REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Panevėžio rajone ieškoma vaiko: pareigūnai kelia galimas dingimo versijas

Nuo praėjusios savaitės Panevėžyje ieškomo dvimečio paieškoje – naujos detalės. Kaip tikinama popiet išplatintoje informacijoje, į paiešką pasitelkta nauja technika.

44

Nuo praėjusios savaitės Panevėžyje ieškomo dvimečio paieškoje – naujos detalės. Kaip tikinama popiet išplatintoje informacijoje, į paiešką pasitelkta nauja technika.

REKLAMA

„Šiandien tęsiama dingusio vaiko paieška. Toliau dirba policijos pareigūnai, gelbėtojai–narai ir savanoriai. Taip pat paieškoje padeda kolegos iš Latvijos Respublikos policijos su modernia paieškos vandenyje technika“, - rašoma išplatintoje informacijoje.

„Bendradarbiaujame su įvairių šalių pareigūnais. Ir būtent šiuo atveju pagalbos ranką ištiesė Latvijos pareigūnai padėdami su specialia technika“, - naujienų portalui tv3.lt pakomentavo Panevėžio policijos komunikacijos atstovė Rasa Galkauskienė.

Atstovė patikino, kad tokia įranga, kuri leis ieškoti ir naktį, Panevėžyje pasitelkiama pirmą kartą.

„Negaliu užtikrintai sakyti dėl visos Lietuvos, tačiau Panevėžyje tai tikrai dar niekada nebuvo naudota, todėl labai tikimės, kad tai padės“, - komentavo R. Galkauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, ar kolegos iš Latvijos padės paieškose ir toliau, atstovė patikino, kad dėl paieškų sprendžiama tuomet, jeigu paieškų diena neduoda jokių rezultatų.

REKLAMA

„Šiandien ketiname tęsti paiešką iki sutemų“, - patikslino atstovė.

Paieškos iki šiol buvo bevaisės

Gausios gyventojų ir pareigūnų pajėgos berniuko ieško nuo trečiadienio. Tuomet apie 13 valandą pagalbos kreipėsi mažamečio tėvai, jie nurodė, kad kieme neranda savo beveik dvejų metų vaiko, kur jis buvo su tėvu.

Netoliese sodybos teka Nevėžio upė, todėl keliama nelaimingo atsitikimo versija, kad vaikas galėjo nuslysti į vandenį ir būti nuneštas srovės. Vis dėlto policija neatmeta ir kitų galimų vaiko dingimo priežasčių.

Paiešką Nevėžyje atliko narai, pareigūnai ir gyventojai ėjo pakrante, apieškojo upės prieigas.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovės teigimu, dėl šios šeimos anksčiau informacijos policija nebuvo gavusi ir atsiliepė apie ją teigiamai.

TV3 šaltinių teigimu, šeima nebuvo įtraukta į socialinę riziką, gyveno tvarkingai. Dvimečio Roko mama dar turi dešimtmetę dukrą iš ankstesnės santuokos.

Kausto nežinia

Nors prabėgo jau savaitė nuo berniuko dingimo iš kiemo, šeimą vis dar kausto širdį verianti nežinomybė. Tuo ėmė manipuliuoti visokio plauko būrėjai, šarlatanai ir savanoriai, kurie kaip skundžiasi tėvai ne tik apsunkino paieškas, bet ir viešoje erdvėje mėgina apjuodinti motiną neva prieš mažylį kėlusi ranką. Dingusio vaikelio tėvai sunkiai išgyvena laukimo dienas galvodami išvis išsikelti iš namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lyg skradžiai iš šio kiemo pradingusio 2-mečio Rokučio tėtis Vladas sunkiai berenka žodžius bet kokiems į kiemą užsukantiems pašaliniams.

„Kokia ta savijauta nu ligoninė ir viskas buvom net iki tokio lygio daėję“, - sako vyras.

Jau 6 dienos, o vaikelio nerandantiems tėvams jokių naujienų neturi ir specialiosios tarnybos. Net savaitgalį vykdytos intensyvios 2-mečio berniuko paieškos upėje ir aplink iki šiol bevaisės. O nežinomybės kaustomą šeimą prislėgė dar slogesnės nuotaikos, mat socialinėj erdvėj ėmė plisti 10-metės moters dukters iš pirmos santuokos vaizdo įrašas ir nuotraukos. Vaizdo įraše esą motina galimai smurtauja prieš mažylį.

REKLAMA

„Ištraukė iš kažkur pas Gabrytę, kai Rokučiui buvo gal metukai, kaip Rokutis vaikščiojo medžiagą kaip mama ant Rokučio sako kask, kask, bet taip nepiktybiškai nieko. Ir iš to dabar pučia didžiausią burbulą. Dabar patys važiuosim į policiją aiškinsimės, nu negali būti tokių nesąmonių“, - žmonių elgesiu baisisi dingusio vaiko tėtis.

Tėvai skundžiasi, kad šeimą apstojo pagiežos bei pykčio apimti savanoriai, kurie dėl prapuolusio vaikelio dabar atvirai kaltina juos. Ne gana to, neatsigina ir visokio plauko buriančių šarlatanų, pagal taro kortas, virgules ar dar kitaip išburiantys kur neva yra vaikas. „Vakar atvažiavo tiesiai šviesiai pasakė čiut ne į akis, kad mes tą vaiką patys ar ten sudeginom, užmušėm. Bet iš kur tokios mintys? Nu va iš visokių ekstrasensų pasakė kaip ir sudegintas visokių tokių pilni čia feisbukai ir tipo spėlioja šarlatanai“, - apie žmonių sukeliamas kančias pasakoja V.Dvareckis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų