REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas linksta didinti akcizą tabako gaminiams. Ir ne tik. 

Seimas linksta didinti akcizą tabako gaminiams. Ir ne tik. 

REKLAMA

Už tai numatančias Akcizų įstatymo pataisoms ketvirtadienį balsavo 68 Seimo nariai, prieš - 24, o susilaikė 16 parlamentarų. Galutinis balsavimas vyks maždaug po savaitės.

Seimas atmetė konservatoriaus Edmundo Pupinio siūlymą dyzelino tarifo nekeisti, todėl jeigu Seimas pataisas priims, akcizas nuo 2018 metų pradžios didėtų nuo 330,17 iki 347 eurų už 1 tūkst. litrų.

„Tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis tvirtino, kad padidinus dyzelino akcizą šalies ekonomika patirs daug praradimų. Pasak jo, Vyriausybė su „tokiais didinimais siunčia žinią“, kad degalai pabrangs. R.Žemaitaitis prognozuoja, kad litro dyzelino kaina išaugs 6 centais.

Žemdirbiams skirto dyzelino akcizas nuo 2018 metų pradžios didėtų nuo 21 iki 56 eurų. Seimas nesutiko pritarti R. Žemaitaičio pataisai, kuria siūlyta šių degalų akciją didinti mažiau - iki 32 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Didės akcizai rūkalams 

Anksčiau finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad dėl akcizų pakėlimo litras įprasto dyzelino brangtų apie 2 centus, o skirto žemdirbiams - apie 4 centus.

REKLAMA

Seimas pritarė Energetikos komisijos vadovo „valstiečio“ Virgilijaus Poderio siūlymui neapmokestinti akcizu automobilių naudojamų gamtinių dujų. Finansų ministerijos teigimu, dėl šio pakeitimo biudžeto praradimai bus nedideli - apie 100 tūkst. eurų.

Seimas taip pat sutinka, kad nuo kitų metų kovo didėtų akcizai rūkalams. Minimalus cigarečių akcizas augtų 5,4 proc. iki 59 eurų, o kombinuotas - 6,7 proc. iki 96 eurų už 1 tūkst. cigarečių. Akcizas už cigarus ir cigariles didėtų 12,1 proc. iki 37 eurų.

Finansų viceministrė Daiva Brasiūnaitė yra sakiusi, kad kitąmet planuojami akcizų didinimai infliacijos lygį turėtų kilstelti 0,04 procento.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų