REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis pripažįsta pavėlavęs deklaruoti sūnų verslui dovanotus pinigus.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis pripažįsta pavėlavęs deklaruoti sūnų verslui dovanotus pinigus.

REKLAMA

„Aš pavėlavau deklaruoti gal tris savaites, kaltas dėl to, kad pavėlavau. (...) Kaltas, kaltas, kaltas“, – trečiadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis, komentuodamas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pradėtą tyrimą.

Kartu jis teigė neturėjęs jokio intereso nuslėpti piniginės per 3 mln. eurų dovanos: „Kas notariškai įtvirtinta, kas yra vieša, kai yra pavedimai ir taip toliau. To negali paslėpti, tai pavedimai, notariniai tvirtinimai, dokumentai“.

Tikina interesų nesupainiojęs

Kartu jis pažymėjo viešų ir privačių interesų nesupainiojęs, tik pažeidęs deklaravimo tvarką – dovanojimo sandoriai vyko pernai lapkritį, o įstatymas įpareigoja juos deklaruoti per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš galiu turėti požiūrį, jei mano vaikai užsiima tuo pačiu verslu kaip aš, žemės ūkis, tai viešųjų interesų klausimas, jei mano interesai toje srityje, sutampa su jų interesais, logiška. Aš mąsčiau logiškai, klaida padaryta, tvarkoj, pasitaisiau, bet ar pažeisti vieši interesai, kilo konfliktas – pažeidimo pačio nėra, tik deklaravimo tvarka pažeista“, – kalbėjo R. Karbauskis.

REKLAMA

VTEK trečiadienį pranešė pradėjusi tyrimą pagal žiniasklaidos paskelbtą informaciją bei naujienų portalo 15min.lt žurnalisto Šarūno Černiausko atsiųsto kreipimosi pagrindu.

Prieš VTEK nusprendžiant atlikti tyrimą R. Karbauskis savo interesų deklaraciją papildė. Kaip informuoja naujienų portalas 15min.lt politikas antradienį atskleidė pinigų dovanojim1 sūnums, jų, taip pat ir sūnaus Justino bei jo sutuoktinės, R. Karbauskio marčios Agnės Karkalaitės valdomas bendroves. „Valstiečių“ lyderis nurodė ir tėvo Česlovo Karbauskio, brolio, Rusijoje dirbančio režisieriaus Mindaugo Karbauskio, sesers Jurgos ryšius – jie valdo žemę per įmonę „Naisių investicijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Tvirtino papildęs savo interesų deklaraciją

Portalo duomenimis, dvi R. Karbauskio sūnų įmonės „Aukštaitijos agrocentras“ bei „Žemėnauda“ nuo 2014 metų pasipildė 8 mln. eurų viršijančiais įnašais – R. Karbauskio antradienį deklaruotos piniginės dovanos padengia tik dalį šios sumos. Žinių radijui antradienį jis sakė, kad sūnūs verslui skolinosi iš bankų, tačiau konkrečių sumų ar bankų neįvardijo.

Trečiadienį Seime žurnalistams „valstiečių“ lyderis tvirtino papildęs savo interesų deklaraciją dėl viešai keliamų abejonių ir klausimų.

„(Deklaravimo – BNS) praktika skirtinga, bet kadangi keliamos abejonės, aš deklaruoju viską, net tai, ko niekas nedeklaruoja. Tikiuosi, kad kolegos paseks mano pavyzdžiu ir deklaruos net ir tai, kas logiškai atrodo negalėtų sukelti jokio interesų konflikto“, – teigė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis atkreipė dėmesį, kad „ne visi Seimo nariai deklaruoja savo vaikus, artimuosius, gimines, kada jų interesai visiškai tie patys kaip ir jų pačių“.

Negalėjo garantuoti

R. Karbauskis ne pirmą kartą papildė interesų deklaraciją, tą jis darė ir pernai po įvairių spaudos publikacijų. Trečiadienį jis negalėjo garantuoti, jog tai paskutinis interesų deklaracijos papildymas.

„Jeigu jūsų kolegos sugalvos, kad dar ką nors turiu padaryti, tikrai tai padarysiu. Nematau problemos pateikti daugiau duomenų, nes nieko nesiruošiu slėpti ir nieko neslėpiau. Bet kartais net nepagalvoji, kodėl vieną ar kitą dalyką reikėtų rašyti“, – sakė „valstiečių“ vadovas.

R. Karbauskio įmonės valdomos žemės įsigijimo aplinkybėmis susidomėjo prokuratūra, o Seimo opozicija pranešė inicijuoja parlamentinį tyrimą dėl jam priklausančio verslo ir jo šeimos narių valdomos žemės, „Agrokoncerno“ veiklos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų