REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis tikina iš bendrovės Latvijoje gavęs atsakymą, kad „Agrokoncerno“ valdoma bendrovė „Latagrokoncerns“ įstatymams nenusižengė, o teismas dėl mokesčių inspektorių pretenzijų baigsis bendrovės naudai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis tikina iš bendrovės Latvijoje gavęs atsakymą, kad „Agrokoncerno“ valdoma bendrovė „Latagrokoncerns“ įstatymams nenusižengė, o teismas dėl mokesčių inspektorių pretenzijų baigsis bendrovės naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiek žinau, yra teisminis ginčas tarp mokesčių inspekcijos ir įmonės, ir po teismo bus aišku, ar sumokėjo, ar nesumokėjo (mokesčius – BNS). Turiu patikinimą, kad bendrovė jokių įstatymų nepažeidė, kad ten jokių problemų nėra ir teismo sprendimas bus išteisinamasis, kad mokesčiai sumokėti“, – antradienį Seime žurnalistams situaciją Latvijoje aiškino R. Karbauskis.

REKLAMA

Naujienų portalas 15min.lt antradienį paskelbė, kad iš R. Karbauskio „Agrokoncerno“ Latvijoje valdomos trąšomis prekiaujančios bendrovės „Latagrokoncerns“ Latvijos mokesčių inspektoriai siekia atgauti 591 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

„2014 m. rugsėjį atlikusi mokesčių auditą Latvijos Valstybinė mokesčių inspekcija skyrė SIA „Latagrokoncerns“ sumokėti 591 tūkst. eurų PVM priemoką. Be to, remiantis Latvijos mokesčių inspekcijos sprendimu, buvo priimtas draudžiamasis įsakymas dėl SIA „Latagrokoncerns“ priklausančių transporto priemonių ir užregistruota hipoteka patronuojamosios įmonės nekilnojamajam turtui už 440 tūkst. eurų“, – teigiama „Agrokoncerno“ finansinėje ataskaitoje, Registrų centrui pateiktoje prieš savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Anot dokumento, santykių aiškinimasis su Latvijos mokesčių inspektoriais ir dabar nėra baigtas, mat „Latagrokoncerns“ nesutinka su Latvijos pareigūnų sprendimu ir siekia teisme įrodyti, jog pusė milijono PVM priskaičiuota be pagrindo.

Latvijos teismas panaikino „Latagrokoncerns“ skirtą 544 tūkst. PVM priemoką

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio netiesiogiai valdomai Latvijos trąšų prekybos bendrovei „Latagrokoncerns“ teisme pavyko panaikinti šios šalies mokesčių inspekcijos paskaičiuotą daugiau kaip 540 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) nepriemoką už grūdus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jelgavos rajono administracinis teismas gruodžio 11 dieną atleido „Latagrokoncerns“ nuo Latvijos valstybinės mokesčių inspekcijos 2015 metų vasarį paskaičiuoto 544,1 tūkst. eurų mokėtino PVM, baudų ir delspinigių, tačiau paliko galioti inspekcijos to paties sprendimo dalį, kurią įmonė įpareigota sumokėti 47,4 tūkst. eurų. Šis sprendimas per 30 dienų dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

„Latagrokoncerns“ valdybos pirmininkas Egidijus Šileika teigė, kad sprendimo dalies dėl mokėtino 47,4 tūkst. PVM, baudų ir delspinigių bendrovė teisme neginčijo. Anot jo, ši suma yra susijusi su „Latagrokoncerns“ netinkamai deklaruotu nuliniu importo PVM ir su tuo susijusios mokestinės prievolės jau yra įgyvendintos.

REKLAMA

„Mes teismui skundėme inspekcijos sprendimo dalį dėl mums paskaičiuoto 544,1 tūkst. eurų PVM, baudų ir delspinigių. Šią sumą mokesčių inspektoriai paskaičiavo remdamiesi prielaida, kad „Latagrokoncerns“ negalėjo būti realiai nusipirkęs grūdų ir vėliau juos eksportuoti, tačiau mes teisme įrodėme priešingai“, – BNS tvirtino E. Šileika.

Pasak jo, „Latagrokoncerns“ teismui pateikė dokumentus, įrodančius, kad grūdai buvo nupirkti, transportuoti ir galų gale eksportuoti iš Latvijos.

„Mes samdėme transporto kompaniją, prekė buvo priimta uoste ir galutinai iškeliavo pas pirkėją, už ją yra sumokėta. Mes tą įrodėme teismui, kuris panaikino su tuo susijusią Latvijos mokesčių inspekcijos sprendimo dalį“, – tvirtino E. Šileika.

REKLAMA

Apie tai, kad R. Karbauskio kontroliuojamo „Agrokoncerno“ antrinė įmonė „Latagrokoncerns“ bylinėjasi su Latvijos mokesčių inspekcija dėl 591 tūkst. eurų PVM priemokos, antradienį paskelbė portalas 15min.lt. Apie tai skelbiama Registrų centrui pateiktoje „Agrokoncerno“ 2016-2017 finansinių metų veiklos ataskaitoje.

Pasak ataskaitos, PVM priemoka paskaičiuota Latvijos mokesčių inspekcijai 2014 metų rugsėjį atlikus „Latagrokoncerns“ mokesčių auditą. Remiantis Latvijos mokesčių inspekcijos sprendimu, taip pat buvo apribota „Latagrokoncerns“ teisė parduoti įmonei priklausančias transporto priemonių, taip pat užregistruota hipoteka 440 tūkst. eurų vertės bendrovės nekilnojamajam turtui.

Pasak E. Šileikos, jei Jelgavos rajono administracinis teismo sprendimas nebus apskųstas, jam įsigaliojus apribojimai „Latagrokoncerns“ turimoms transporto priemonėms ir nekilnojamajam turtui bus panaikinti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų