REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaudi paieškų atomazga: mįslingai dingęs vyras – negyvas

Sodybos apylinkes „šukavo“ dešimtys žmonių

Praėjusį šeštadienį „Šiaurės rytai“ rašė apie dingusį 65 metų Braškių kaimo gyventoją. Antradienį jo kūnas rastas kilpoje.

Praėjusį šeštadienį „Šiaurės rytai“ rašė apie dingusį 65 metų Braškių kaimo gyventoją. Antradienį jo kūnas rastas kilpoje.

REKLAMA

Šaltinis: siaure.lt (Biržų krašto laikraštis) 

Alfreda Gudienė

Nelaimės nuojauta – iš kalendoriaus

Pažinojusieji Petrą Anilionį apibūdina kaip vienišą ir bendravimo vengiantį keistuolį. Žmogus, pasak policijos komisariato viršininko pareigas atliekančio Dainiaus Čepo, gyveno tarsi saloje – jo sodyba apsupta arimų. Nerimu apie namuose nerastą žmogų su policija pasidalijo Parovėjos seniūnijos socialinio darbo organizatorė Rasa Gudeikienė.

Pirmiausiai seniūniją pasiekusi žinia apie grąžinamą pensiją, kurios už rugsėjo mėnesį nepasiėmė P. Anilionis. Žmogus pensiją pasiimdavęs Biržų pašte, toks buvęs jo paties noras. Taip pat jis mieste prisipirkdavo maisto. Pasak socialinės darbuotojos, vyras buvęs fiziškai stiprus, turėjęs tik lengvą elgsenos sutrikimą, dėl kurio nevartojo jokių vaistų ir pas gydytojus nesilankė. Socialinė darbuotoja sako jį lankydavusi tik dėl to, kad žmogus gyveno vienas ir atokiai.

Pasak R. Gudeikienės, jos lankytas žmogus turėjęs įprotį pasibaigus mėnesiui jį užbraukti sieniniame kalendoriuje. Sausio 3 dieną seniūnijos traktoriumi per arimus nuvežta į sodybą ir radusi užrakintas duris R. Gudeikienė namo vidų stengėsi apžiūrėti pro langus. Pasišvietusi prožektoriumi ji pro aprūkusius stiklus įžvelgė ant sienos kabantį kalendorių, kuriame nebuvo užbraukti spalio, lapkričio ir gruodžio mėnesiai. Vėliau paiešką pradėjusi policija pateko į namo vidų ir rado plėšomą kalendorių. Paskutinis nuplėštas buvo spalio 12 dienos lapelis. Spalio 13-oji taip ir liko kaboti...

REKLAMA
REKLAMA

Policija dingusio žmogaus pirmiausiai ieškojo ligoninėse, globos namuose.

„Kol kas jokių žinių apie dingusiojo buvimo vietą nėra“, - penktadienio pavakaryje sakė Biržų rajono policijos komisariatui šiuo metu vadovaujantis D. Čepas.

REKLAMA

Į paiešką kvietė seniūnijos gyventojus

Jokiose globos, gydymo įstaigose ar pas pažįstamus žmones dingusio vyro neaptikus ir neradus jokių žinių apie galimą jo buvimo vietą, po savaitgalio pradėtos „šukuoti“ Parovėjos seniūnijos Braškių kaimo apylinkės. Policijai paprašius pagalbos seniūnijos darbuotojai ne tik patys dalyvavo ieškant pradingėlio, bet ir kreipėsi į bendruomenės žmones. Jie atsiliepė į prašymą – pasak seniūnės Gailutės Tamulėnienės, sodybos apylinkes „šukavo“ apie 20 žmonių.

Antradienį dingusiojo ieškoti pradėta nuo miškelio, apžiūrėti aplinkiniai melioracijos grioviai. Paieška baigėsi sodyboje, kai būrelis ieškotojų sumanė užkopti į antrąjį ūkinio pastato aukštą. Prie jo nebuvo jokių kopėčių, o įėjimas į antrąjį aukštą buvo apkrautas kartimis. Atsinešus kitas kopėčias ir užlipus aukštyn paaiškėjo, kad prie ūkinio pastato buvusios kopėčios įtrauktos į vidų. Čia aptiktas ir žmogaus kūnas. Jį, jau gerokai apirusį ir kybojusį kilpoje, esą pamatė vienas iš policijos rėmėjų.

REKLAMA
REKLAMA

„Baisiausia, kad šito pirmiausiai neaptiko sodybą apieškoję pareigūnai“, - sako policijos komisariato vadovas D. Čepas. Nors pagal drabužius ir kitus požymius seniūnijos darbuotojai atpažino dingusio žmogaus kūną, tačiau bus atliekama ekspertizė.

„Tikėtina, jog tai tikrai būtent tas žmogus, tačiau teks atlikti DNR tyrimą, kad paskui neprireiktų ekshumuoti palaikų“, - sako D. Čepas. Pirminiais duomenimis, ant mirusiojo kūno smurto žymų nėra. Tačiau galutinį atsakymą apie mirties priežastį tars teismo medicinos ekspertai.

Žmogaus palaikų laidojimu rūpinsis seniūnija, pasitelkusi laidojimo firmą. Žinių, kad mirusysis turėjo artimųjų ar giminių, su kuriais galbūt palaikė ryšį, nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Create free infographics with Venngage

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų