REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Absurdiška situacija Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje. Sunegalavęs vyras greitosios medicininės pagalbos laukė daugiau negu valandą. Pacientui pasiekus ligoninę, daktarai suskubo vyrą operuoti. Perpjovus pilvą paaiškėjo, kad tai padaryta be reikalo, mat diagnozė visai kita – miokardo infarktas. Medikai pripažįsta suklydę, tikina vyro artimieji.

Absurdiška situacija Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje. Sunegalavęs vyras greitosios medicininės pagalbos laukė daugiau negu valandą. Pacientui pasiekus ligoninę, daktarai suskubo vyrą operuoti. Perpjovus pilvą paaiškėjo, kad tai padaryta be reikalo, mat diagnozė visai kita – miokardo infarktas. Medikai pripažįsta suklydę, tikina vyro artimieji.

REKLAMA

Šia istorija socialiniame tinkle suskubo pasidalinti vyro sūnus. Šiuo metu Anglijoje gyvenantis Deivydas ieškojo žmonių, galinčių paviešinti šią istoriją.

„Prieš 2 dienas mano Tėčiui Jonui Stanevičiui buvo širdies smūgis, važiavo iš miško su traktoriumi, pasijautė prastai ir pats išsikvietė sau greitąją pagalbą. Po to skambino mano mamai, kuri jį rado pusiaukelėje sukniubusį ant žemės. Viskas ko jis prašė, tai jo nejudinti. Greitoji pagalba atvyko daugiau nei po valandos... Nuvežus į ligoninę, nustatė, kad turi opą ir plyšęs skrandis. Prašė mamos sutikimo operuoti. Mama sutiko, nes situacija buvo tikrai prasta. Buvo perpjautas visas pilvas. Pamatė, kad su skrandžiu viskas gerai, jį užsiuvo ir atėję daktarai pasakė, kad nei opa, nei skrandis plyšęs. Pasakė, kad ištiko širdies smūgis ir kuo skubiau reik vežti į Vilnių ar Kauną, bet sorry nėra automobilio. Paskambinus aukščiau atsirado stebuklingai ir automobilis, ir Kauno klinikose vieta jam pratęsti gydymą. Šiuo metu kenčia žvėrišką skausmą ten kur pjauta. Nesu matęs savo Tėčio verkiančio iš skausmo... Kaip galima sumaišyti, chirurgui padarius visus tyrimus bei rentgeno nuotraukas, kad neatskirti plyšusio skrandžio nuo širdies smūgio,“ - rašė Deivydas Stanevičius.

Ligoninėje pradėtas auditas

Alytaus apskrities S. Kudirkos direktoriaus pavaduotojas stacionarinei sveikatos priežiūrai Arvydas Baublys portalui tv3.lt sakė, jog šiuo metu ligoninėje pradėtas auditas. Esą jo eigoje ir paaiškės buvo galima miokardo infarktą nustatyti anksčiau ar ne.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo toks atvejis. Pateko pacientas gruodžio 10 dieną į priėmimo skyrių su atitinkamais skausmais pilve. Buvo įtarta – ūmus pilvas, padaryta laparotomija (II pilvo ertmės atvėrimas, prapjaunant pilvo sienelę – aut. pastaba), nerasta susirgimo ir tuo metu išryškėjo miokardo infarktas. Šiandien organizuojame pradėti tyrimą ir viską bus galima detaliau įvertinti. Tada bus aišku: galima buvo anksčiau diagnozuoti miokardo infarktą ar ne. Jis gulėjo 6 valandas ligoninėje ir buvo perkeltas į Kauno klinikas,“ - portalui tv3.lt situaciją aiškino A. Baublys.

REKLAMA

Panašių atvejų, kai pacientui vietoj miokardo infarkto įtariama kita liga, medikas sako neprisimena. Koks likimas laukia gydytojų priėmusių, diagnozavusių ir operavusių pacientą – kol kas neaišku.

„Nepamenu tokių panašių atvejų. Atliksime auditą ir tada bus aiškiau, visi sprendimai bus priimami ištyrus šią situaciją,“ - aiškino A. Baublys.

Nenori kompensacijos

Ir nors žurnalistams direktoriaus pavaduotojas medikų klaidos nepripažino, vyro žmona Lina, portalui tv3.lt pasakojo priešingai.

„Šnekėjom su direktoriaus pavaduotoju, direktoriaus nebuvo. Jie savo kaltę pripažįsta, kad yra padaryta klaida. Dar bus auditas, tyrimas, bet jie savo kaltę mato. Mes lauksime audito, pažiūrėsime, ką jie nuspręs. Mes nenorime jokių kompensacijų, norime tik, kad visa tai išeitų į viešumą, nes taip negalima elgtis su žmogumi,“ - portalui tv3.lt sakė Lina.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pasakoja, jog tądien sulaukusi vyro skambučio ji kaip mat išskubėjo ten, kur dirbo jos vyras.

„Atvažiavau pas jį po maždaug 15 minučių, bet dar greitosios nebuvo. Skambinau dar kartą – o jie ėmė klausinėti pavardės ir kas nutiko. Tad supratau, jog dar net neišvykusi greitoji. Liepiau kaip mat skubėti, nes įtariau, kad gali būti kažkas su širdimi. Laukėm toliau. Dar kartą skambinau, greitoji už valandos pasirodė. Atvykome į Alytaus ligoninę, padarė nuotraukas, atėję daktarai sako, ar žinote, kad vyras turi skrandžio opą? Kardiograma taip pat negraži, bet visų pirma reikia žiūrėti ar nėra plyšęs skrandis. Davė pasirašyti dokumentus, kad sutikčiau dėl operacijos. Laukėme apie 3 valandas kol vyrą operavo. Po to pasikvietė mane į reanimaciją, gydytojas Žukauskas sėdėjo galvą nuleidęs ir sakė, jog gaila, bet tai ne skrandis plyšęs, o kažkas su širdimi. Kad šiuo metu jie skambina į Vilnių, ieško automobilio, kad vyrą pervežtų. Paprašiau, kad leistų jį pamatyti, jis buvo komoje,“ - pasakojo Lina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Automobilis ligonio pervežimui ir vieta ligoninėje tik per pažintis

„Aš nuėjau prie vyro, jis buvo komoj, ir tada man atnešė širdies nuotrauką. Sako, čia bus su širdimi kažkas, nes ji labai išsiplėtusi. Klausiu kokie tolimesni veiksmai, ką man daryti? Atsakė, kad dabar nakties metas ir važiuokite namo, mes susisieksime. Tai aš ėmiau skambinti visiems pažįstamiems, kurie ir padėjo rasti automobilį bei vietą Kauno klinikų reanimacijoje,“ - teigė Lina.

Anot moters, šiuo metu vyras dar guli reanimacijoje. Jaučiasi prastai ne tik dėl patirti infarkto, bet ir dėl atliktos operacijos, kurios kaip paaiškėjo nė nereikėjo.

„Jis negali nieko valgyti, jam nutrauktas maitinimas, visgi padaryta operacija. Ir infakrtas 100%, įplyšęs net širdies raumuo,“ - pasakojo Lina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų