REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fotografai, grafikai ir tapytojai protesto akcijoje parodijavo valstiečių Seimo narius bei Vyriausybę. Savo pasirodymą menininkai pakrikštijo pavadinimu „prieš cenzūrą ir valdžios bukumą.“ Tiesa, politikai tokio protesto prasmės nesupranta.

Fotografai, grafikai ir tapytojai protesto akcijoje parodijavo valstiečių Seimo narius bei Vyriausybę. Savo pasirodymą menininkai pakrikštijo pavadinimu „prieš cenzūrą ir valdžios bukumą.“ Tiesa, politikai tokio protesto prasmės nesupranta.

REKLAMA

Esą niekas mene alkoholio reklamos neieškojo ir pradėti ieškoti nežada.

Taip atrodo sostinės menininkų sukurta valdžios parodija. Dešinėje – premjeras Saulius Skvernelis, kartu su greta tyliai sėdinčiu sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga plėšo užsienietiškus žurnalus su alkoholio reklama. Netrukus prie kompanijos prisijungia ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis bei „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Menininkai juokiasi iš sugriežtintos alkoholio kontrolės nuo sausio. Fotografai, dailininkai patobulintus įstatymus vadina nereikalinga cenzūra, kūrybos ir laivės varžymu.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes norime atkreipti valdžios dėmesį ir paraginti ją atsitokėti iš tokių menkaverčių, išbristi iš tokių menkaverčių, nekokybiškų ir neprasmingų sprendimų liūno ir rimtai imtis darbo Lietuvai“, – sakė fotografas Saulius Paukštys.

REKLAMA

Menininkai ne tik parodijuoja valdžią, bet ir paruošė keletą darbų. Pavyzdžiui, čia matote alkoholio reklama cenzūruotas nuogas moteris. Netoli šių „pataisytų“ nuotraukų rasime ir ypatingą spintelę, kurios, anot menininkų, greitai stovės kiekvienoje nelegalioje parduotuvėje. Esą taip močiutės „taškuose“ slėps pigų vyną.

„Mano darbas vadinasi „bobučių pavasaris“. Maždaug 25 metai atgal, kai aš studijavau Dailės akademijoje, kai mums pritrūkdavo alkoholio, tai mes bėgdavom pas bobutes, kad irgi buvo įstatymas panašus išleistas, dabar tas įstatymas vėl sugrįžta“, – įsitikinęs tapytojas Audrius Gražys.

REKLAMA
REKLAMA

Menininkai piktinasi, esą greitai nebus galima ir vyno butelio nuotraukoje, paveiksle ar filme parodyti, nes tai bus uždrausta alkoholio reklama.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas aiškina, kad grafikai, tapytojai ir fotografai perdeda. Esą meną nuo reklamos ir departamentas, ir valdantieji skiria.

„Niekas niekada nei iki įstatymo įsigaliojimo, nei galiojant ankstesnei įstatymo redakcijai. Niekas necenzūravo, netikrino nei filmų, nei knygų, nei kažkokių meno galerijų“, – tvirtino departamento atstovas Jurgis Kazlauskas.

Jam antrino ir ministras Aurelijus Veryga. „Menininkai galės ir toliau menine raiška užsiiminėti. Tikrai niekas nepersekios, nebaus, tai jiems netaikomi visi šitie draudimai, apribojimai. Jie gali būti tikrai ramūs. O kad jie su ironija kalba apie aktualius dalykus, tai gerai, kad taip daro“, – sakė A. Veryga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne vien menininkai skundžiasi naująja alkoholio kontrole. Visiškas alkoholio reklamos draudimas užkliuvo ir užsienio žurnalus platinančioms įmonėms, ir restoranams, kurie po 8-os valandos vakaro negali padėti šampano butelio ant staliuko. Tiesa, valdžia žada, kad pavasarį imsis Alkoholio kontrolės įstatymo spragų taisymo ir absurdiškų situacijų turėtų nebelikti.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų