligoninėse, ligoninių maisto tikrinimo komisija šįkart lankėsi Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Ligoninėje pacientams gaminamas maistas komisijos nenuvylė.

7

Netylant kalboms apie maisto kokybę šalies ligoninėse, ligoninių maisto tikrinimo komisija šįkart lankėsi Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Ligoninėje pacientams gaminamas maistas komisijos nenuvylė.

REKLAMA

Maitinimą šioje ligoninėje vertino komisija, sudaryta iš Sveikatos apsaugos ministerijos ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų.

Per parą maistui – 2 eurai

Respublikinės Panevėžio ligoninės steigėjas – Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Ligoninė maistą savo pacientams gamina pati, o per parą pamaitina apie 800 pacientų.

Kaip portalą tv3.lt informavo SAM atstovas Almantas Kranauskas, vieno paciento paros maitinimas ligoninei atsieina 3,09 Eur, iš kurių maisto kainą sudaro 2,03 Eur.

„Atkreiptinas dėmesys, kad šioje ligoninėje yra didesnė maisto produktams skirta kaina ir santykinai mažos išlaidos maisto gamybai nei panašiose ligoninėse“, - tv3.lt informavo A. Kranauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Maisto temperatūra matavimo metu buvo žemiau normos, nes maisto gabenimui nenaudojami temperatūrą palaikantys vežimėliai – marmitai. Kritikos ligoninė susilaukė už savo indus, tikrintojų akimis, „prastoka ir skurdi lėkščių išvaizda − lėkštės visos skirtingos, su dėvėjimo požymiais“.

REKLAMA

„Higienos būklė be priekaištų, virtuvė labai švari ir tvarkinga. Tačiau maisto transportavimo indai seni, sriubai gabenti į skyrius naudojami emaliuoti puodai ir kibirai. Būtinas šios taros atnaujinimas ir pakeitimas į šiuolaikinę“, - teigė A. Kranauskas.

8 balai iš 10

Nors patiekalų estetinė išvaizda vidutinė, ligoninės valgiaraštis maloniai nustebino komisiją.

„Jis gerai subalansuotas, vos ne kiekvieno maitinimo metu yra daržovių, kas dieną patiekiami vaisiai. Dažnai duodama varškės, jogurtų, kefyro, sulčių, kiaušinių, duodama net jautienos ir žuvies – tai kitose viešosiose ligoninėse gana reta. Pacientai čia nemaitinami virta dešra ar dešrelėmis“, - informavo A. Kranauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu patys pacientai maisto skonį taip pat vertina gerai, maisto jiems pakanka.

„Arbatą galima pasirinkti su cukrumi arba be jo. Duonai tepti patiekiamas sviestas. Patiekalai savaitės bėgyje nesikartoja“, - teigė SAM atstovas.

Tirtos dienos pagrindinis meniu: Pusryčiams − kiaušiniai, duona, sviestas, švieži pomidorai. Priešpiečiams − obuolys. Pietums − daržovių sriuba, kiaulienos kukuliai, bulvės, troškinti kopūstai, arbata. Pavakariams − jogurtas, sausainiai. Vakarienei − makaronai su daržovėmis ir mėsa, marinuoti agurkai, arbata. Komisijos verdiktas: ligoninėje matyti pastangos pacientus matyti gerai, maistingai ir įvairiai, tačiau reikėtų estetinio vaizdo pagerinimo, atnaujinti indus ir maisto gabenimo tarą. Komisija maitinimą ligoninėje įvertino 8 balais iš 10-ties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų