REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Policija nuotr. Broniaus Jablonsko

Perspėja vairuotojus: sostinėje siaučia pavojingos gaujos

Per sostinę ritasi vagysčių iš automobilių banga. Vilniuje toliau intensyviai vagiamos mašinų dalys.

4

Per sostinę ritasi vagysčių iš automobilių banga. Vilniuje toliau intensyviai vagiamos mašinų dalys.

REKLAMA

Pirmadienio rytą pastebėta ir automobilio vagystė Jonažolių gatvėje. Iš namo kiemo pavogtas 2007 metais pagamintas automobilis BMW X5. Nuostolis ‒ 10 000 eurų.

Kaip pranešė policija, tą patį rytą Avižų gatvėje pastebėta, kad išdaužtas automobilio BMW X1 xDrive 20d durelių lango stiklas ir pavogta vairo oro pagalvė.

14.30 val. Kalvarijų gatvėje pastebėta, kad išdaužtas automobilio „VW Passat“ durelių lango stiklas ir pavogta multimedijos centras.

15.25 val. J. Kubiliaus gatvėje pastebėta, kad išdaužtas automobilio „VW Passat“ durelių lango stiklas ir pavogta multimedijos centras. Nuostolis ‒ apie 3 000 eurų.

Policija neseniai sulaikė kelias grupes įtariamųjų, vykdžiusių mašinų detalių vagystes.

Detalės gabenamos į rytus?

Autoservisuose jau ne vienerius metus sklando kalbos, kad krūvos brangių detalių gali būti gabenamos į rytus, pagal konkrečius užsakymus Rusijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Išaugusį vagysčių skaičių autoservisų darbuotojai mėgina paaiškinti sankcijomis kaimyninei valstybei ir padidėjusią vakarietiškų automobilių detalių paklausą. Visgi, pasak užsienio reikalų ministerijos, prekyba ir eksportas į Rusiją ribojamas tik tiems asmenims ar įmonėms, kurioms Europos Sąjunga sankcijas taiko. O štai kriminalinė policija tikina, jog šiuo metu Lietuvoje automobilius siaubia ne nusikalstamo susivienijimo ar organizuotos gaujos nariai.

Pareigūnai spėja, kad ir šis automobilių detalių vagysčių cunamis kilo dėl vietinių, dažnai nelegaliai veikiančių verslininkų užsakymų. Esą neoficialiai, bet dokumentų dirbantys kabutėse „garažėlių“ vadovai narkomanų ar asocialių asmenų paprašo konkrečių detalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų