REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareigūnai tikrina neblaivaus iš Seimo pasprukusio parlamentaro L. Balsio namus

Paviešintas vaizdo įrašas

Policija tikrina Vadovybės apsaugos departamento (VAD) budėtojų perduotą informaciją, jog Seimo narys Linas Balsys ketvirtadienį iš parlamento išvyko savo automobiliu, kaip manoma, neblaivus.

Policija tikrina Vadovybės apsaugos departamento (VAD) budėtojų perduotą informaciją, jog Seimo narys Linas Balsys ketvirtadienį iš parlamento išvyko savo automobiliu, kaip manoma, neblaivus.

REKLAMA

Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius informavo, kad komisariatas 12.12 val. gavo pranešimą iš VAD budėtojų dalies, jog prieš vidurdienį L. Balsys išvyko iš Seimo rūmų automobiliu „VW Caddy“. Įtariama, kad jis gali būti neblaivus.

Policija tikrina gautą informaciją. Per pietus policijos pareigūnai apsilankė parlamentaro namuose Vilniuje. Buvo tikrinama, ar jis negrįžo į namus. Pareigūnai tikrino ir aplinkines gatves. Visgi, Seimo nario namų durų niekas neatidarė. Pasak TV3 žurnalisto, namuose galimai kažkas yra, žmona arba pasislėpęs Seimo narys. Taip pat neatmetama, kad jis galėjo ir negrįžti į namus. 

Portalas tv3.lt primena, kad L. Balsys ketvirtadienį TV3 televizijos žurnalistams sutiko pasitikrinti alkoholio tikrintuvu ir pripūtė 1,82 prom. alkoholio. Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis žurnalistams teigė, kad esant tokioms aplinkybėms L. Balsiui neturėtų būti leista dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS informavo Seimo pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė, policijai informacija perduota V. Pranckiečio pavedimu. Ji teigia, kad Seimo filmavimo kameros užfiksavo, kaip parlamentaras vidiniame Seimo kieme sėda į savo automobilį – kad jame būtų kitas asmuo, kuris vairuotų automobilį, anot R. Baškienės, neužfiksuota.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministras aiškinsis, kodėl informacija policijai perduoda L. Balsiui jau išvykus

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas aiškinsis, kodėl informacija policijai apie galimai neblaivų Seimo narį Liną Balsį perduota jam jau išvykus iš Seimo automobiliu, o apsaugos pareigūnai leido išvykti parlamentarui.

„Negalėčiau komentuoti, kodėl vadovybės apsaugos vyrai tik po 20 minučių pranešė. Gal jie nebuvo įsitikinę, gal nematė labai akivaizdžių požymių, gal neskaitė žiniasklaidos, gal neužkliuvo jiems. Bet jei būtų įsitikinę (neblaivumu), turėtų neleisti, nepaisant Seimo nario neliečiamybės. Mes pasiaiškinsime, ar jiems trūko informacijos, ar jie nežinojo, ar jie kažką vertino“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė E. Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai policijai ketvirtadienį pranešė, jog Seimo narys L. Balsys ketvirtadienį iš parlamento išvyko savo automobiliu, kaip įtariama, neblaivus.

Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius , kad komisariatas 12.12 val. gavo pranešimą iš VAD budėtojų dalies, jog prieš vidurdienį L. Balsys išvyko iš Seimo rūmų automobiliu „VW Caddy“. Įtariama, kad jis gali būti neblaivus. Policija šią informaciją tikrina.

VAD direktorius Rymantas Mockevičius BNS sakė, jog pareigūnai gali sulaikyti Seimo narį, tačiau nenustabdė L. Balsio, nes informaciją apie galimą jo neblaivumą gavo per vėlai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagal bendras pareigūnų teises, jeigu jis šūkautų, kabinėtųsi prie žmonių, daužytų, spardytų baldus ar būtų akivaizdžiai girtas ir sėstų į mašiną, mes tikrai sulaikytumėme, neleistumėme jam vairuoti“, – BNS teigė R. Mockevičius.

L. Balsys ketvirtadienį žurnalistams sutiko pasitikrinti alkoholio tikrintuvu ir pripūtė 1,82 prom. alkoholio. Tačiau išvydęs skaičius, parlamentaras tikino, jog tai galėjusi būti alkotesterio klaida.

Premjeras Saulius Skvernelis situaciją vadina netoleruotina, jei Seimo narys prie vairo sėdo neblaivus, neatmeta ir apkaltos galimybės.

„Tai netoleruotina ir nesuprantama, kaip išvis žmogus ateina į darbo vietą būdamas galimai neblaivus, juo labiau, kad kalbame apie Seimo narį“, – žurnalistams Seime sakė premjeras.

REKLAMA

Kartu jis sakė, kad tuo atveju, jei buvo įtarimų dėl girtumo, apsauga neturėjo išleisti Seimo nariui išvykti automobiliu.

„Tai (vairavimas neblaiviam) būtų apskritai nesuprantama ir pareiga tiek čia esantiems pareigūnams, ir bet kuriems čia esantiems, nuo jūsų iki Seimo narių, jei manoma, kad daromas teisės pažeidimas, pilietis privalo padaryti viską, kad tas pažeidimas būtų užkardytas. Jei tokie duomenys buvo, vienareišmiškai tai reikėjo padaryti, bet kaip suprantu, tikrino alkotesteriu, kuris (ne pareigūnų), kodėl policijos nepakvietė, klausimas“, – sakė S. Skvernelis.

Žaliųjų partija vertins L. Balsio elgesį

Lietuvos žaliųjų partijos nario Lino Balsio elgesys, kai šis pasirodė Seime, kaip įtariama, neblaivus, nėra pateisinamas, sako partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas.

REKLAMA

Anot jo, partija žada visokeriopą pagalbą L. Balsiui „sprendžiant sveikatos problemas“, tačiau taip pat svarstys jo tolesnį dalyvavimą su šia politine jėga.

„Apgailestaujame dėl Lietuvos žaliųjų partijos Seimo nario Lino Balsio nepriimtinų ir su Seimo nario pareigomis nesuderinamų veiksmų. Situacija rodo, kad Seimo narys turi sveikatos problemų, kurios nedelsiant turi būti sprendžiamos. Lietuvos žaliųjų partija Liną Balsį pažįsta kaip atsidavusį ir profesionalų politiką bei atsakingą žmogų, tačiau jo poelgis atvykstant į darbą neblaiviam nėra pateisinamas“, – teigiama partijos pirmininko pranešime.

„Atsakingi partijos organai susidariusią situaciją išnagrinės kuo objektyviau ir nedelsdami imsis reikalingų veiksmų, įvertinant tolesnes Lino Balsio galimybes dalyvauti partijos veikloje”, – priduria R. Lapinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų