REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
156
Skaitytojos atsiųsta nuotrauka (nuotr. skaitytojo)

Praėjusią ir šią savaitę lietuvius stebino neįprastai šaltas oras. Antradienio naktį šaltis labiausiai spaudė Ukmergėje, paros šalčio rekordai pasiekti vakarų Lietuvoje.

156

Praėjusią ir šią savaitę lietuvius stebino neįprastai šaltas oras. Antradienio naktį šaltis labiausiai spaudė Ukmergėje, paros šalčio rekordai pasiekti vakarų Lietuvoje.

REKLAMA

Užfiksuota temperatūra siekė net 26 laipsnius šalčio.

Tačiau pirmadienį naujienų portalas tv3.lt sulaukė neįprastos žinutės. Skaitytoja tikino, kad Molėtų rajone, Skudutiškių kaime, jos termometras užfiksavo beveik 30 laipsnių šaltį.

Naujienų portalas tv3.lt pasidomėjo, ar gali būti, kad iš tiesų buvo taip šalta.

Sinoptikė Vida Ralienė paaiškino tokius termometro rodmenis.

„Aukštaitijoje jau šešta naktis iš eilės temperatūra naktimis krenta žemiau 20 laipsnių šalčio, šios žiemos rekordas priklauso Molėtams, -26,3 ºC, tokia temperatūra buvo išmatuota vasario 23-ios rytą.

Nuotraukoje užfiksuotas termometras išmatavo ne oro, o paviršiaus, prie kurio jis prigludęs temperatūrą arba yra sugedęs“, - paaiškino sinoptikė Vida Ralienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarąją parą Vilniaus greitoji medicinos pagalba vieną kartą kviesta dėl sostinėje galbūt mirtinai sušalusio žmogaus – medikai konstatavo vyro mirtį. Vieną galūnes apšalusią moterį medikai nuvežė į gydymo įstaigą.

REKLAMA

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai pirmadienį nevyko gelbėti sušalusiųjų, Klaipėdoje greitoji pagalba pirmadienį į gydymo įstaigą vežė vieną apšalusį benamį.

Artimiausią naktį Lietuvoje numatomas permainingas debesuotumas – tai niauksis, tai vėl giedrės. Jau vien dėl didesnio debesuotumo naktį šals ne taip smarkiai kaip iki šiol. Snigti kol kas, atrodo, nesnigs, tačiau jau šiandien pradėjęs stiprėti šiaurės rytų vėjas naktį bus dar smarkesnis. Išėjus į lauką bus žvarbu.

Rytoj debesuotumas irgi bus permainingas, dėl to saulė švies jau nebe nuolatos. Stiprokas šiaurės rytų vėjas net neketins rimti, dėl to ir dieną orai bus gana žvarbūs. Pavakare pietinėje šalies dalyje pasnigs.

REKLAMA
REKLAMA

Kitaip tariant, žiema taps atšiauresnė. Ir naktį, ir dieną debesuotumas bus permainingas.  Naktį nesnigs, bet nusistovės gana žvarbus šiaurės rytų vėjas. Nerims jis ir dieną. Vėjas ims pustyti tą lengvą sniegą, kuris laukuose jau guli, o dieną dar pasnigs pietinėje šalies dalyje. Dėl vėjo naktį šals gana vienodai – vyraus 17 – 19 laipsnių. Dieną liks 13 – 15, prie jūros apie 12 šalčio.

Ketvirtadienį vėjas kiek aprims, bet tikrai dar nenurims, teks prie jo kažkaip prisitaikyti. Naktį vėl bus apie 17 – 19, dieną 11 – 13 šalčio. Naktį pasnigs vos kai kur, o dieną atkeliaus gana gausaus sniego debesys. Pasnigs visur, išskyrus vakarinius ir šiaurinius šalies rajonus. Dėl vėjo gali kilti nesmarki pūga, kai kur pustys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį vėjas aprims. Naktį pasnigs visur, vietomis ne taip jau menkai, bet dieną jo debesys jau bus nuslinkę į šalį, diena bus šviesi.  Nepaisant to, kad kalendoriuje bus jau antroji pavasario diena, orai bus dar žiemiški. Oras naktį šals iki 12 – 13, o dieną, optimistiškai vertinant, bus apie 6 – 7 šalčio, ne 10 – 11.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų