REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno rajone paauglių konfliktas baigėsi smūgiais, prireikė ne tik medikų, bet ir policijos pagalbos. Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos du dvyliktos klasės mokiniai, kurie mokosi Ežerėlių pagrindinės mokyklos skyriuje, į konfliktą įsivėlė kiek daugiau nei prieš savaitę. 

Kauno rajone paauglių konfliktas baigėsi smūgiais, prireikė ne tik medikų, bet ir policijos pagalbos. Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos du dvyliktos klasės mokiniai, kurie mokosi Ežerėlių pagrindinės mokyklos skyriuje, į konfliktą įsivėlė kiek daugiau nei prieš savaitę. 

REKLAMA

Matyt, įvykis būtų niekuo neišsiskyręs iš kitų, jeigu į tai nebūtų įsitraukęs nukentėjusios mergaitės tėvas. Nors jis pats ir kreipėsi į portalą tv3.lt. Vyras pasakojo pasipiktinęs mokyklos bendruomenės reakcija į jo sumuštą dukrą, pasak jo, visi kaltino mergaitę ir nesiėmė jokių priemonių jai padėti. 

Tėvą šokiravo mokyklos abejingumas

Vargu, ar kuris tėvas galėtų ramiai reaguoti į verkiantį savo vaiką, kuris papasakoja buvęs sumuštas mokykloje. Nenuostabu, kad ir Kauno rajone gyvenančios moksleivės tėvas Tomas iškart susidomėjo, kas nuskriaudė jo dukrą. Visgi, vyras pripažįsta, kad klaida buvo reaguoti taip impulsyviai.

REKLAMA
REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipęsis vyras tikino, nesuprantąs, kaip mokykla gali pro pirštus žiūrėti į smurto proveržius ir dar kaltinti auką.

„Kiek daugiau nei prieš savaitę, praėjusį pirmadienį, mano dukrą sumušė klasiokas. Tai matė psichologė ir dar viena mokytoja. Jos praktiškai niekaip nesureagavo ir dar pavaduotoja dukrai netgi pasakė, kad mergaitė pati kalta. Dukra grįžo namo verkdama ir su mėlynėmis.

REKLAMA

Paklausiau, kas sumušė, ką mokytojai sakė. Kai ji atsakė, kad nieko, pripažįstu, padariau didelę klaidą – nuvažiavau į mokyklą ir paauklėjau tą jaunuolį. Žinoma, viską išsiaiškinome su policija. Tačiau abejingumas tik dar labiau pasitvirtino kitą dieną, kai dukros nebuvo mokykloje, nes vežėme ją į ligoninę. Tai mokytojams net administracija nepranešė, kad ji sumušta buvo.

Kiek žinau, konfliktas tarp jos ir klasioko kilo po to, kai jis iš jos tyčiojosi, numetęs kepurę. Galiausiai jis ją sudaužė“, – pasakojo tėvas.

Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė portalui tv3.lt patvirtino, kad informacija apie minėtą incidentą yra užfiksuota ir pradėti du ikiteisminiai tyrimai. „Turime informacijos, kad lapkričio 6 d. moksleivis smurtavo prieš bendraamžią merginą.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl tyrimas pradėtas dėl sukonfliktavusių bendraklasių, po to, kai kreipėsi merginos artimieji. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. 1 dalį. Be to, pradėtas ir antras tyrimas dėl galimo smurto prieš nepilnametį moksleivį. Pareigūnai tikslina aplinkybes“, – nurodė J. Kazragytė.

Mokinių konfliktą vadina eiliniu

Susisiekus su Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos direktoriumi Rolandu Kučiausku paaiškėjo, kad nei šie mokiniai nėra išskirtinai konfliktiški, nei situacija jam neatrodo išskirtinė. Direktorius taip pat mano, kad mokyklos bendruomenė sureagavo adekvaičiai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Policija tiria šį įvykį, todėl reakcija jau irgi yra, nebandyta slėpti. Aš pats mokiau šią klasę, kurios du mokiniai sukonfliktavo. Apskritai, beveikkiekvieną savaitę mes nuvykstame į tą mokyklą, kur mokosi mūsų vienuoliktos ir dvyliktos klasių mokiniai, bendraujame su jais. Visgi, ten socialinius ryšius koordinuoja ir inicijuoja progimnazijos socialinė pedagogė ir psichologė.

Bet mes nesam abejingi ir reaguojam į tai, kas vyksta. Iškart po to įvykio susisiekiau su seniūne, ji su tėvu kalbėjo, kuris gailisi dėl poelgio. Aš pats su juo nekalbėjau, bet manau, kad jo reakcija buvo neadekvati", - sakė R. Kučiauskas.

Pasak jo, bendruomenė iš karto sureagavo, iškvietė policiją ir greitąją pagalbą. Nors esą, mergaitei medikų pagalbos nereikėjo.

REKLAMA

„Ten buvo jaunuolių konfliktas, kokių mokyklose, manau, įvyksta ir dažniausiai nereikia medikų pagalbos. Kiek suprantu, mergaitei grįžus namo, šeima pamatė ją verkiančią, o tėtis atėjo duoti „grąžos“. Aš pats buvau susitikime su mokiniais po įvykio ir abu konflikto dalyviai buvo klasėje. Kiek žinau, abipusiai konfliktas vyko.

Psichologė matė tą įvykį, kad jie konfliktuoja, įsikišo tarp jų ir išskyrė. Manau, kad psichologė pasielgė adekvačiai. Ir sakykim, smurtas nebuvo toks, kad matytųsi aiškios žymės po to. Buvo apsistumdymas po kurio vaikai iškart namo išsiskirstė.

Manau, kad problema sprendžiasi ir manau, kad kitų pasekmių nebus kitiems. Socialinė pedagogė ir psichologė turi parengę planą, kaip dirbti toliau su vaikais, kaip grąžinti gerą mikroklimatą į klasę", – tikino gimnazijos direktorius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų