REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vilniaus miesto savivaldybės taryba atmetė mero Remigijaus Šimašiaus teikimą atleisti administracijos direktorę Almą Vaitkunskienę.

REKLAMA
REKLAMA

 

Per slaptą balsavimą už sprendimą atleisti ją iš pareigų balsavo 23 tarybos nariai, prieš buvo 24, vienas biuletenis pripažintas negaliojančiu. Taryba patvirtino šiuos rezultatus.

REKLAMA

Balsavimo komisijos pirmininkas Vidas Urbonavičius pranešė, kad užfiksuoti du incidentai: vicemeras Linas Kvedaravičius į kabiną buvo įsinešęs telefoną, nors tai draudžiama, tačiau biuletenio nefotografavo, tuo metu tarybos narys Markas Adamas Haroldas teigė nesupratęs klausimo formuluotės.

Vietoje A. Vaitkunskienės į administracijos vadovus trečiadienį R. Šimašius tarybai siūlė skirti jo patarėją informacinėms technologijoms Povilą Poderskį.

REKLAMA
REKLAMA

Taryba nepritarė opozicijos siūlymui atidėti sprendimą iki kito tarybos posėdžio.

„Esu pasirengusi pozityviai bendradarbiauti su jumis, jūsų patarėjais, išspręsti visus nesusipratimus, jeigu tokie buvo ir toliau kartu dirbti Vilniaus labui. Ačiū“, – po balsavimo į merą kreipėsi A. Vaitkunskienė.

Prieš balsavimą A. Vaitkunskienė ir R. Šimašius apsikeitė abipusiais kaltinimais. Meras pripažino A. Vaitkunskienės nuopelnus suvaldant savivaldybės skolas, tačiau priekaištavo dėl prastos vadybos, destruktyvaus požiūrio į komandinį darbą ir personalo valdymą, progresyvių sprendimų stabdymo, „perteklinių biurokratinių darinių“ formavimu savivaldybėje. Meras sakė, kad jo nuomonė apie administracijos vadovę pasikeitė dėl pastarąsias dvi savaites skleisto „melo, manipuliavimo ir neetiškų veiksmų saugant postą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Vaitkunskienė posėdyje tikino, kad R. Šimašiaus siūlymą ją atleisti lėmė mero aplinkos nepasitenkinimas jos principingumu dėl biudžeto lėšų naudojimo. Ji taip pat kaltino merą vykdžius spaudimą jai pačiai trauktis iš pareigų, telefonu atsiuntus kelias žinutes.

„Kokia turi būti moralė vadovo, kuris į mobilųjį telefoną rašo savo pavaldiniui tokio turinio žinutę: „susiprask, kol nevėlu“, kitą dieną: „vėlu. Duodu tau laiko pagalvoti iki rytojaus ryto“?“ , - kalbėjo ji.

Administracijos vadovė taip pat sakė, kad spalio 12 dieną ją susitikti pakvietęs meras pranešė, jog yra „bloga žinia“, nes naujoji koalicija nori „perkrauti administraciją“.

REKLAMA

„Paklausiau, ką tai reiškia, meras atsakė, kad naujoji koalicija nori, kad būčiau pakeista ir aš, ir mano du pavaduotojai, o viena pavaduotoja dirba neseniai, tai ji ir liks dirbti“, – kalbėjo ji.

Savivaldybės taryba pritarė administracijos direktoriaus pavaduotojos Vilūnės Urbonienės atleidimui. Ji į šias pareigas atėjo kviesta A. Vaitkunskienės ir prašė būti atleidžiama savo noru kilus nesutarimams tarp A. Vaitkunskienės ir R. Šimašiaus. Pati V. Urbonienė posėdyje nedalyvavo.

A. Vaitkunskienė trečiadienį taip pat teigė sulaukusi mero patarėjų „rekomendacijų“ dėl sutarčių pasirašymo, taip pat buvo sulaukusi siūlymo stoti į Liberalų sąjūdį.

REKLAMA

„Gerai suprantu merą ir manau, kad tai yra jo artimiausios komandos ir tam tikrų privačių asmenų, galimai turinčių interesų į savivaldybės, savivaldybės įmonių turtą, nepasitenkinimas mano principingumu“, – tarybos nariams teigė ji.

Ekonomistės ir teisininkės išsilavinimą turinti A. Vaitkunskienė sostinės savivaldybės administracijai vadovauja nuo 2015-ųjų balandžio, ji turi 18 metų vadovavimo patirtį bankų sektoriuje. Prieš ateidama į savivaldybę ji dirbo „Citadele” banke, užėmė banko valdybos pirmininkės ir administracijos vadovės pareigas, dėstytojavo Mykolo Romerio universitete.

Į A. Vaitkunskienės postą siūlytas 27-erių informacinių technologijų specialistas P. Poderskis nurodo, jog yra labdaros ir paramos fondo „Kompiuteriukų paramos fondas“ vadovas ir vienas steigėjų, anksčiau nurodo dirbęs įmonėje „Data dog“ projektų vadovu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų