REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus baigė susitikimus su kandidatais į Aukščiausiojo Teismo (AT) Civilinių bylų skyriaus pirmininko pareigas ir dabar spręs, kurį iš šešių pretendentų pasirinkti.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį V.Adamkus priėmė AT Civilinių bylų skyriaus teisėjus Janiną Stripeikienę, Egidijų Laužiką, Sigitą Gurevičių ir Dangutę Ambrasienę, trečiadienį - Algį Norkūną ir Teodorą Staugaitienę.

REKLAMA

Pirmuosius tris kandidatus prezidentui pasiūlė AT pirmininkas Vytautas Greičius. Dar tris pretendentus prezidentas yra pats pasirinkęs iš dabar esančių 16 AT Civilinių bylų skyriaus teisėjų.

Parinkęs kandidatą ir gavęs jo sutikimą, prezidentas teiks jį Teisėjų tarybai, gavęs pastarosios pritarimą jis kandidatūrą teiks tvirtinti Seimui.

Prezidentūra nepraneša, kada V.Adamkus teiks pasirinktą kandidatą Teismų tarybai, tačiau, BNS žiniomis, tai turėtų įvykti artimiausiu metu, gal ir šią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinio AT Civilinio skyriaus pirmininko Česlovo Jokūbausko kadencija baigėsi 2005 metų birželio 26 dieną. Įstatymai numato, kad AT skyriaus vadovo kadencija trunka septynerius metus.

AT Civilinių bylų skyriaus pirmininko skyrimo procedūra užtruko, nes prezidentas pareiškė, jog tik po Konstitucinio Teismo išaiškinimo teiks Seimui kandidatą į AT Civilinių bylų skyriaus pirmininko pareigas. Pernai gegužę KT išaiškino, kad Teismų įstatymas ir AT statuto nuostatos prieštarauja Konstitucijai ir, be kita ko, nepagrįstai išplečia AT pirmininko įgaliojimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų