REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Ligoninė (nuotr. 123rf.com)

Išaugus sergamumui peršalimo ligomis, Lietuvos savivaldybės imasi skelbti gripo epidemijas.

4

Išaugus sergamumui peršalimo ligomis, Lietuvos savivaldybės imasi skelbti gripo epidemijas.

REKLAMA

Kol kas jos paskelbtos Kauno miesto, Jonavos, Prienų ir Ukmergės savivaldybėse.

Epidemijų metu siūloma riboti masinius renginius, neišduoti leidimų naujiems renginiams rengti, Visuomenės sveikatos biuras įpareigojamas informuoti gyventojus apie gripo ir ūminių virusinių kvėpavimo takų infekcijų profilaktiką bei būtiną elgesį gripo epidemijos metu.

Išaugus sergamumui mokyklose, savivaldybės gali laikinai nutraukti jose vykstantį mokymą, tačiau tam nebūtinai savivaldybės mastu turi būti paskelbta epidemija. Pavyzdžiui, „Santarvės“ pagrindinėje mokykloje Zarasuose mokymas nutrauktas iki vasario 2 dienos.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, praėjusią savaitę visose Lietuvos apskrityse peržengtas epideminis bendras sergamumo peršalimo ligomis skaičius, tačiau sergamumo gripu rodiklis šios ribos neperžengė niekur.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 22 – 28 dienomis bendras sergamumo rodiklis buvo 146,0 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Ankstesnę savaitę šis skaičius siekė 98,4 susirgimo. Gripas diagnozuotas 3391 ligoniui. Ankstesnę savaitę gripu sirgo 962 asmenys.

REKLAMA

Vilniaus ir Klaipėdos savivaldybės kol kas neplanuoja skelbti epidemijų, tačiau uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas BNS teigė, kad išaugę sergamumo rodikliai bus analizuojami antradienį.

„Aš manau, kad geriau nelaukti, kol sergamumas viršys ribinius dydžius, bet jeigu neabejosime, kad jie bus pasiekti, geriau epidemiją paskelbti anksčiau“, – sakė Klaipėdos vadovas.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovė spaudai Neringa Kolkaitė BNS tvirtino, jog „šiuo metu skelbti gripo epidemijos neplanuojama“.

Vertindami sergamumą kaip epideminį specialistai atsižvelgia ne tik į absoliučius rodiklius, bet ir į specifinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų