REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ore dar sklando naujametiniai sveikinimai ir pažadai. Tačiau laikas grįžti į realybę. Žiaurią realybę. Pirmąją Naujųjų metų dieną Kauną sukrėtė neregėtas poelgis – konteineryje rasta į dėžę sugrūsta kelių metų kalytė.

Ore dar sklando naujametiniai sveikinimai ir pažadai. Tačiau laikas grįžti į realybę. Žiaurią realybę. Pirmąją Naujųjų metų dieną Kauną sukrėtė neregėtas poelgis – konteineryje rasta į dėžę sugrūsta kelių metų kalytė.

REKLAMA

Vaizdo įrašais pasidalino Kaune įsikūrusi gyvūnų prieglauda „Lauros prieglaudėlė“, būtent pas juos šiuo metu ir yra kalytė. Prieglaudos atstovė portalui tv3.lt pasakojo skambučio su pagalbos prašymu sulaukusi pirmadienį.

Pamatė judančią dėžę

Į prieglaudą kalytę atvežė ją radusi mergina. O pastarosios atstovai suskubo šią istoriją paviešinti socialiniame tinkle „Facebook“. Neilgai trukus, atsirado ir tikroji šeimininkė.

„Mums paskambino mergina ir sakė niekur kitur negalėjusi prisiskambinti, o pati konteineryje rasto šuniuko negalinti auginti. Ji pasakojo, kad atėjusi prie konteinerio pastebėjo sujudėjusią jame dėžę. Pažvelgusi vidun, pamatė į ją žiūrinčias dvi gailias akis.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina ištraukė 2-3 metų kalytę ir atvežė mums. Mes kreipėmės į policiją dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Į mus jau kreipėsi ir tikroji kalytės šeimininkė, ji gyvena daugiabutyje netoli to konteinerio.

REKLAMA

Jauna mergina pasakojo, kad šuniuką paliko namuose saugoti mamai ir broliui, kol pati buvo išvykusi, o grįžusi ir jo neradusi suprato, kad jį kažkur padėjo. Tačiau mes kol kas neketiname atiduoti jai kalytės, turi būti tyrimas atliktas“, - pasakojo „Lauros prieglaudėlė“ atstovė.

Pasak moters, dar paaiškėjo ir daugiau detalių apie šunelį auginusią šeimą.

Prabilo liudininkai

Istorijai išplitus internete, į prieglaudą kreipėsi ne tik šios šeimos kaimynai, bet ir pažįstami, jie tikino, kad su kalyte nebuvo elgiamasi tinkamai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes pastebėjome, kad kalytė itin baikšti, bijo triukšmo, garsų. Mūsų specialistai nustatė, kad ji ne kartą mušta. Pati šeimininkė pasakė, kad jos brolis yra spardęs šuniuką. Be to, šeimininkė pati painiojusi pasakodama, ar šunelis skiepytas ir kur.

Matėsi ir tai, kad kalytės nagai nekarpyti ilgai. Priežiūros trūko. Paskambinę šeimą pažinoję žmonės sakė, kad tikrai su šuniuku elgtasi blogai, tai ir kaimynai patvirtino, esą, pati šeimininkė tampydavo kalytę vedžiodama. Atsirado jau nemažai žmonių, norinčių ją globoti, tačiau viskas paaiškės ir spręsti po tyrimo policijoje“, – tikino prieglaudos atstovė.

Gyvūnų globos tarnybos ne kartą viešai skelbė, kad pasibaigus šventiniam laikotarpiui, pasibaigia ir naujų šeimininkų meilė augintiniams. Šiuo atveju – kelis metus auginti kalytė, regis, pabodo visiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno APVK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė portalui tv3.lt patvirtino, kad į policiją antradienį kreipėsi gyvūnų prieglaudoje dirbanti moteris, informuodama apie Kaune, V. Krėvės pr., konteineryje rastą šunį.

„Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes. Tyrimo metu bus nustatyta, ar asmuo, privalėjęs užtikrinti gyvūno gerovę, padarė teisės pažeidimą. Už žiaurų elgesį su gyvūnu, jo kankinimą, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 str. 16 d. gresia bauda nuo 50 iki 1 200 eurų“, – nurodė J. Kazragytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų