REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Naujųjų metų sutikimui, Lietuvos paštas gyventojams primena, kad siųsti šventinę pirotechniką yra draudžiama, ji gali būti konfiskuota.

Artėjant Naujųjų metų sutikimui, Lietuvos paštas gyventojams primena, kad siųsti šventinę pirotechniką yra draudžiama, ji gali būti konfiskuota.

REKLAMA

Ši valstybės valdoma įmonė trečiadienį perspėjo, kad paštu ar siuntų savitarnos terminalais siunčiami fejerverkai ir kiti pirotechnikos gaminiai gali sukelti rimtą pavojų ir siuntų gavėjams, ir pašto darbuotojams.

„Norime priminti, kad fejerverkai ir bengališkos ugnelės yra pirotechnikos gaminiai, kuriuos siųsti paštu griežtai draudžiama. Dėl įvairių išorinių veiksnių ar pašto siuntų trinties transportavimo metu pirotechnika gali sprogti ir sukelti pavojų tiek mūsų darbuotojų, tiek siuntos gavėjų sveikatai ar net gyvybei“, – pranešime teigė Lietuvos pašto tinklo direktorė Inga Dundulienė.

Pagal tarptautinius reikalavimus pašto siuntose yra draudžiama siųsti visas sprogstamąsias, degiąsias, radioaktyviąsias, toksines, oksiduojančias ir kitas pavojingas medžiagas, ginklus ar jų imitacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pašto atstovas spaudai Tomas Bašarovas BNS sakė, kad jeigu pirotechnika siunčiama į užsienį, ji paprastai būna konfiskuojama aviacinio saugumo patikrinimo metu.

REKLAMA

Tuo tarpu Lietuvoje paštininkas atsisakytų priimti siuntą su pirotechnika, jeigu ją aptiktų. Visgi paštas šalyje gabenamų siuntų paprastai netikrina, teigė T. Bašarovas.

Lietuvos paštas taip pat primena, kad monetas, banknotus ar bet kokius pareikštinius vertybinius popierius, kelionės čekius, auksą arba sidabrą, brangakmenius, juvelyrinius papuošalus ir kitus vertingus daiktus galima siųsti tik apdraustose siuntose ir tik į tas šalis, kuriose leidžiama tokius daiktus įvežti.

Tarp dažniausiai aviacinio saugumo pareigūnų sulaikomų pašto siuntų su draudžiamais siųsti daiktais yra oro pagalvės, aerozoliai, degieji skysčiai ir spiritiniai gėrimai, ličio baterijos, šoviniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų