REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturmečio Matuko nužudymo byloje įspūdingą pinigų sumą tikisi prisiteisti biologinis vaikelio tėvas. Vyras prisipažįsta besigailintis, kad nebuvo šalia savo sūnaus ir nesaugojo jo nuo žiaurių mamos ir patėvio kumščių.

Keturmečio Matuko nužudymo byloje įspūdingą pinigų sumą tikisi prisiteisti biologinis vaikelio tėvas. Vyras prisipažįsta besigailintis, kad nebuvo šalia savo sūnaus ir nesaugojo jo nuo žiaurių mamos ir patėvio kumščių.

REKLAMA

Už grotų sėdintys kaltinamieji juokiasi iš vyro noro prisiteisti pinigų, esą užsienyje gyvenančiam tėvui vaikas niekada nerūpėjo, o ir pinigų jie neturi.

Keturmečio Matuko budelių byla ir toliau teisme narstoma po kaulelį. Kaltinamieji vaikelio žudikai motina Monika Kaziukaitytė ir patėvis Gediminas Kontenis jau davė parodymus, kuriuose neigia savo kaltę užmušus vaikelį ir dėl nužudymo kaltina vienas kitą. Šįsyk teisme pasirodė biologinis mažylio tėvas Artūras Abromaitis – jis dėl sūnaus žūties pateikė 300 000 eurų ieškinį.

„Vargu ar galima jį tėvu pavadinti. Jis nei alimentų mokėjo, nei rūpinosi, nei skambindavo vaikeliui, nei klausdavo, kaip jis gyvena. Jis net dainelės nežino, kokios jam patikdavo, koks filmukas patikdavo, kokie saldainiai, vargu ar žino, koks batų dydis vaikelio“, – sakė kaltinamasis Gediminas Kontenis.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariami vaikelio žudikai abu teisme lieja neapykantos žodžius biologiniam Matuko tėvui, kuris vos vaikeliui suėjo septyni mėnesiai išvyko uždarbiauti į užsienį ir išsiskyrė su Kaziukaityte. Nužudyto Matuko mama sako, kad tikrajam vaiko tėvui mažylis niekada nerūpėjo, o jo ketinimai prisiteisti įspūdingą sumą esą juokingi.

REKLAMA

„Taip, aš pati jo klausdavau, kaip jam sekasi, kaip jis gyvena, ko jis nesugebėdavo padaryti. – O kiek laiko jis rūpinosi vaiku? – Septynis mėnesius. – Po įvykio su vaiko tėčiu kalbėjot? – Nėra apie ką su juo kalbėti. – Niekuomet nepaskambindavo ar pinigais neparemdavo? – Visiškai ne. Aš neprašiau, kad jis padėtų man jį išlaikyti, aš prašiau, kad bendrautų jis su sūnum. Bet jis net to nesugebėjo padaryti“, – pasakojo kaltinamoji Monika Kaziukaitytė.

Dvidešimt septynerių užmušto mažylio tėvas neigia kalbas, kad nesirūpino vaiku.

„Jo toks darbas savo uodegą ištraukt dabar. – Mama tą patį sako, kad nesirūpinot vaiku. – Nieko, mes šiandien pasikalbėsim. – O pinigais vaiką rėmėt, paskambindavot bent? – Čia ne jūsų reikalai“, – teigė vaiko tėtis Artūras Abromaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjams vyras įrodinėjo, jog su sūnumi Matuku bendraudavo internetu, o realiai prisidėti prie vaiko auginimo esą nebuvo galimybių, mat gyvenimą jis kūrė svetur.

Tačiau žurnalistų paklaustas, ar neįžvelgia ir savo kaltės dėl tragiškai pasibaigusio įvykio, vyras prisipažįsta. Ketvirtadienį Kėdainių teismas atvers dar vieną įtariamų žmogžudžių bylą, tik šįsyk dėl Monikos Kaziukaitytės sumušimo praėjusių metų rugsėjį. Žiauriu jos sumušimu kaltinamas sugyventinis Gediminas Kontenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų