REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį posėdyje vertins Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC) vadovų elgesį.

  Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį posėdyje vertins Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC) vadovų elgesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VTEK vertins, ar KMPMC direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolanta Valiulienė nepažeidė draudimo naudotis pareigomis asmeninei naudai, reikalavimų deklaruoti interesus, vengti konflikto.

REKLAMA

Tyrimas pradėtas po portalo „15min.lt“ publikacijos, joje teigiama, jog KMPMC mažos vertės viešuosius pirkimus keliskart laimėjo UAB „Valedija“, kurios akcininkė yra šios švietimo įstaigos vadovės pavaduotojos pareigas einanti J.Valiulienė.

Komisija taip pat vertins, ar dar trys vadovaujančias pareigas centre ėję asmenys ir vienas buvęs darbuotojas nepažeidė reikalavimų laiku deklaruoti privačius interesus. Tyrimas atliktas dėl KMPMC vadovo pavaduotojo infrastruktūrai Vinco Aidukevičiaus, praktinio mokymo vadovės Ievos Anužienės, padalinio „Modus“ vadovo Nerijaus Anužio ir šio centro Kurorto verslo skyriaus buvusio vedėjo Aivaro Anužio veikos. I. Anužienė yra rugsėjį atleistos buvusios KMPMC vadovės Laimutės Anužienės marti, jos sutuoktinis Nerijus, taip pat jo brolis Aivaras – L. Anužienės sūnūs.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą VTEK atliko savo iniciatyva, pastebėjusi, jog šie asmenys savo privačių interesų deklaracijose galbūt nėra pateikę deklaruotinos informacijos. VTEK duomenimis, N.Anužis ir I.Anužienė galbūt nedeklaravo 2016-2017 metais sudarytų butų pirkimo sandorių, A.Anužis – ryšio su bendrove „Ortopedijos klinika“, jis yra bendrovės akcininkas. Tuo metu V. Aidukevičius, manoma, nenurodė KMPMC dirbančių jam artimų asmenų.

VTEK rugsėjį pripažino, kad buvusi KMPMC direktorė L. Anužienė pažeidė įstatymus ir skyrė jai baudą. Tuomet VTEK nustatė, jog 2016 metais centre sudaryta 12 sutarčių, kurių pagrindu vien L. Anužienei išmokėta beveik 16 tūkst, eurų, sūnui Aivarui - beveik 9 tūkst., Nerijui Anužiui - 300 eurų, pastarojo sutuoktinei Ievai - 2 tūkst. eurų. Autoriniai darbai buvo mokami darbo grupėms, daugelyje jų dalyvavo ir pati L. Anužienė. Ji sutartis su savimi pasirašinėjo ir kaip darbo grupės vadovė, ir kaip autorė. Tuomet komisija taip pat nustatė, kad L. Anužienė pasirašė dešimtis įsakymų dėl savo ir šeimos narių komandiruočių, atostogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Anužienei yra suteiktas specialiosios liudytojos statusas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atliekamame tyrime dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Prie FNTT atliekamo tyrimo prijungti du susiję Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrimai. Birželį profesinio mokymo centre buvo atliktos kratos. Tyrėjai aiškinasi, kad Kaune rekonstruojant mokymo centro pastatus, esančius Griunvaldo g. 20/22, Gedimino g. 11, Miško g. 15 ir Karaliaus Mindaugo pr. 11, tarp profesinio mokymo centro ir rangovų bei tiekėjų nebuvo susitarta, jog projektuose vykdomų darbų atlikimo ir įrangos tiekimo kainos bus didesnes.

KMPMC padalinyje Palangoje buvo įsidarbinusi ir buvusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, ji dar būdama ministre rūpinosi patalpų centrui skyrimu. Žiniasklaidai paviešinus minėtus faktus, A.Pitrėnienė iš pareigų centre pasitraukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų